Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για το επικείμενο κλείσιμο του Ληξιαρχείου Δημοτικής Ενότητας Αιανής του Δήμου Κοζάνης, όπως και των άλλων Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Κοινότητας Αιανής του Δήμου Κοζάνης, εξαιτίας της πρότασης της Δημοτικής αρχής Κοζάνης για το κλείσιμο του Ληξιαρχικού Γραφείου, σύμφωνα με το αριθμ. 4856/21-2-2024 αίτημα του Δημάρχου Κοζάνης προς το Υπουργείο Εσωτερικών για συγχώνευση 5 Ληξιαρχείων (Δ.Ε. Αιανής, Δ.Ε. Ελίμειας, Δ.Ε. Ελλησπόντου, Δ.Ε. Υψηλάντη και Δ.Ε. Κοζάνης) σε ένα κεντρικό στην έδρα του Δήμου.

Συγκεκριμένα η Δ.Ε. Αιανή (20 χιλ από Κοζάνη),  έδρα πρώην Δήμου, αποτελείται συνολικά από επτά κοινότητες και πληθυσμό 2.826 κατοίκους (απογραφή 2021).

Σε λαϊκή συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στις 2/3/24, οι κάτοικοι της Αιανής, που βλέπουν την περιοχή τους να απαξιώνεται, να έχουν ελλιπείς παροχές και υποδομές,  υποτυπώδεις συγκοινωνίες ενώ, όπως όλος ο λαός, καλούνται να πληρώνουν πολλά με εμμέσους και άμεσους φόρους, δημοτικά τέλη, νερό κλπ, σύσσωμα αποφάσισαν να μην επιτρέψουν το κλείσιμο του Ληξιαρχικού Γραφείου με ένα και μοναδικό υπάλληλο, ο οποίος εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής του πρώην Δήμου. Στη συνέλευση παραβρέθηκαν  οι πρόεδροι  των Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε.  Αιανής, που συμφώνησαν, μεταφέροντας τις διαθέσεις των κατοίκων  τους.

Ταυτόχρονα κενές παραμένουν οι θέσεις από τα άλλα τρία Γραφεία (συντήρησης και υποδομών, καθαριότητας-ανακύκλωσης και πρωτογενούς τομέα) από το σύνολο πέντε Γραφείων, αποκεντρωμένων υπηρεσιών για τη Δ.Ε. Αιανής, που συστάθηκαν  με τον ΟΕΥ του Δήμου Κοζάνης από το 2012, στερώντας πολύτιμες υπηρεσίες από τους κατοίκους της περιοχής.

Αυτή η κατάσταση  είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, που θεωρεί τις υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των κατοίκων ως κόστος. Είναι η πολιτική της Ε.Ε., που εφαρμόζουν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και στηρίζουν οι τοπικές  δημοτικές και περιφερειακές αρχές, είτε ως «ανεξάρτητες» είτε με τη στήριξη των αστικών κομμάτων, αφήνοντας έτσι χώρο στους εργολάβους και στις ιδιωτικοποιήσεις.

Με βάση όλα τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός, τι πρόκειται να κάνει η κυβέρνησή, ώστε :

- Να μην κλείσει το Ληξιαρχείο Αιανής, όπως και των άλλων Δημοτικών Ενοτήτων, να στελεχωθούν με μέσα και μόνιμο προσωπικό τα υπόλοιπα Γραφεία (αποκεντρωμένων υπηρεσιών) της Δ.Ε. Αιανής και των άλλων Δ.Ε. του Δήμου Κοζάνης.

- Να καλυφθούν  με μόνιμο  προσωπικό όλες οι κενές θέσεις εργασίας ακόμη και αυτού του ελλιπούς οργανογράμματος του Δήμου Κοζάνης, όπως επίσης να εξοπλιστούν με τον απαραίτητο τεχνολογικό και τεχνικό εξοπλισμό, με γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σεβαστοι και Αξιοτιμοι οι Βουλευτες του ΚΚΕ, πολυ σωστες οι ερωτησεις και τα αιτηματα τους.Πλην ομως για την ισονομια και δικαιοσυνη του πραγματος και συμφωνα με την προταση του ΚΚΕ για προανακριτικη για το εγκλημα των Τεμπων,πρεπει να συγκροτηθει μια επιτροπη στο αρμοδιο Υπουργειο να ανατρεξει και διερευνησει την χρησιμοτητα και εναρξη λειτουργιας των Ληξιαρχειων με το Βασιλικο Διαταγμα του 1836 και κατοπιν να αποφανθει για το πως και ποια Ληξιαρχεια πρεπει να μεινουν ως εχουν.Ετσι για να γροικουν καποιοι με την σιγουρια του αλαθητου του Παπα,τι αλλοθι και επιχειρηματα δινουν στους υπερασπιστες της καθεστηκυιας Ταξεως.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ!!!!!ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ
https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A8%CE%9F%CE%A8846%CE%9C%CE%93%CE%975-%CE%97%CE%A7%CE%A3

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι ειναι Φευγατοι ? ποιους εννοεις?για την ταμπακιερα θα μας πεις κατι τις.Κατα τα αλλα αυθεντικοι και μονιμοι εκφραστες του κοσμακη,δεν βαρεθηκατε στο ιδιο μοτιβο?στον αεναο πλαγιο αριστεροδεξιο Ηχο?Φυσικα απαντηση γιοκ,η παλι η γνωστη επωδος για τα δεινα της Ευρωπης, τα ευρωπουλακια ομως τα μπαμπακωνουμε κι αυτα δεν ειναι βαρετα σιγουρα.

Ανώνυμος είπε...

11:29 πες μας ότι υποστηρίζεις το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα που ο αρχηγός του αγοράζει σπίτι ένα εκατομμύριο στο Κολωνάκι καλεί τον Ευαγγελάτο και βγάζει λεφτά από τον καπιταλισμό που καταγγέλει!
Α δύο εκατομμύρια για νέο δημαρχείο λέει. Που αντί να πάει παραεξω θέλουν να το φορτώσουν εκεί στην πλατεία. Όχι μπραβο

Ανώνυμος είπε...

Προς 11:49 17/4/24 Μπηκε παλι η κασσετα,στα δυσκολα παθαινεις κοκομπλοκο.Αλλα λεμε αλλα απαντας για την ταμπακιερα τσιμουδια.Βρηκες το κομμα βρηκες τον αρχηγο που υποστηριζω,σε δρομακι φερνεις γυροβολια στον Κασσελακη καταληγεις.Αυτος αγορασε με τα λεφτα του και το δηλωνει,σου ειναι δυσκολο να ανηφορισεις προς Περισσο να μας ενημερωσεις ποσο κοστισε το Σπιτι του Λαου ?Κατι δωκαμε και ημεις γι αυτο σιγουρα παραπανω απο σενα,το σταματω εδω αυτο.Αρε τεραστιε Χαριλαε ! τι αφηκες πισω σου στυγνους δειλους μοιραιους αβουλους και προκλητικους ανταμα.

Ανώνυμος είπε...

15:40 πραγματικά έχεις αίσθηση; Συγκρίνεις το πανάκριβο σπίτι ενός πλούσιου αρχηγού Ριζοσπαστικού αριστερού (έτσι δεν λέγεται;) κόμματος με τα γραφεία ενός κόμματος; Ούτε ΚΚΕ είμαι. Άδεια έριξα και έπιασα γεμάτα. Το επίπεδο σου δείχνει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μας ξεπούλησε. Θα μου πεις ο άλλος δηλώνει προοδευτικός και έχει χρυσαυγιτη σύμβουλο και δύο της τοπικής της ΝΔ αντιδημάρχους..... Μάλλον συμπεθεριαζετε!
Θα μας πεις κάτι για την ταμπακιέρα; 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ; ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΟΖΑΝΗ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ;ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ;

Ανώνυμος είπε...

Προς 20:45 Απο το Α δυο εκατομμυρια για το Δημαρχειο σε πηρα πρεφα,ειπα να σε παρακαμψω ομως γιατι εισαι ανιατη περιπτωση.Αιτημα 2 βουλευτων ΚΚΕ σχολιο καποιου και παιρνεις φορα παλι για το ντερτι σου,πολυ καρφωνεσαι να μη πω εκδηλωνεσαι,το κουφο ειναι οτι ρωτας αν εχω αισθηση,εισαι για λυπηση πιστευω η μοναδικη περιπτωση εν ελλαδι,ακομα και να σε ρωτησει καποιος κατα που πεφτουν τα Σερβια,εσυ θα απαντησεις για το Δημαρχειο.Κοιταξε το λιγακι.

Το Προφίλ μας