Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Oι επιστήμονες βρήκαν τι προκαλεί τη φαλάκρα και ισχυρίζονται ότι μπορούν να τη θεραπεύσουν

Oι επιστήμονες ανακάλυψαν τυχαία τι προκαλεί την καράφλα, γεγονός που σημαίνει ότι ίσως αυτό τους οδηγήσει σταδιακά στη θεραπεία για την καταπολέμησή της.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, ανακάλυψαν ένα συγκεκριμένο είδος ανασοκυττάρου, το οποίο φαίνεται να έχει ζωτική σημασία στη διαδικασία αναγέννησης της τρίχας.
Η ομάδα διερευνούσαν τη σχέση ανάμεσα στο γνωστό, ως «Τ» κύτταρο ή και των βλαστοκυττάρωντου δέρματος.
Αυτό που βρήκαν τους εξέπληξε. Αφαίρεσαν προσωρινά τα «Tregs» από τα ποντίκια και στη συνέχεια τα ξύρισαν για να μελετήσουν τα αποτελέσματα.
Αυτό που βρήκαν ήταν ότι οι τρίχες όχι απλώς δεν αναπτύχθηκαν ξανά, κάτι που υποδηλώνει την άμεση συσχέτιση μεταξύ αυτών των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος και των κυττάρων του δέρματος, που ενεργοποιούν την ανάπτυξη των τριχών.
Ο Michael Rosenblum, επίκουρος καθηγητής δερματολογίας στο UCSF και επικεφαλής της μελέτης, δήλωσε: «Αυτό που αναμέναμε ήταν ότι η όλη διαδικασία θα εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τα βλαστοκύτταρα διαδικασία, αλλά αποδείχθηκε ότι τα "Tregs" είναι απαραίτητα. Εάν καταστρέφετε αυτόν τον τύπο ανοσοκυττάρου, τα μαλλιά απλά δεν μεγαλώνουν».
Ενώ τα κύτταρα «Tregs» δεν θα έπρεπε πραγματικά να παίζουν κανένα ρόλο στην ανάπτυξη της τρίχας, ο Rosenblum και η ομάδα του συμπέραναν ότι θα συσχετίζονται στενά σε αυτή τη διαδικασία
«(σ.σ Αυτό που καταλήξαμε είναι ότι) ενώ τα βλαστικά κύτταρα του δέρματος και τα «Tregs» εξελίσσονται και τα Tregs, τα "Tregs" όχι μόνον προστατεύουν τα βλαστοκύτταρα από κάποια επικείμενη φλεγμονή αλλά επίσης να συμμετέχουν στο αναγεννητικό έργο τους», δήλωσε ο Rosenblum. «Τα βλαστοκύτταρα βασίζονται εξ' ολοκλήρου στα "Tregs" προκειμένου να μάθουν πότε είναι καιρός να αρχίσουν να αναγεννούνται».
Η ομάδα πιστεύει ότι τα ευρήματά τους θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές εξελίξεις στη θεραπεία των ανθρώπων που υποφέρουν από αλωπεκία.
Πηγή: huffintonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου