Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Παραιτήθηκε ο Π. Μπαλτάκος μετά την αποκάλυψη διαλόγου – σοκ με τον Κασιδιάρη (βίντεο)

Παραιτήθηκε λίγες ώρες μετά το μαγνητοσκοπημένο (δείτε το βίντεο εδώ) διάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Η. Κασιδιάρης και στον οποίο ο  κ. Μπαλτάκος μπλέκει τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης με τις διώξεις σε βάρος βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Π. Μπαλτάκος.  
Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Μπαλτάκος αναφέρει τα εξής:

«Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το πρόσωπό μου δηλώνω τα εξής:
Λόγω της γειτνίασης των γραφείων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Χ.Α στη Βουλή είχα συχνές συμπτωματικές συναντήσεις με τους Βουλευτές του κόμματoς αυτού.
Σε μία από αυτές τις τυχαίες συναντήσεις αμέσως μετά την προφυλάκιση των κ.κ. Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να με δει ιδιαιτέρως.
Ξεκίνησε τη συζήτηση κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους, κατηγορία την οποία μου απεύθυναν συνεχώς τις προηγούμενες ημέρες κι εκείνος αλλά και άλλοι βουλευτές της Χ.Α.
Το αρνήθηκα και προσπάθησα να απαλλαγώ από τις πιέσεις. Στη διάρκεια αυτής της συζήτησης όσα ειπώθηκαν από εμένα είχαν τον παραπάνω σκοπό και κανέναν άλλον, δηλαδή την απαλλαγή μου από τις πιέσεις αυτές, αφού τα περί «σκευωρίας» δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα.
Αντιδράσεις
Νωρίτερα, την παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου προανήγγειλε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη ενημερώνοντας σχετικά την Ολομέλεια της Βουλής«Ο κ. Μπαλτάκος θα ανακοινώσει σε λίγο την απόφασή του την οποία είχε λάβει πολύ πριν του ζητηθεί. Αυτό που του ζητήθηκε πριν από λίγο»,  υπογραμμίζοντας πως «είναι απόφαση που είχε λάβει ο κ. Μπαλτάκος πολύ πριν δημιουργηθεί το συγκεκριμένο θέμα». Πάντως, η κ. Βούλτεψη δεν εξήγησε τους λόγους που ο κ. Μπαλτάκος είχε αποφασίσει να παραιτηθεί πριν την αποκάλυψη του Η. Κασιδιάρη.
Ειδικότερα:
Τον ισχυρισμό ότι έχει στην κατοχή του ηχογραφημένο οπτικοακουστικό υλικό με συνομιλία που είχε με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκο, διατύπωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών του κόμματος του.
Ο κ. Κασιδιάρης διάβασε απομαγνητοφωνημένο, όπως είπε, το κείμενο, στο οποίο ο κ. Μπαλτάκος φέρεται να λέει στον ίδιο ότι ο πρωθυπουργός αντέδρασε έντονα και καταφέρθηκε κατά των υπουργών Δένδια και Αθανασίου, όταν ο ανακριτής πήρε απόφαση να μην προφυλακιστούν εκτός από τον ίδιο και οι συνάδελφοί του Μίχος και Παναγιώταρος.
Ο βουλευτής της Χρυσης Αυγής ισχυρίστηκε ότι το υλικό της συνομιλίας του έχει κατατεθεί στο δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο και θα δει το φως της δημοσιότητας από το Διαδίκτυο.
Δείτε αναλυτικά το διάλογο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας