Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Πρόσεχε τι ζητάς

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης που το ‘χει με τις δημόσιες σχέσεις, αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν σειρές όπως το CSI που είναι αφιερωμένες αποκλειστικά στις επιτυχίες της και άλλες τόσες που την υμνούν εμμέσως, υπέπεσε προχθές σε γκάφα ολκής.
Προσπαθώντας να εμπλέξει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους χρήστες τους στην ενίσχυση της καλής της εικόνας, ζήτησε από τον κόσμο να ανεβάσει στο τουϊτερ φωτογραφίες με αστυνομικούς κάτω από τον τίτλο «η δική μου Αστυνομία της Νέας Υόρκης» (hashtag myNYPD).

Και ξαφνικά το τουϊτερ πλημμύρισε με φωτογραφίες αστυνομικής βίας και το θέμα άπλωσε στο διαδίκτυο, δίνοντας ένα μάθημα στους ανθρώπους των δημοσίων σχέσεων της νεοϋρκέζικης αστυνομίας, το οποίο δύσκολα θα ξεχάσουν.
Η καμπάνια αυτή χαρακτηρίστηκε από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ως «επική αποτυχία», καθώς μια φαινομενικά αθώα ενέργεια δημοσίων σχέσεων γύρισε μπούμερανγκ, ενώ από την πλευρά της η ίδια η αστυνομία τόνισε ότι «το τουϊτερ είναι ένα ανοιχτό φόρουμ για ανταλλαγή απόψεων χωρίς λογοκρισία και για έναν ανοιχτό διάλογο με την πόλη».
Οπως και να ‘χει, στο χώρο των δημοσίων σχέσεων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι παγίδες είναι πολλές και οι εμπνευστές των εκστρατειών σε κάθε επίπεδο πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για το καλύτερο, αλλά και το χειρότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας