Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Η απάτη ως σωτηρία

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
Υπάρχει άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι πούλησε στον Ομπάμα τη διαστημική τεχνολογία του θεού Απόλλωνα και πήρε 3 τρισ., από τα οποία έχει φτιάξει ομόλογα ύψους 600 δισ. υπέρ του ελληνικού δημοσίου χρέους.
Υπάρχει ελληνικό δικαστήριο που άκουσε τα παραπάνω και αποφάσισε ότι «από κανένα αποδεικτικό στοιχείο δεν αποδείχτηκε η αναλήθειά τους».
Υπάρχουν 6.000 Ελληνες που πλήρωσαν 60 ευρώ έκαστος για να κατακλύσουν τις εφορίες ζητώντας να πληρωθούν τα χρέη τους από τα ομόλογα των 600 δισ.
Υπάρχει υφυπουργός Οικονομικών αριστερής κυβέρνησης που ερωτώμενη στη Βουλή αν η υπόθεση είναι απάτη αναρωτιέται: «Εγώ από πού να το ξέρω; Αυτό θα το αποφασίσει η Δικαιοσύνη!».
Υπάρχει εισαγγελέας που διώκει διοικητή Ταμείου επειδή δεν αποδέχεται την πληρωμή οφειλών των ασφαλισμένων από τα ομόλογα των 600 δισ.

Αλλά τι μας εκπλήσσει;

Στην ίδια χώρα, οι ίδιοι (περίπου) άνθρωποι πίστεψαν και ψήφισαν ότι θα σκίσουν το Μνημόνιο. Οτι θα το καταργήσουν με έναν νόμο και ένα άρθρο. Οτι το δημόσιο χρέος είναι επαχθές και επονείδιστο και θα διαγραφεί. Οτι θα το πατσίσουμε με τις γερμανικές αποζημιώσεις. Και ότι μας ψεκάζει η Μέρκελ για να μην αντιδρούμε στις διαταγές του Σόιμπλε.

Στην ίδια χώρα, οι ίδιοι (περίπου) άνθρωποι αρνούνται εδώ και επτά χρόνια να παραδεχθούν ότι η χώρα χρεοκόπησε και ότι δεν τη χρεοκόπησαν «οι κακοί ξένοι» για «να σώσουν τις τράπεζες».  

Στην ίδια χώρα, οι ίδιοι (περίπου) άνθρωποι επιμένουν να πιστεύουν ότι υπάρχει κάποιος άλλος δρόμος ή κάποιος άλλος σωτήρας που θα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα, πιο ευχάριστα και πιο ανώδυνα.

Στην ίδια χώρα, οι ίδιοι (περίπου) άνθρωποι και προτού ορμήσουν στις εφορίες με τα εξώδικα εναπόθεσαν τη σωτηρία τους στον Τσίπρα και στον Βαρουφάκη, στη Ζωή και στον Καμμένο, όταν δεν ψήφιζαν Μιχαλολιάκο για να τους προστατεύσει από τους μετανάστες.    

Ξέρετε κάτι; Κάθε απάτη χρειάζεται ακροατήριο.

Ανθρωποι που ψήφισαν όλα και όλους τους παραπάνω, άνθρωποι που αρέσκονται να ζουν στην κοροϊδία και μεταφέρουν απλώς τις ελπίδες τους από παραμύθι σε παραμύθι, θεωρώ απολύτως λογικό να πιστέψουν ότι η διαστημική τεχνολογία του θεού Απόλλωνα πουλήθηκε στον Ομπάμα για 3 τρισ.

Και τώρα κοιτάμε πώς θα τα μοιράσουμε μεταξύ μας για να μην πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ.
ΤΟ ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το τροπαρι του τζημερο. Υποτιθεμενη συνδεση σωρρα - τσιπρα. Για να τρωνε σανο τα ζωα.

Ανώνυμος είπε...

Ο πρώτος Σώρρας υπήρξε ο Τσίπρας, που θα διέγραφε το επονείδηστο χρέος των 300 δις. Ε ο Σώρρας τον ξεπέρασε με τα 600 δις. Τώρα θα τσακονόμαστε για 300 δις

Το Προφίλ μας