Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Ραχήλ Μακρή: δεσμεύομαι να σταθώ δίπλα στους πολύτεκνους

ΤΑ ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΑ ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Μετά από πρόσκληση των προέδρων των συλλόγων πολυτέκνων Δυτικής Μακεδονίας παρευρέθηκα σε συνάντηση με τους προέδρους και μέλη των συλλόγων, για να μου γνωστοποιήσουν τα  προβλήματα των πολύτεκνων οικογενειών τα οποία  έχουν διογκωθεί λόγω του μνημονίου.


Η αναφορά στα προβλήματα των πολυτέκνων υπήρξε κοινή, ανάμεσα στους συλλόγους πολυτέκνων Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών, Φλώρινας, Εορδαίας, Σερβίων.

Οι σύλλογοι πολυτέκνων  Δυτικής Μακεδονίας  γνωστοποιούν ότι:

-       Δεν μπορούν να συνεχίζονται τα μέτρα για περικοπή 11,5 δις σε έναν φτωχοποιημένο λαό με χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και πολύτεκνες οικογένειες που μετά βίας μπορούν και επιβιώνουν.
-       Ο Ελληνικός λαός και ειδικά οι πολύτεκνες οικογένειες πλήττονται βάναυσα από το Φ.Π.Α. (23%), μιας και οι ανάγκες τους για αγορές είναι σαφώς πιο αυξημένες.
-       Δεν πρέπει να θεωρούνται τα παιδιά ως τεκμήρια φορολόγησης!
-       Μια σειρά μέτρων όπως χαράτσι, Ε.Τ.Α.Κ, έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα κτλ, έχουν εξαντλήσει προ πολλού  τους πολίτες και ειδικά τις πολύτεκνες οικογένειες.
-       Η μείωση των προσλήψεων από 5 προς 1, σε 10 προς 1, πλήττει κυρίως τις πολύτεκνες οικογένειες αφού αριθμούν περισσότερα μέλη.

Οι σύλλογοι πολυτέκνων Δυτικής Μακεδονίας ζητούν όσον αφορά τη φορολογία εισοδήματος του 2011 να υπάρξει ρύθμιση για την καταβολή του φόρου σε δόσεις( 20 εώς 30). Αιτούνται την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στις 27.000 ευρώ, όπως ίσχυε πριν τον Σεπτέμβριο του 2011. Επίσης ζητούν να μην μειωθούν τα επιδόματα και οι συντάξεις τους, στα πλαίσια όσων προεκλογικά ο Πρωθυπουργός ανέφερε για τη προστασία της πολύτεκνης οικογένειας και στην επαναφορά πολυτεκνικών επιδομάτων και συντάξεων στα  πριν την περικοπή όρια.


Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουμε τις πολύτεκνες οικογένειες αλλά και τις τρίτεκνες καθώς αποτελούν  το μοναδικό μέσο αντίστασης απέναντι στη υπογεννητικότητα που μαστίζει το Ελληνικό Έθνος.

Θεωρούμε δίκαια τα αιτήματα των πολύτεκνων οικογενειών καθώς αντιπροσωπεύουν τις πραγματικές τους ανάγκες, ενώ καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό και τις ανάγκες άλλων κοινωνικών ομάδων.

Το Σύνταγμα ορίζει ρητά την προστασία της πολύτεκνης οικογένειας, δυστυχώς όμως η κυβέρνηση της τρόικας δεν σεβάστηκε ούτε αυτήν την ιδιαίτερα   ευαίσθητη κοινωνική ομάδα. Να είναι σίγουρη η κυβέρνηση, ότι θα μας βρει απέναντι της.

Ως Βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης, δεσμεύομαι προσωπικά να σταθώ δίπλα στους πολύτεκνους και να συμπορευθώ στους δίκαιους κοινωνικούς αγώνες τους.

Ραχήλ Μακρή
Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας