Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Πραγματοποιήθηκε η Θεμελίωση του 10ο Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς

Mε την ευλογία του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστοριάς κκ Σεραφείμ πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2013,   η θεμελίωση του 10ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή της Χλόης,  από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή και τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο. Παρών ήταν επίσης ο Διοικητής της 15ης ΤΠ Ταξιαρχίας Γρηγόρης Γρηγοριάδης,  ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Φιλώτας Ταλίδης, ο Δήμαρχος Καστοριάς Μανώλης Χατζησυμεωνίδης, οι...
Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αλέκος Χατζηζήσης και Απόστολος Τζιώτζης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Καστοριάς Νικόλαος Σταυρακάκης, ο Προϊστάμενος  της Α/θμιας εκπαίδευσης Καστοριάς Γιώργος Μασλάρης, η Διευθύντρια Τεχνικών Έργων Ιφιγένεια Μίσχου, ο ανάδοχος εργολάβος καθώς και άλλοι φορείς του τόπου, που θέλησαν να τιμήσουν με την παρουσία τους την κατασκευή του νέου σχολικού κτιρίου.
Το  νέο κτίριο προϋπολογισμού 3.200.000,00 ευρώ €, είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013, συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από Εθνικούς πόρους. Κατασκευάζεται με την επίβλεψη της Διεύθυνσης  Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Το Δημοτικό Σχολείο είναι συνολικού εμβαδού 2128.83m2.  Πρόκειται για διώροφο  κτίριο με υπόγειο  που  θα περιλαμβάνει 11 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια πληροφορικής, φυσικοχημείας, παρασκευαστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων,  βιβλιοθήκη, τάξη ΑΜΕΑ και όλους τους απαραίτητους χώρους.


Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, τόνισε μεταξύ άλλων «Μια ευχάριστη μέρα, μια χαρούμενη μέρα για την Καστοριά η σημερινή γιατί θεμελιώνουμε ένα νέο σχολείο που θα γίνει κυψέλη για το πιο ευαίσθητο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, τα παιδιά μας. Ευχόμαστε σύντομα να ολοκληρωθεί το σχολείο, να είναι γεμάτο χαρές και βέβαια ναός της μάθησης του πνεύματος, της ηθικής, της ορθοδοξίας και της κουλτούρας μας»

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος ευχαρίστησε τον πρώην Νομάρχη Κωνσταντίνο Λιάντση και τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων καθώς  η πρόταση κατασκευής του σχολείου ανήκε στην πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση  και σημείωσε χαρακτηριστικά «Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που σήμερα θεμελιώνουμε ένα ακόμη σχολείο στην Περιφερειακή μας Ενότητα ενισχύοντας το δυναμικό της εκπαίδευσης στην περιοχή μας. Πιστεύω ότι  το κτίριο θα παραδοθεί την καλοκαιρινή περίοδο από τον ανάδοχο εργολάβο ώστε να δοθεί προς χρήση στη μαθητική κοινότητα τη νέα σχολική χρονιά.  Είναι το τέταρτο σχολείο που εντάσσουμε ως πρώην Νομαρχία, νυν Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς - Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο ΕΣΠΑ που τρέχει εδώ και τέσσερα χρόνια  και εύχομαι πάντοτε να έχουμε εντάξεις και θεμελιώσεις έργων μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας