Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

H MKO για τις πρόσφατες πυρκαγιές στα Πιέρια και την πυροπροστασία



Μετά από τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές των τελευταίων ημερών στην ευρύτερη περιοχή του Βελβεντού, η «Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού» απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες και μαζικούς Φορείς, με θέμα την ανταλλαγή απόψεων και λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την άμεση αντιμετώπισή τους. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 30 Αυγούστου και ώρα 9μμ στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού.
Μετά από μια γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων,
αποφασίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες η συγκρότηση ακόμα πιο οργανωμένων και πολυπληθέστερων ομάδων παρατήρησης του δάσους καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών πολιτών και κυρίως την απαραίτητη συμβολή των μελών τόσο του Ορειβατικού όσο και του Κυνηγετικού Συλλόγου αλλά και των υλοτόμων των Δασικών Συνεταιρισμών, που γνωρίζουν όσο κανείς άλλος την ευρύτερη περιοχή των Πιερίων.
Στην συνάντηση αποφασίστηκε ακόμα η αποστολή σχετικού εγγράφου προς το Δήμο Σερβίων - Βελβεντού που να υπενθυμίζει προηγούμενες προτάσεις της «Κοινωνίας Των Πολιτών Του Βελβεντού» για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πυρκαγιών και να εφιστά την προσοχή του για το επόμενο διάστημα.
Ελπίζουμε το διάστημα αυτό να περάσει ανώδυνα για την περιοχή μας και να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε ξανά τα φαινόμενα των τελευταίων ημερών και ίσως τον άμεσο κίνδυνο μιας μεγάλης περιβαλλοντικής καταστροφής.
Τα μέλη της «Κοινωνίας Των Πολιτών Του Βελβεντού» και οι εθελοντές θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για την προστασία και τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος των Πιερίων και της ευρύτερης περιοχής του Βελβεντού.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ»

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΘΥΝΩΝΤΕΣ ΤΗΣ Μ.Κ.Ο ΜΕ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΕΝΙΟΤΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ............

Ανώνυμος είπε...

αποφασίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες η συγκρότηση ακόμα πιο οργανωμένων και πολυπληθέστερων ομάδων παρατήρησης του δάσους καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές,

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ; Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ; Ο ΔΗΜΟΣ; ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ;

αποστολή σχετικού εγγράφου προς το Δήμο Σερβίων - Βελβεντού που να υπενθυμίζει προηγούμενες προτάσεις της «Κοινωνίας Των Πολιτών Του Βελβεντού» για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πυρκαγιών και να εφιστά την προσοχή του για το επόμενο διάστημα.
ΑΜΑ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΕΦΕΚΣ ΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ;

Ανώνυμος είπε...

ενίοτε και πριν ξεκινήσει χαχαχαχαχαχα πες τα πες τα

Το Προφίλ μας