Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Τεράστιο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας σε όλη τη χώρα - Η αστυνομία έδωσε πέντε ονόματα στη δημοσιότητα - Βρέθηκαν 500.000 "αρρωστημένα" αρχεία

Από το newsit.gr

- Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δύο νεαρά παιδιά αδέλφια από το Μαρούσι

- Αθήνα, Γιαννιτσά, Ρόδο, Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Κοζάνη οι πόλεις που έγιναν συλλήψεις

- Ο συνολικός όγκος των αρχείων με τη παιδική πορνογραφία φτάνει τα 48.000 GB
- Ένα από τα ονόματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι του άντρα των ΕΚΑΜ που συνελήφθη χτεςΔεν πρόλαβε η κοινή γνώμη να ξεπεράσει το σοκ από την αποκάλυψη πως ένας καθηγητής είχε «παγιδέψει» με μικροκάμερες την αίθουσα διδασκαλίας για να καταγράφει τα απόκρυφα σημεία των μαθητών του, ήρθε ο πατέρας 4 παιδιών να προστεθεί στο αρρωστημένο αυτό παζλ και χτες ένας άνδρας των ΕΚΑΜ.


Μετά τη σύλληψη του επίλεκτου μέλους της ειδικής ομάδας της Αστυνομίας, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αποκάλυψε τα πάντα και έδωσε και στη δημοσιότητα αυτή τη φορά ονόματα. Ένα από αυτά τα ονόματα είναι του άνδρα των ΕΚΑΜ.

Μετά από μία τεράστια λοιπόν πανελλαδική αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την κωδική ονομασία "Τrojan Horse" για την καταπολέμηση του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου, συνελήφθησαν με κακουργηματικές κατηγορίες δεκατρία άτομα σε έξι πολεις της Ελλάδας, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος τριών ακόμα.

Συγκεκριμένα, τα 13 άτομα που συνελήφθησαν είναι από 21 έως 56 ετών εκ των οποίων οι 9 συνελήφθησαν στην Αθήνα, ένας στην Ξάνθη, ένας στη Θεσσαλονίκη, ένα άτομο στα Γιαννιτσά, ένα στη Ρόδο και ένα στην Κρήτη.

Επιπλέον, για άλλους τρεις (3) Έλληνες σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες με αντίστοιχες κατηγορίες. Ο πρώτος από τους κατηγορουμένους διαμένει στην Κοζάνη, η δεύτερη στην Κρήτη, ενώ για τον τρίτο, μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας ( INTERPOL ), ενημερώθηκαν οι Αστυνομικές Αρχές της χώρας όπου διαμένει στο εξωτερικό.

Μάλιστα, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα με βάση τις διατάξεις της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία της ταυτότητας των πέντε εκ των συλληφθέντων, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της προμήθειας, κατοχής και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.

Πρόκειται για τους:

α) Μπαλτά Νικόλαο του Δημητρίου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1977, στην Αθήνα, κάτοικο Αττικής,

β) Οικονόμου Παντελή του Γεωργίου και της Φεβρωνίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1956 στο Ηράκλειο Κρήτης, κάτοικο Αττικής,

γ) Οικονόμου Γεώργιο του Παντελή και της Ευαγγελίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1988 στο Μαρούσι Αττικής, κάτοικο Αττικής,

δ) Οικονόμου Ευστάθιο – Ιωάννη του Παντελή και της Ευαγγελίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1991 στο Μαρούσι Αττικής, κάτοικο Αττικής και

ε) OZ ADNAN του HASAN και της HALIME , ο οποίος γεννήθηκε το 1967 στην Τουρκία, κάτοικο Αττικής.

Η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διήρκησε κοντά στους δύο μήνες, όπου διαπίστωσαν ότι χρήστες του διαδικτύου χρησιμοποιώντας 28 διαφορετικές IP διευθύνσεις, ελληνικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών internet, κατείχαν και μοίραζαν χιλιάδες αρχεία (εικόνες και βίντεο) που περιείχαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Μάλιστα, οι αριθμοί είναι συγκλονιστικοί για όλα όσα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τα σπίτια των κατηγορούμενων. Συγκεκριμένα, βρέθηακν ένα router, 52 σκληροί δίσκοι, οκτώ laptop, 172 ψηφιακοί δίσκοι (cd, dvd), που περιείχαν 500.000 ψηφιακά αρχεία περίπου, με ιδιαίτερα «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας, συνολικού μεγέθους 48.000 GB περίπου.

Επιπλέον, για δύο από τους συλληφθέντες οι δικογραφίες περιλαμβάνουν και το αδίκημα των ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή του ενός βρέθηκαν εννέα (9) αυτοσχέδιες νάυλον συσκευασίες ακατέργαστης ινδικής κάναβης, βάρους 72,7 γρ., ενώ στην κατοχή του άλλου βρέθηκαν 8,9gr ινδική κάνναβη, ένα (1) μεταλλικό κουτί εντός του οποίου υπήρχαν 6,7gr σπόρια προφανώς ινδικής κάνναβης, μια (1) μεταλλική συσκευή για τρίψιμο ινδικής κάνναβης καθώς και μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν αυτοτελώς, υποβλήθηκαν αρμοδίως.

Υπενθυμίζονται οι αριθμοί κλήσης 11012, 210-6476464, 210-6476000, καθώς και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr καιccu@cybercrimeunit.gov.gr της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και της ασκηθείσας σε βάρος τους ποινικής δίωξης αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Η επιχείρηση με κωδική ονομασία «Trojan Horse» (Δούρειος Ίππος), αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς επέφερε σημαντικό «χτύπημα» στην καταπολέμηση του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας στην Χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας