Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Το Πολυτεχνείο

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Φέτος, θα είναι η πρώτη χρονιά που το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο δεν θα έχει ανοίξει καθόλου για τους φοιτητές του, μέχρι την επέτειο μνήμης της 17ης Νοεμβρίου.
Οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν καλέσει σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να συμμετέχουν στο τριήμερο των εκδηλώσεων, ενώ, τουλάχιστον αρχικά, υπήρχε η σκέψη να εκπέμψει η ΕΡΤ μέσα από το Πολυτεχνείο. Γνώση του γεγονότος, πάντως, αρνούνται οι πρυτανικές αρχές.
Είναι φανερό ότι οι συμβολισμοί που επιχειρούνται είναι δυνατοί και μπορούν να γίνουν εκρηκτικοί. Το ζήτημα είναι πως θα γίνει η διαχείριση των καταστάσεων, καθώς είναι πολύ εύκολο να δυναμιτιστεί το κλίμα και να ακολουθήσουν οι γνωστές εικόνες καταστροφής μέσα και έξω από το ίδρυμα.

Αυτοί που σέβονται το ίδρυμα και την ιστορία του Πολυτεχνείου (πρυτανικές, αρχές, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι) θα πρέπει να το προστατεύσουν με κάθε τρόπο, βάζοντας πάνω κάθε προσπάθεια συνδικαλιστικής μικροεκμετάλλευσης την ίδια τη σημασία της επετείου.
¼σοι ψάχνουν για αναλογίες, καλό είναι να αναλογιστούν πρώτα τις συνέπειες των αποφάσεών τους στην επόμενη πράξη του έργου. Ενα διαλυμένο Πολυτεχνείο προσφέρει κακές υπηρεσίες στην κοινωνία γενικότερα. Αντίθετα, τώρα περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας