Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Πανελλήνιος Ποδηλατικός Γύρος Λίμνης Πολυφύτου: Μοναδική διαδρομή εξαιρετικός αγώνας


 Στο προσκήνιο της αγωνιστικής Ποδηλασίας δρόμου βρίσκεται και πάλι ο Πανελλήνιος Ποδηλατικός Γύρος Λίμνης Πολυφύτου. Η διοργάνωση του 12ου Πανελλήνιου Ποδηλατικού Γύρου Λίμνης Πολυφύτου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία κερδίζοντας το στοίχημα που είχε τεθεί από τους διοργανωτές (Αιμοδοτικός Σύλλογος Σερβίων, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, Ο.Α.Π.Ν. Κοζάνης) με δεδομένο ότι για πρώτη φορά ο χθεσινός αγώνας διεξήχθη σε νέα διαδρομή με επίκεντρο τις δύο μεγάλες γέφυρες Σερβίων και Ρυμνίου.
 Δεκάδες εθελοντές, εκπρόσωποι και μέλη φορέων, κάτοικοι των οικισμών απ’ όπου ΄΄πέρασε΄΄ ο Ποδηλατικός Γύρος  υποστήριξαν την προσπάθεια των 150 περίπου ποδηλατών να διανύσουν χωρίς προβλήματα τα 53 χιλιόμετρα της διαδρομής περιμετρικά της λίμνης Πολυφύτου.
Διανύοντας μία μοναδικού φυσικού κάλλους διαδρομή - Σέρβια, Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, Βαθύλακκος, Αμυγδαλιά, Ανατολή, Πύργος-Σταυρωτή, Κοντοβούνι, Σπάρτο, Καισαρειά, Γέφυρα Ρυμνίου, Ρύμνιο, Γούλες, Κρανίδια, Κεντρική Πλατεία Σερβίων - ποδηλάτες κάθε ηλικίας άνδρες και γυναίκες έστειλαν το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας καθώς ο Ποδηλατικός Γύρος είναι αφιερωμένος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη.
Νικητής αναδείχθηκε ο Σερβιώτης Γιώργος Πράσσος (Χίλια Δένδρα Θεσσαλονίκης) με χρόνο 1.24.34 ενώ με διαφορά ενός δευτερολέπτου 1.24.35 ακολούθησε ο Οδυσσέας Λεκοβίτσης (Α.Σ. Ο Ποδηλάτης) ενώ 3ος ήταν ο Φώτης Τσιαβές (ΑΓΣ Φοίνικας) με χρόνο 1.25.57. Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Παρασκευή Γεωργίου (ΑΣΣΟΣ) με χρόνο 1.49.50 και ακολούθησαν οι Ιωάννα Σταματιάδου  (KOZANERS 2.02.48) και Αγγελική Ναναγιόκα (ΠΣΚ620 2.18.55). Όλα τα αποτελέσματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η συμμετοχή δύο Παγκόσμιων Πρωταθλητών και Πανελληνιονικών από διαφορετικά αθλήματα του Σερβιώτη Απόστολου Γκουντούλα (Κωπηλασία) και του Γρεβενιώτη Βασίλη Σιαφαρίκα (enduro)
Τιμητικές πλακέτες για την διαχρονική τους προσφορά στη διοργάνωση απονεμήθηκαν στον κ. Σάββα Χριστοδούλου, καθώς και στους εκπροσώπους της Τροχαίας Κοζάνης, του Α.Τ. Σερβίων της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης και στην εταιρία ΒΙΚΟΣ Α.Ε.
Ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός με ευρύτερες διαστάσεις χαρακτήρισε τον Πανελλήνιο Ποδηλατικό Γύρο της λίμνης Πολυφύτου ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος ενώ τόσο ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερβίων – Βελβεντού Φώτης Ζυγούρης όσο και ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ Κοζάνης Γιάννης Ιωαννίδης εξήραν την βοήθεια των εθελοντών και της Τροχαίας Κοζάνης υπογραμμίζοντας αμφότεροι τον συσχετισμό της διοργάνωσης με την ανάδειξη-προβολή της ευρύτερης περιοχής.


























 Αξίζουν συγχαρητήρια στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Περιφέρειας Σερβίων ΄΄Οι Άγιοι Ανάργυροι΄΄, στους Ποδηλάτες Σερβίων, στον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Κοζάνης, στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, στον Κυνηγετικό Σύλλογο Σερβίων, στον Σύλλογο Γυναικών Σερβίων, στην εθελοντική ομάδα ΄΄Σέρβια Εν Δράσει΄΄, στον Μορφωτικό Όμιλο Σερβίων, στον Εμπορικό Σύλλογο Σερβίων, στο προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν. Κοζάνης (Τροχαία Κοζάνης-Α.Τ. Σερβίων), στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης, στη ΔΕΗ/ΥΗΣ Πολυφύτου, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία/Κλιμάκιο Σερβίων, στο προσωπικό των δήμων Κοζάνης και Δήμου Σερβίων – Βελβεντού που υποστήριξαν με κάθε τρόπο τη διοργάνωση του αγώνα.
Στις παράλληλες δράσεις του αγώνα ήταν ενταγμένες η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Αιμοδοτών Σερβίων και η λήψη δείγματος για δότες μυελού των οστών από τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Κοζάνης ‘’Γέφυρα Ζωής΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας