Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Η Κίνηση Γυναικών Βελβεντού για την ανεξαρτησία του Δήμου, για τα σκουπίδια και άλλα στην παιδική χαρά του Βελβεντού

 Η πρώτη εντύπωση στην είσοδο της παιδικής χαράς ήταν αυτή της εγκατάλειψης, με τα χόρτα στο ύψος των γονάτων. Προχωρώντας πιο μέσα η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική. Σκουπίδια παντού. Χόρτα, που αλλού ήταν πολύ ψηλά, γιατί δεν είχαν κοπεί για εβδομάδες κι αλλού ήταν κίτρινα και ξερά, επειδή έμειναν απότιστα. Πού να πέσει η ματιά να ξαποστάσει; Οι κούνιες σπασμένες, άλλες να κρέμονται από μια αλυσίδα, άλλες πεσμένες κάτω. Το αναψυκτήριο κλειστό! Δεν άνοιξε φέτος! Φέτος μετά από 32 χρόνια λειτουργίας (Πρωτοάνοιξε το 1980).Φέτος μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας της, η Παιδική Χαρά του Βελβεντού, δωρεά ανθρώπων με αγάπη για τον τόπο τους και τα παιδιά της δεν λειτούργησε. Το 2012 κάποιοι άλλοι άνθρωποι, ακύρωσαν όλη την αγάπη και τη φροντίδα των προηγούμενων…έτσι απλά.
Ήταν βραδάκι όταν φύγαμε από την Παιδική Χαρά, χρησιμοποιώντας τους φακούς των κινητών μας! Ήταν θεοσκότεινα, αφού οι λάμπες δεν ήταν αναμμένες! Κι όμως τα παιδιά συνέχιζαν το παιχνίδι τους, μέσα στη βρωμιά, το σκουπιδαριό και το σκοτάδι. Απίστευτη η αναισθησία και η ανικανότητα της δημοτικής αρχής. Άραγε τα χρήματα του Βελβεντού δεν επαρκούν ούτε για ένα κόψιμο χόρτων των πάρκων του; Άκρως ανθυγιεινές κι επικίνδυνες οι συνθήκες για τα παιδιά που την επισκέπτονται , αλλά και για τους γείτονες . Ας μη ξεχνάμε ότι αυτή την παιδική χαρά την επισκέπτονταν κι από διάφορα κοντινά μέρη. Πρόσφερε ξένοιαστες στιγμές παιχνιδιού σε πολλούς επισκέπτες. Η αρμόδια Κρατική Υπηρεσία θα πρέπει εδώ να κληθεί και να επιληφθεί του θέματος. Πριν έχουμε ατύχημα από το σκοτάδι, από φίδι ή γυαλιά και άλλα πεταμένα σκουπίδια!

Ανεβαίνοντας το δρόμο για <<το Μετόχι>> ,η θέα των ξεραμένων τριανταφυλλιών και δέντρων, κόντρα στην πρασινάδα του φυσικού τοπίου φώναζε για την ανθρώπινη (Δημοτική) αμέλεια. Δυστυχώς η συστηματική φροντίδα των φυτών που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια δε συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα να αντικρίζουμε την εικόνα ενός νεκρού τοπίου, το οποίο προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα, αλλά και οργή. Είναι η πρώτη φορά στον τόπο μας που είμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες εικόνες και προέρχονται δυστυχώς από ανθρώπινη αμέλεια. Ο πρώην δήμος Βελβεντού, που καταργήθηκε, διαχειρίζονταν άψογα τις υποχρεώσεις του με τα κατάλληλα συνεργεία και τους υπαλλήλους του.

Μιλάμε για ένα μέρος μόνο από τα πολλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την κατάργηση του δήμου Βελβεντού. Φαίνεται λοιπόν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επανέλθει ο δήμος Βελβεντού στην αρχική του μορφή για να συνεχίσει την ανοδική του πορεία.
ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΕΦΚΣ ΚΡΙΒΕΣΕ ΠΙΣΩ ΑΠ' ΤΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΩΡΑ;

Ανώνυμος είπε...

Κλασικη περιπτωση σχιζοφρένειας, απο τη μια μερια διωχνουμε τη δημοτικη αρχη, δεν αναγνωρίζουμε το τοπικο συμβούλιο, κι απ' την αλλη, τους κατηγορουμε που δεν φροντιζουν τα θεματα του χωριου μας

Ανώνυμος είπε...

Στην ΜΚΟ Βελβεντού τώρα μάλιστα που επανδρώθηκε με υπαλλήλους που τους πληρώρουμε όλοι μας

Ανώνυμος είπε...

Κυρίες μου αν αντι να βγάζατε φωτογραφίες για να δείξετε πόσο βρώμικοι και ανεπρόκοποι είστε τώρα με τον καλλικράτη, σηκώνατε τον κάδο και βάζατε τα δυό χαρτάκια στον κάδο, δεν θα ήταν καλύτερα;
Εκτός αν θέλατε να δείξετε πως η ΜΚΟ σας είναι μάπα το καρπούζι.

Ανώνυμος είπε...

Που ειναι οι εθελοντές της ΜΚΟ ; ΟΕΟ

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΥΚΟΚΥΡΑΙΟΙ;;; ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΣΥΝΕΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΚΛΙΜΑΚΟΣ(ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΛΠ) ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.
ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΔΟ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΟΛΩΣΗ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.
ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
Η ΕΜΜΟΝΗ ΣΕ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΗΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Στην παιδική χαρά του χωριού σας, τα παιδιά σας δε συχνάζουν?
Σε λίγο θα μας πείτε ότι έρχονται οι Σερβιώτες και τα βρωμίζουν και τα σπάνε από ζήλια!
Να μάθετε στα παιδιά σας, τόσο νοικοκυρεμένοι που είστε, να σέβονται το χώρο που συχνάζουν και να τον κρατάνε καθαρό.

ΑΚΠΠ(Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών πέρα από το Ποτάμι) είπε...

Ενα ερώτημα προς τους φίλους Βελβεντινούς

Ποιός θα ανακυρήξει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ;

Μάλλον λάθος πόρτα κτυπούν, τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να τους βοηθήσουμε;
ΜΠΟΡΟΥΜΕ;
Γιατί αυτή η έχθρα απέναντι σε εμάς; Εμείς δενν σας μισούμε είμαστε φίλοι σας και θέλουμε να συνεργαστούμε μαζί σας.
Εντάξυ υπάρχουν δυσκολίες, όπως σε όλα τα χωριά και αυτό γιατί; Γιατί υπάρχει έλειψη προσωπικού, δεν μπορεί ο Δήμος να κάνει προσλήψεις. του έχουν μειώσει τα κονδύλια, γι αυτό ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να δείξουμε κατανόηση.
ΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ

Το Προφίλ μας