Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Το ΣΕΕΝ Εργατική Αλληλεγγύη για το ατύχημα στο Ορυχείο Αμυνταίου

ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ.
Οι εργαζόμενοι στα ορυχεία πάνε να βγάλουν το μεροκάματο.Όχι να παίξουν συγκρουόμενα, ούτε να κάνουν σκι σε χιονοδρομικές πίστες.
Δεύτερη ανατροπή Unimog μέσα σε λίγους μήνες στα ορυχεία της ΔΕΗ αυτή την φορά 
στο Ορυχείο Αμυνταίου. Tο αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του, κατά την αλλαγή της βάρδιας, λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, ευτυχώς, όμως χωρίς να τραυματισθούν οι επιβαίνοντες σ’ αυτό.
Επικίνδυνη ακόμα και για τη ζωή των εργαζομένων η αδιαφορία της διοίκησης της επιχείρησης και των ορυχείων,  για την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων της.
Μια διοίκηση που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το πως θα μειώσει το εργατικό κόστος, απολύοντας εργαζομένους και  ανοιγοκλείνει την παραγωγική διαδικασία των ορυχείων κατά όπως την συμφέρει, θεωρεί τα εργατικά ατυχήματα «παράπλευρες απώλειες».
Φυσικό φαινόμενο είναι μεν το χιόνι και ο παγετός αλλά όχι οι ολισθηροί δρόμοι των ορυχείων. Θα μπορούσαν και είναι υποχρεωτικό  να είναι καθαροί και στεγνοί τουλάχιστον τις ώρες των αλλαγών στις βάρδιες.
Το ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» έχει κάνει καταγγελίες το προηγούμενο διάστημα για αυτά τα φαινόμενα και τις αιτίες τους αλλά πειστικές απαντήσεις δεν δόθηκαν και η κατάσταση παραμένει η ίδια.
Καλούμε την διοίκηση της επιχείρησης, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την κυβέρνηση, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα.
Είστε υπεύθυνοι και υπόλογοι για οτιδήποτε συμβεί. 

Γραφείο τύπου
Κοζάνη 10/1/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας