Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

«Χρειάζεται κανείς μια γιαγιά για τα Χριστούγεννα;»: Η viral αγγελία ηλικιωμένης και το story που συγκινεί

Μια μοναχική γιαγιά δημοσίευσε μια αγγελία σε ένα ηλεκτρονικό σάιτ, ζητώντας να την «φιλοξενήσει» μία οικογένεια για τα Χριστούγεννα και η διαφήμισή της έγινε viral.
Τα Χριστούγεννα απέχουν μόλις ελάχιστα 24ωρα και πολύ είναι εκείνοι που δεν έχουν κάποιο δικό τους άτομο για να περάσουν τις γιορτές.Έτσι ότανο Κάρσον Κάρλοκ, από την Τούλσα της Οκλαχόμα στις ΗΠΑ, εντόπισε μια «κραυγή» βοηθείας μιας γιαγιάς κατά την περιήγησή του στην ιστοσελίδα διαφημίσεων Craiglist, έβαλε σκοπό να βοηθήσει
την απελπισμένη συνταξιούχο.
Τι έγραφε η αγγελία της γιαγιάς στο Craiglist


Η αγγελία έγραφε: «Χρειάζεται κανείς μια γιαγιά για τα Χριστούγεννα; Μπορώ να μαγειρέψω και μπορώ να μαγειρέψω το δείπνο. Θα φέρω ακόμη και φαγητό και δώρα για τα παιδιά! Δεν έχω κανέναν και πραγματικά πονάει». Η αγγελία κλείνει με την έκκληση: «Αφήστε με να γίνω μέρος της οικογένειάς σας».
Ο νεαρός συγκινήθηκε πολύ με την αγγελία της, κι αυτό διότι η μητέρα του, που πέθανε πέρυσι, είχε περάσει τα τελευταία της Χριστούγεννα μόνη. Είχε διαγνωστεί με καρκίνο σταδίου 4 και ήταν πολύ άρρωστη για να ταξιδέψει και να είναι με τα αγαπημένα της πρόσωπα. Και τώρα, ο γιος της βρήκε την ευκαιρία να τιμήσει την μνήμη της μητέρας του.

Ο Κάρσον Κάρλοκ, ένας σεφ σε πιτσαρία, δήλωσε στο KJRH: «Κοιτάζω συχνά το τμήμα με τα δωρεάν πράγματα στο Craiglist, ψάχνοντας για πράγματα, επειδή πολλές φορές οι άνθρωποι χαρίζουν αντικείμενα. Είδα αυτή την ανάρτηση και σκέφτηκα πως ήταν πολύ λυπηρό. Η μητέρα μου θα ήθελε να είμαι το είδος του ατόμου που θα το έκανε αυτό για άλλους ανθρώπους».
Δέχθηκε μηνύματα μίσους και «κατέβασε» την αγγελία

Ωστόσο, κάποιοι άνθρωποι άρχισαν να κάνουν σκληρά σχόλια, λέγοντας πως ήταν φάρσα ή να την αποκαλούν παράσιτο που αναζητά την λεία του, με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη να διαγράψει την αγγελία της. Όπως είπε ο Κάρσον: «Πολλοί άνθρωποι άρχισαν να στέλνουν μηνύματα μίσους. Καταλαβαίνω ότι όλοι μπορούν να είναι επιφυλακτικοί, επειδή συμβαίνουν πολλά άσχημα πράγματα στον κόσμο αυτή την εποχή».
Ανέβασε την αγγελία στο Facebook και έγινε viral

Η γιαγιά, αφού ευχαρίστησε τους πάντες για τον «έξτρα πόνο» που της χάρισαν, διέγραψε την αγγελία. Όμως ο Κάρσον, είχε προλάβει να τραβήξει ένα στιγμιότυπο από την αγγελία και το δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Facebook στις 11 Δεκεμβρίου, με το hashtag «FINDGRANDMA».
Φυσικά, χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την χώρα το μοιράστηκαν και προσφέρθηκαν να την πάρουν για τα Χριστούγεννα. «Ήθελα απλά να σε βοηθήσω να βρεις μία οικογένεια» έγραψε ο Κάρλοκ στην γιαγιά σε ένα μήνυμα στο Craiglist στις 12 Δεκεμβρίου, λέγοντάς της για τις πολλές απαντήσεις που έλαβε, με την ελπίδα πως αυτή, με την σειρά της, θα του απαντούσε ή θα τον καλούσε. «Δεν θα είστε μόνη σας αυτά τα Χριστούγεννα».
Γιατί είναι μόνη της η γιαγιά

Η γυναίκα, που έγινε γνωστή μόνο με το μικρό της όνομα, Κάρι, είπε πως έδινε μάχη με τον καρκίνο και είχε απομακρυνθεί από την κόρη της, η οποία της αρνήθηκε να δει την εγγονή της, παρόλο που ζουν πολύ κοντά. Η γυναίκα στις 11 Δεκεμβρίου, έβαλε την αγγελία στο Craiglist και μετά πήγε έξω από την σχολή χορού της εγγονής της, ελπίζοντας να την δει έστω και από το παράθυρο. Όταν τσέκαρε το Craiglist αργότερα το ίδιο βράδυ, τρομοκρατήθηκε από τις απαντήσεις στην αγγελία της. «Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι που δεν γνωρίζω, μπορεί να είναι τόσο αγενείς».

Ήρθε σε επικοινωνία με τον νεαρό, το σαββατοκύριακο, όταν οι τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έμαθαν για την viral αγγελία του στο Facebook και του πήραν συνέντευξη. Ο Κάρλοκ, που ζει επίσης στην Τούλσα, είπε ότι η γυναίκα είναι στην ηλικία των 50 ετών.

Ένας από τους ανθρώπους που απάντησαν στην αγγελία, ήταν η 29χρονη Αμάντα Γκέιλ Βούκομπρατ, που έστειλε πρόσκληση στην γυναίκα για να περάσει τις διακοπές με την οικογένειά της στην Οκλαχόμα. «Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο μόνη μπορεί να νιώθει, ώστε να στραφεί σε ένα δημόσιο φόρουμ για να βρει μία οικογένεια να περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ποιος μπορεί να κλείσει τα μάτια μπροστά σε μια τέτοια απελπισία;».
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας