Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Ποιοί αλληλοκατηγορούνται σήμερα για υποκρισία...

Του Γιώργου Πεταλωτή
Την ´Άνοιξη του 2011, ως Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και με αρμοδιότητες Τύπου, μαζί και με τον ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Γιώργο Πετρουλάκη , πήραμε μιά απόφαση που γνωρίζαμε ότι θα την υποστούμε και ως Κυβέρνηση και ως πολιτικά πρόσωπα . Περικόψαμε εντελώς το κονδύλι αεροπορικής μεταφοράς των ημερήσιων και περιφερειακών εφημερίδων, το οποίο πληρωνόταν εξ ολοκλήρου από το Δημόσιο και το οποίο - στην εποχή του Διαδικτύου- ανερχόταν περίπου στα 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως . Με τις συνέπειες εν πλήρει γνώσει, ημών των «αφελών». Γιατί οι ανάγκες ήταν και εξακολουθούν να είναι άλλες. Αυτά το μακρινό 2011 επί «μνημονιακού» και «επάρατου» ΠΑΣΟΚ.
Το 2019, αφού «ανορθώθηκε» πλήρως η οικονομία μας, δεκαπέντε ημέρες πριν τις εκλογές , η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα διαμαρτύρεται, αποφασίζει με την 107 ΚΥΑ της 18-6-2019 την ενίσχυση των ημερήσιων εφημερίδων με το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ και με προϋποθέσεις πολύ ελαστικές . ´Ηδη δε είχε ψηφίσει και την ανάλογη ενίσχυση και με την ίδια προφανώς λογική και γαλαντομία και τον περιφερειακό Τύπο με το ποσό των 16 εκατομμυρίων ευρώ με πρόγραμμα που θα φθάνει μέχρι το 2022 . Συνολικά δηλαδή ένα πακέτο 23,5 εκατομμυρίων ευρώ για το χρόνο αυτό , αποφασίστηκε με πλήρη γαλαντομία να διανεμηθεί στις εφημερίδες για λόγους «επιχειρηματικής ενίσχυσης». 
Η ΝΔ, όχι μόνον συνέχισε αλλά με την 338/12-12-2019 ΚΥΑ πρόσθεσε και άλλο 1,5 εκατομμύριο ευρώ , κάνοντας τις προυποθέσεις ενίσχυσης (δεν απαιτείται καν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα) τόσο λάστιχο που χώρεσε ακόμη και το ρυπαρό ΜΑΚΕΛΕΙΟ στους δικαιούμενους ενίσχυση. Συνειδητά και πελατειακά . ´Οταν το θέμα πήρε διαστάσεις , αποσύρθηκε κατά τα γνωστά η ΚΥΑ και ο αρμόδιος Υπουργός κάλεσε δήθεν τα κόμματα για προτάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξε το κουτί με το πελατειακό χρήμα και ψήφισε ως κυβέρνηση την «ενίσχυση» των εκατομμυρίων , κατήγγειλε τη ΝΔ για το συμπλήρωμα της κουτοπονηριάς. Το μόνο που τους πείραξε ήταν μιά φυλλάδα .
Μπορεί το 2011 να φαντάζει πολύ μακρινό , μπορεί να δυσαρεστήθηκαν πολλοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης τότε , μπορεί σήμερα ακόμη και το ΚΙΝΑΛ να τα έχει ξεχάσει αυτά , ή ίσως δεν τα γνωρίζει καν, η πραγματικότητα όμως υφίσταται και επιβάλλεται να την λέμε . ´Οχι για λόγους ιστορικούς, αλλά για τη διαμόρφωση του παρόντος και του μέλλοντος. Τέλος , πολλά καθημερινά «μικρά» τέτοια , μιά πολύ μεγάλη ομάδα πολιτών (πολύ μεγαλύτερη από τα εκλογικά ποσοστά ) μας κάνουν να μην βολευόμαστε με προσχωρήσεις, ανεμομαζώματα και μεταγγίσεις από κόμμα σε κόμμα , αλλά να ψάχνουμε τη συγκρότηση ξανά του προοδευτικού χώρου με σύγχρονα χαρακτηριστικά , με αξίες και αρχές . Και όσο αποκαλύπτονται τα αλαλάζοντα κύμβαλα , τόσο θα δημιουργείται προοπτική και θα αισιοδοξούμε.
https://www.facebook.com/giorgos.petalotis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας