Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση ΣΕΕΕΝ για 1η του Μάη

Τιμούμε την 1η Μάη  αγωνιστικά, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγου τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ταξική πάλη με το κεφάλαιο και τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού.

Ανταποκρινόμαστε στο καθήκον που μας βάζει το μήνυμα της 1ης Μάη για την ενότητα της τάξης μας για την ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος.
Δίνουμε μάχη ενάντια στον διαχωρισμό των εργαζομένων στον κλάδο της ενέργειας με βάση μισθολογικές διαφορές και εργασιακής σχέσης ως απαραίτητης προϋπόθεση για να έχουμε θετικές εξελίξεις προς όφελος της εργατικής τάξης.
Οι εργάτες του Σικάγου μας δείχνουν το δρόμο μπροστά στις εξελίξεις με την πώληση της «μικρής ΔΕΗ» και την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Δικαιώματα κατακτημένα με αίμα (π.χ οκτάωρο) θυσιάστηκαν στο βωμό της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το δουλεμπόριο στη ΔΕΗ, με εξαθλιωμένους εργάτες, με ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, αλλά και οι μεγάλες μειώσεις μισθών στο τακτικό και έκτακτο προσωπικό.  
Η πώληση της μικρής ΔΕΗ θα σημάνει νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα μειωθούν και άλλο οι μισθοί, θα αυξηθεί η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας και μια σειρά άλλες αρνητικές συνέπειες.
Χρέος μας η οργάνωση του αγώνα για  να δώσουμε με αισιοδοξία τις μάχες που έχουμε μπροστά μας για την επιβίωση της εργατικής τάξης. Δεν μένουμε όμως εκεί. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά. Χωρίς το μυαλό και τα χέρια μας ο κόσμος θα απονεκρωθεί. Ότι παράγεται είναι αποτέλεσμα του δικού μας ιδρώτα. Γνωρίζουμε επίσης τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα ώστε ο εργαζόμενος να ζήσει με ικανοποιητικό επίπεδο αν καρπώνεται αυτός τον πλούτο που παράγει και όχι μια χούφτα παράσιτα. Πιστοί στο δρόμο που χάραξαν οι εργάτες του Σικάγου ανοίγουμε το δρόμο για ένα ελπιδοφόρο μέλλον χωρίς ταξική εκμετάλλευση.

ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ
ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ : -  Παλιό Πάρκο - 10:00π.μ
ΚΟΖΑΝΗ : Πεζόδρομος - 10:00π.μ
ΦΛΩΡΙΝΑ : Κεντρική Πλατεία – 10:00π.μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας