Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Έγκριση διεξαγωγής αγώνα Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου από τις 19 Απριλίου ως τις 21 Απριλίου 2024

Από το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας, Μελισσοκομίας και Σηροτροφίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης κ. Βύζα Κωνσταντίνου, εγκρίνεται η διεξαγωγή αγώνα Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου, που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Πτολεμαΐδας «ΣΑΚΗΣ ΤΖΟΥΡΑΣ» στα πλαίσια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αλιείας Κυπρίνου 2024
διάρκειας 48 ωρών, από τις 19 Απριλίου 2024 έως τις 21 Απριλίου 2024 με ώρα έναρξης 16:00 της Παρασκευής και λήξης στις 16:00 της Κυριακής στα εξής τμήματα της λίμνης: α) Αμπελάκι Αγία Βαρβάρα, β) Γούλες, γ) Κόλπος Καισαρειάς, δ) Κόλπος Σπάρτου και ε) Κόλπος πλατανοδάσους Ρυμνίου. Θα συνεκτιμηθεί και η στάθμη των υδάτων εκείνη τη χρονική περίοδο.

 

   Η διεξαγωγή του αγώνα να γίνει σύμφωνα με τον Κανονισμό αθλητικής αλιείας επιφανείας γλυκών νερών της ομοσπονδίας Ε.Ο.Υ.Δ.Α. και επιπρόσθετα να ισχύουν οι περιορισμοί της συμμετοχής σε αυτούς Αθλητών - Συλλόγων της δύναμης της Ε.Ο.Υ.Δ.Α. που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (κάτοχοι δελτίων αθλητικής ιδιότητας και θεωρημένης κάρτας υγείας αθλητή).

   Όπως επίσης ορίζουμε:

- Γίνεται αποκλειστικά ψάρεμα κυπρίνου (γριβαδιού), αλλά σε καμία περίπτωση το βάρος του ψαριού δεν θα είναι μικρότερο των 1.000γραμ.

- Κάθε αθλητής μπορεί να ψαρεύει με δύο καλάμια και σε κάθε καλάμι επιτρέπεται ένα αγκίστρι.

- Κάθε αλίευμα κυπρίνου (γριβάδι) μόλις αλιευθεί φυλάσσεται ζωντανό μέσα στο νερό, με ευθύνη του διαγωνιζόμενου και στο τέλος του διαγωνισμού αφού ζυγιστεί ή φωτογραφηθεί θα αφεθεί ελεύθερο στο νερό. Τα ψάρια που τυχόν αγκιστρωθούν, όπως κέφαλοι, πλατίκες, συρτάρια, πεταλούδες και πρικιά θα επιστραφούν εκείνη τη στιγμή πίσω στο νερό.

-  Απαγορεύεται στους αθλητές, η αλίευση/προπόνηση στο πεδίο του αγώνα τρείς (3) ημέρες προ της ημερομηνίας τέλεσης τα αγώνα. Επίσης απαγορεύεται γενικά και από οποιονδήποτε, η αλίευση στο πεδίο του αγώνα, τρείς (3) ημέρες προ της ημερομηνίας τέλεσης του αγώνα. Απαγορεύεται αυστηρώς να υπάρχουν δίχτυα στο πεδίο κατά τη διάρκεια του αγώνα και σε απόσταση 200 μέτρων από την ακτή.  Για την τήρηση των ανωτέρω αρμόδιος είναι κατ’ αρχήν ο διοργανωτής σύλλογος συνεπικουρούμενος από τις κατά τόπους Αστυνομεύουσες Αρχές.

- Κάθε διαγωνιζόμενος να είναι μέλος των συλλόγων που θα λάβουν μέρος, να τηρεί ανεπιφύλακτα τον επικαιροποιημένο Κανονισμό αλιείας κυπρίνου της Ε.Ο.Υ.Δ.Α, τις σχετικές με την αλιεία διατάξεις, καθώς και τα οριζόμενα στην απόφασή μας.

- Οι συμμετέχοντες στον αγώνα αποδέχονται τους όρους συμμετοχής του καταστατικού διεξαγωγής διαγωνισμού αγώνων αθλητικής ερασιτεχνικής αλιείας των Συλλόγων.

- Αλυτάρχης του αγώνα είναι ο Γραμματέας του Συλλόγου κ. Γεώργιος Αργυριάδης,  ο οποίος έχει οριστεί από την Ε.Ο.Υ.Δ.Α.

Στους παραβάτες των διατάξεων των διαταγμάτων της αλιευτικής νομοθεσίας επιβάλλονται οι κυρώσεις του άρθρου 11 του αλιευτικού κώδικα 420/70.

Η παρούσα Απόφαση, αν διαπιστωθεί παράβαση όρων υπό τους οποίους χορηγείται, άμεσα μπορεί να ανακληθεί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας