Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Το ΠΑΜΕ για τον κοινωνικό διάλογο


Την ώρα που η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) αποφασίζει νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, η ηγεσία της ΓΣΕΕ συμμετέχει στον «κοινωνικό διάλογο» που τα αποτελέσματά του για μια ακόμα φορά θα τσακίσουν τη ζωή της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Άλλωστε οι εργαζόμενοι έχουν πείρα από προηγούμενους κοινωνικούς διαλόγους.

Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα μια φωνή πρέπει να έχουν. Τέρμα πια οι θυσίες για τους καπιταλιστές. Τέρμα στη λεηλασία του μόχθου μας. Η εργατική τάξη έχει ανάγκη από σταθερή και μόνιμη δουλειά. Έχει ανάγκη από φροντίδα της οικογένειάς της. Έχει ανάγκη από αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία. Έχει ανάγκη να διεκδικήσει ολόκληρη τη ζωή της. Αυτά της τα θυσιάζουν για τη σωτηρία του κεφαλαίου, κυβέρνηση, Ε.Ε.
Η εργατική τάξη να καταδικάσει τους διαλόγους. Ένα δρόμο έχει να διαλέξει. Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Δεν υπάρχει σωτηρία αν δε δυναμώσει το κίνημα αμφισβήτησης της δύναμης των μονοπωλίων και των πολιτικών τους εκφραστών. Καμιά εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες ηγεσίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της τάξης μας να ριχτούμε στη μάχη για την απάντηση στη βαρβαρότητα με Γενική Απεργία και με αποφάσεις μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας