Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Καστοριά: Εορταστικό πρόγραμμα

Στην Καστοριά συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία « Καστοριά 2020». Την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στην πλατεία Ντολτσό θα γίνει η υποδοχή του νέου έτους με ένα μουσικό υπερθέαμα, με την υποστήριξη του συλλόγου Καταστημάτων καφεστίασης και Αναψυχής Καστοριάς.
Στο Άργος Ορεστικό 
προγραμματίζονται εορταστικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί   Γουρουνοχαρά στην κεντρική πλατεία του Άργους Ορεστικού με τη συμμετοχή όλων των συλλόγων. Παραδοσιακή ζωντανή μουσική, τσιγαρίδες στη λαδόκολλα, κρασί, άφθονο κέφι.  Μπουλούκια καρναβαλιστών στους δρόμους της πόλης. Υποδοχή της νέας χρονιάς γύρω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της κεντρικής πλατείας με χορό, ευχές για καλή χρονιά και αισιοδοξία. Την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου στις 3 το μεσημέρι θα γίνει Παρέλαση καρναβαλιστών στην οδό Μ. Αλεξάνδρου στο Άργος Ορεστικό. Ακολουθεί γλέντι στην κεντρική πλατεία της πόλης με κρασί (προσφορά του Δήμου), κέφι και πολύ χορό.
Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου στις  2:30 το μεσημέρι  οι μικροί  φίλοι συγκεντρώνονται στο Δημαρχείο για να συναντήσουν τον Αη Βασίλη και όλοι μαζί, αφού χορέψουν σε κεντρικά σημεία της πόλης, καταλήγουν στο Πνευματικό Κέντρο για να πάρουν τα δώρα τους.
Στις 3 το μεσημέρι  – Αναβίωση του εθίμου της πατερίτσας. Τσιγαρίδες και κρασί, προσφορά του Δήμου και συγκέντρωση όλων στην κεντρική πλατεία. Στην Κοινότητα Γέρμα το πρόγραμμα περιλαμβάνει την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί Κάλαντα στις γειτονιές του χωριού. Στην Κοινότητα Γέρμα επίσης  την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί το πρόγραμμα περιλαμβάνει Παραδοσιακό Γερμανιώτικο Καρναβάλι στην πλατεία του χωριού, με δωρεάν σουβλάκια και κρασί.
Πηγή: ΕΡΤ Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας