Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Ελληνική εφαρμογή για τη γονιμότητα θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Καινοτομίων

Της Ανθής Αγγελοπούλου naftemporiki.gr
Σημαντική διάκριση έλαβε η καινοτόμος ψηφιακή εφαρμμογή με την ονομασία PredictOHSS η οποία εκπονήθηκε από την Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΜΙΥΑ) «Ευγονία» και τη Μονάδα Ανθρώπινης Αναπαραγωγής του ΑΠΘ.
Το PredictOHSS το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Καινοτόμων Ιατρικών Εφαρμογών (European Institute of Innovation and Technology), «EIT Health
InnoStars 2019» είναι μία εφαρμογή για την αυτοματοποιημένη πρόβλεψη του Συνδρόμου Υπερδιέγερσης των Ωοθηκών (ΣΥΩ), μιας σοβαρής επιπλοκής της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης.
Θα είναι διαθέσιμη ως web calculator και ως εφαρμογή για κινητά, θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο και βοήθημα για τους γιατρούς στην εξατομικευμένη πρόβλεψη του ΣΥΩ και στην θεραπεία των γυναικών που ενδέχεται να το αναπτύξουν,  σαν επιπλοκή της θεραπείας  της εξωσωματικής.
Να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη του έργου θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ).
Η εφαρμογή PredictOHSS, εστιάζει στην προώθηση της ηλεκτρονικής υγείας (eHealth), προκειμένου να υποστηρίξει τη λήψη αποφάσεων με βάση στοιχεία, να αυξήσει την αυτοματοποίηση και, ως εκ τούτου, να καταστήσει την υγειονομική περίθαλψη απλούστερη και αποτελεσματικότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας