Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Εισηγήτρια στο 26 Παγκόσμιο Ιατρικό Συνέδριο της FIFA «The Future of Football Medicine» η Μαρία Στεργίου από το Βελβεντό

Στο 26 Παγκόσμιο Ιατρικό Συνέδριο της FIFA «The Future of Football Medicine» που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του σταδίου Camp Nou (γήπεδο της F.C. Barcelona) παραβρέθηκε η φυσικοθεραπεύτρια Στεργίου Μαρία.

Καταξιωμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο όπως και μέλη του ιατρικού επιτελείου κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ποδοσφαίρου, είχαν ραντεβού στη Βαρκελώνη της Ισπανίας . 

Αυτή τη φορά η Μαρία Στεργίου  συμμετείχε ενεργά με την εισήγησή της, με θεματολογία “Low Back Pain in Footballers- A physiotherapy assessment focusing on proper mobilization achieving core stabilization”.  
Η ομιλία αφορούσε την αδιερεύνητη οσφυαλγία σε ποδοσφαιριστές όπου η εσφαλμένη προσέγγισή της   διατρέχει τον κίνδυνο της καθυστερημένης διάγνωσης και πρόληψης σοβαρών τραυματισμών . 
Σκοπός της εισήγησης ήταν η παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου, εξειδικευμένου και εξατομικευμένου πρωτοκόλλου αποκατάστασης.
Το σημαντικό μήνυμα ήταν: ότι στο ποδόσφαιρο ο στόχος της ταχύρυθμης αποθεραπείας επιτυγχάνεται πρωτίστως  με την ορθή κλινική εξέταση, και μετέπειτα με την ορθή αποκατάσταση.
https://matiesstasport.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας