Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Η ΕΝΩΣΗ καταγγέλει τον υπ. Υγείας και τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ


Το Σωματείο «ΕΝΩΣΗ» καταγγέλλει τον υπουργό υγείας και την Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. διότι δεν έχουν πληρώσει για άλλη μία φορά τα φάρμακα στην περιφέρεια, δηλαδή το 57% που υπολείπετε για τον μήνα Μάιο 2012,που έπρεπε να πληρωθεί στις 15 Ιουλίου 2012 και απλήρωτο τον Ιούνιο 2012 που έπρεπε να πληρωθεί στις 15 Αυγούστου 2012, όπως προβλέπει η σύμβαση που έχουν υπογράψει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τα φαρμακεία ότι θα πληρώνονται μέσα σε 45 ημέρες από την τελευταία μέρα του προηγούμενου μήνα και αυτό έχει ως συνέπεια οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι να αναγκάζονται να πληρώνουν το ποσό των φαρμάκων της μετρητοίς κάτι που είναι αδύνατον .

Όμως δυστυχώς Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα και αυτό γιατί τα φαρμακεία εκεί έχουν πληρωθεί και οι συνταγές εκτελούνται κανονικά, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στην υπόλοιπη  Ελλάδα και δυστυχώς και στην περιφέρεια Δ. Μακεδονίας όπου είναι η ενεργειακή καρδιά της χώρας με σταθμούς και ορυχεία με βεβαρημένο περιβάλλον που δυστυχώς στην Αθήνα λίγοι γνωρίζουν.
Κύριε Υπουργέ και κύριοι της Διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα πρέπει να γνωρίζεται ότι οι εργαζόμενοι στους σταθμούς και τα ορυχεία δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες τον χειμώνα και το καλοκαίρι για να έχει η χώρα ενεργειακή αυτάρκεια και κάποιοι να δροσίζονται με τα κλιματιστικά να δουλεύουν ασταμάτητα και πολλές φορές μάλιστα 24 ώρες το 24ωρο.
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ πληρώνουν κανονικά τις ασφαλιστικές τους εισφορές και εσείς όμως με τις ενέργειες σας τους ταλαιπωρείτε σε αφάνταστο βαθμό, τους μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις 45% και τώρα τους στερείτε και τα φάρμακα που τόσο πολύ ανάγκη τα έχουν και τους οδηγείτε στον θάνατο, καθώς στερούνται βασικών υπηρεσιών ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης.
Επιτέλους τις αδυναμίες και τα προβλήματα του κράτους με τους φορείς να μην τα μεταφέρεται στους εργαζόμενους οι οποίοι είναι οι μόνοι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Πρέπει επιτέλους να αναλάβετε τις ευθύνες σας.

                                 ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ……



ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε.  Δ.Ε.Η.  ΑΕ                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                       


    ΘΕΟΧΑΡΗΣ Κ.                                                                  ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Ι.
                                                                 1997                                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας