Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

"Olympia awards" «Ο Νομός Κοζάνης παράγει»

Το χρυσό βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό "Υγείας και Διατροφής Ολυμπία", που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, απέσπασε το ελαιόλαδο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιμέρων.
        Στο διαγωνισμό που τελούσε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών και των εταίρων του προγράμματος ARISTOIL, έλαβαν μέρος παραγωγοί από Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και ΗΠΑ, με περισσότερα από χίλια δείγματα ελαιολάδου.
        Τα βραβεία που χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες (χρυσό, αργυρό, χάλκινο) απονεμήθηκαν σε όσους παραγωγούς κατάφεραν να παράξουν ελαιόλαδα με κορυφαία ποιότητα, που ικανοποιούσαν τις προϋποθέσεις περί ισχυρισμού υγείας την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο. Πρόκειται για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ποιότητα του ελαιολάδου και αφορά στην περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες. Οι τελευταίες είναι φυσικές ουσίες ωφέλιμες για τον ανθρώπινο οργανισμό με υγειοπροστατευτικές ιδιότητες.
        Μετά και την πολύ σημαντική αυτή διάκριση για το ελαιόλαδο των Ιμέρων, ο Νομός Κοζάνης κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων περιοχών της Ελλάδας και της Ευρώπης που παράγουν ελαιόλαδο.
        Στην τελετή απονομής των βραβείων συμμετείχαν διακεκριμένοι καθηγητές από Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής, όπου παρουσίασαν αποτελέσματα ερευνών σχετικά με τη θετική επίδραση του ελαιολάδου στην υγεία.
        Στην τελετή απονομής παρευρέθηκε και ο βουλευτής του Νομού Γιώργος Κασαπίδης, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι ο ίδιος βρίσκεται στο πλευρό της ερευνητικής αυτής προσπάθειας του Αναπληρωτή Καθηγητή της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών κ. Προκόπη Μαγιάτη και της Δρ. Ελένης Μέλλιου από την πρώτη στιγμή του εγχειρήματός τους το 2011.
        Ένα ακόμα προϊόν του Νομού Κοζάνης μπαίνει στη χρυσή λίστα των κορυφαίων ποιοτικά προϊόντων της χώρας, σ’ έναν πολύ ανταγωνιστικό κλάδο, αυτόν του ελαιολάδου, σηματοδοτώντας με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο την κατεύθυνση της παραγωγής και της οργάνωσή της στον τόπο μας.
        Ίσως να μην αργήσει η στιγμή που δικαίως θα μπορεί ο καθένας μας να επικαλείται ότι ο Νομός Κοζάνης παράγει! 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας