Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Η ΜΟΔ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας- Τι δήλωσε αποκλειστικά στον «Π» ο επικεφαλής, Γιώργος Παπαδημητρίου: «Η Δυτική Μακεδονία αποτελεί κυβερνητική πρωτοβουλία σε υψηλότερο επίπεδο- Εντολή του πρωθυπουργού να μην επηρεαστεί το ΑΕΠ και η συνοχή της κοινωνίας- Χαμηλή η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ»

του Ζήση Πιτσιάβα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
«Η Δυτική Μακεδονία αποτελεί κυβερνητική πρωτοβουλία στο υψηλότερο επίπεδο», τόνισε μιλώντας αποκλειστικά στον «Π» ο Πρόεδρος της Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων(ΜΟΔ), Γιώργος Παπαδημητρίου, ο οποίος με στελέχη του φορέα βρέθηκε χθες στην
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχοντας συναντήσεις με τη Διαχειριστική Αρχή.

 Την παρουσία της ΜΟΔ στην περιοχή, είχε προαναγγείλει πριν περίπου 15 ημέρες με αναλυτικό ρεπορτάζ του ο «Π», με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για συγκεκριμένες κατευθύνσεις που έχουν δοθεί ώστε να τρέξουν άμεσα ζητήματα όπως η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ για την οποία ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε πως τα ποσοστά είναι εξαιρετικά χαμηλά στη Δυτική Μακεδονία.

 «Ο Υπουργός σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό και τον Περιφερειάρχη δίνουνε προτεραιότητα σαφέστατη και η ΜΟΔ ακολουθώντας τις συγκεκριμένες πολιτικές εντολές, έχει έρθει με όλα τα εργαλεία και όλη την τεχνογνωσία να μπορέσει να βοηθήσει τους αδύναμους δυνητικούς δικαιούχους στο ΕΣΠΑ προκειμένου να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ, να υπάρξει όσο το δυνατό μεγαλύτερη απορρόφηση και στα γεωγραφικά όρια της Δυτικής Μακεδονίας να μπορέσουμε να δώσουμε τη μέγιστη ενίσχυση από τα κοινοτικά κονδύλια». Παράλληλα ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε πως η χώρα ελέγχεται για τη μη καλούς ρυθμούς απορρόφησης κονδυλίων, ενώ σήμερα αναμένεται αναλυτικότερη συζήτηση επί σειρά ζητημάτων και με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, ο οποίος επέστρεψε αργά χθες από την Αθήνα.



«Στόχος είναι να κάνουμε ένα πλάνο δράσης ώστε η ΜΟΔ με όλα της τα στελέχη να βοηθήσει στην απορρόφηση κονδυλίων και τη διοχέτευση οικονομικών πόρων στην τοπική κοινωνία», επεσήμανε στον «Π» ο Γιώργος Παπαδημητρίου και ξεκαθάρισε πως οι επισκέψεις της ΜΟΔ θα έχουν τακτό χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένους στόχους «οι οποίοι πρέπει να επιτευχθούν». Απαντώντας αν όλες οι ενέργειες συνάδουν με την επερχόμενη απολιγνιτοποίηση και τα αντισταθμιστικά της κυβέρνησης προς τη Δυτική Μακεδονία σημείωσε πως «ο πρωθυπουργός θέλει να δημιουργήσει τους μηχανισμούς και τις δράσεις σε αυτό τον τόπο έτσι ώστε το οποιοδήποτε φαινόμενο έχουμε να συναντήσουμε τα επόμενα χρόνια να μην επηρεάσει το ΑΕΠ και τη συνοχή της κοινωνίας». Τέλος, ο επικεφαλής της ΜΟΔ απάντησε και για τους ελέγχους που έχουν γίνει στη διαχειριστική αρχή και αποκλειστικά είχε αποκαλύψει ο «Π», τονίζοντας πως «όλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ τυγχάνουν τακτικούς ελέγχους, θεωρώ πως είναι θέμα που δε θα δημιουργήσει πρόβλημα, θα αντιμετωπιστεί και η υπηρεσία θα έχει μια ομαλή διαδικασία. Δεν μας ανησυχεί». Τα στελέχη της ΜΟΔ θα έχουν συνάντηση και με τη διοίκηση του ΕΒΕ Κοζάνης.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

3 σχόλια:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ είπε...

Μια και ο.κ.Παπαδημητρίου είναι πρόεδρος της ΜΟΔ θα τον συνιστούσα να κάνει ένα μικρό ταξιδάκι από ΚΟΖΑΝΗ-ΛΑΡΙΣΑ,μετ επιστροφής αλλά οδικός με το Ι.Χ του, και του εύχομαι να μην συναντήσει 5 συνεχόμενες νταλίκες στον δρόμου, ιδιαίτερα μετά το Τριγωνικό για Ελασσόνα..Επιτέλους 10 βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας, Περιφερειάρχης και Δήμαρχοι της περιοχής,α π α ι τ ή σ τ ε το τον κάθετο άξονα της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΝΙΚΗ-ΚΟΖΑΝΗ-ΛΑΡΙΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

Β. Κωνσταντόπουλος

Πολύ σωστή η τοποθέτησή σου γιατρέ. Επικροτώ και επαυξάνω. Νομίζω ότι δεν πάει άλλο. Πρέπει η περιοχή σαν μια γροθιά να στείλει ένα μήνυμα προς όλους τους θεσμικούς παράγοντες ότι η κατασκευή του δρόμου Κοζάνη-Λάρισα είναι πρώτης προτεραιότητας όχι μόνο για την περιοχή του δήμου Σερβίων, για τον νομό Κοζάνης αλλά και για όλη την Δυτική Μακεδονία.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ Γιατρέ σαν Αντινομάρχης τι έκανες;Τόσα χρόνια τα βλέπουμε τα αποτελέσματά σας.Τουλάχιστον μη μιλάς,χορτάσαμε κουτόχορτο.

Το Προφίλ μας