Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Η επόμενη μέρα στο Λονδίνο – Τι λέει Κοζανίτης στο KOZANILIFE.GR για την επίθεση που έζησε από κοντά

Το Σάββατο στις 3 Ιουνίου, το Λονδίνο έγινε για ακόμα μία φορά πόλος έλξης τρομοκρατικής επίθεσης. Σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία του Λονδίνου, στη γέφυρα του Μπόροου Μάρκετ τρεις άντρες επιβαίνοντες σε λευκό βαν, σκορπάν το θάνατο διασχίζοντας το δρόμο και σαρώνοντας κυριολεκτικά ανθρώπινες ψυχές. Η τρελή πορεία του λευκού βαν στο οποίο επέβαιναν, σκότωσε 7 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 48, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μαχαίρωναν κόσμο, φωνάζοντας, «αυτό για τον Αλάχ».
Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της Αντιτρομοκρατικής, οι δράστες έπεσαν νεκροί από τα πυρά της Αστυνομίας. Μεταξύ των τραυματιών και ένας Έλληνας, όπως επιβεβαίωσε η Ελληνική Πρεσβεία.
Ο Γιάννης Μπλάντος, είναι γέννημα θρέμμα Κοζανίτης και ζει εδώ και αρκετά χρόνια στο Λονδίνο.
Ο ίδιος έζησε από κοντά όλη την ένταση του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Λονδίνο και αφού είναι ασφαλής, μας μεταφέρει όλο το κλίμα που επικρατεί αυτές τις ώρες στο Λονδίνο, αλλά και την άποψη του:
«Σήμερα η περιοχή είναι αποκλεισμένη, αστυνομικοί και μυστικές υπηρεσίες με πολιτικά κάνουν έλεγχο σε όλα τα τουριστικά, οικονομικά και ιστορικά μέρη του Λονδίνου και της Μεγάλης Βρετανίας. Ο κόσμος είναι πολύ μουδιασμένος, επικρατεί αμηχανία και λόγω εκλογών όπου πιστεύω να ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία χωρίς άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα στις 8 Ιουνίου.
Το χτύπημα αυτό έγινε το Σάββατο βράδυ, ώρα αιχμής σε ένα πολύ διάσημο μέρος της καρδιάς του Λονδίνου. Το Μπόροου Μάρκετ και η γέφυρα Λόντον Μπριτζ είναι ένα μέρος συνάντησης, είτε για φαγητό και ποτά, είτε για σημείο συνάντησης λόγω του σταθμού τρένου, είτε βόλτα στην νότια πλευρά του ποταμού Τάμεση.
Γεωγραφικά δεν είναι τυχαίο το σημείο στο οποίο έγινε η τρομοκρατική επίθεση, γιατί το Σίτι του Λονδίνου, δηλαδή το οικονομικό κέντρο της Αγγλίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα στην Ευρώπη και παγκοσμίως με 5 Τρις λίρες Αγγλίας συναλλαγές καθημερινά, είναι ένα πλήγμα και σημάδι στο γεωπολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό στάτους του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η τρομοκρατική επίθεση με 7 νεκρούς και 48 σοβαρά τραυματίες είναι το τρίτο τρομοκρατικό χτύπημα σε μία χώρα όπως η Μεγάλη Βρετανία όπου οι μουσουλμάνοι έχουν πιο πολλά προνόμια και από τους ντόπιους Βρετανούς. Ήρθε το τέλος της Αγγλίας, Μεγάλης Βρετανίας, Ηνωμένου Βασιλείου, γιατί δεν έχουν πάθει ΤΙΠΟΤΑ μπροστά σε αυτά που έχει πάθει η Γαλλία – Παρίσι. Δυστυχώς το μέλλον δεν το βλέπω για την Αγγλία θετικό. Το Λονδίνο δεν είναι πλέον ασφαλές».
Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας