Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Mνημόνιο συνεργασίας ΤΕΙ και Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς


 Αντιπροσωπεία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς επισκέφτηκε το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον  Γενικό Γραμματέα κ. Γιάννη Λιβανό για να συζητήσει θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας και να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας κ. Γιώργο Χαραλαμπίδη, για τις Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας.
«Ως Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας ορίζονται ως οι δομές που σχεδιάστηκαν για να στηρίξουν τους νέους να ξεκινήσουν και να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα καθώς και να αποτελέσουν φορέα άντλησης πληροφόρησης, ενημέρωσης και δικτύωσης των νέων επιχειρηματιών.


Οι νέες επιχειρήσεις χρειάζονται στα πρώτα τους βήματα τη μέγιστη δυνατή τεχνική βοήθεια ώστε να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που δημιουργούνται από την αβεβαιότητα της εξέλιξης της επιχειρηματικής τους ιδέας και την έλλειψη της επιχειρηματικής εμπειρίας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λιβανός.
Αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας μιας τέτοιας Θυρίδας και στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας,  όπου οι σπουδαστές και ιδιαίτερα οι  απόφοιτοι με διαφορετικές και ιδιαίτερες ανάγκες θα έχουν τη δυνατότητα πληροφόρησης για πηγές χρηματοδότησης, για την αγορά εργασίας, για υπηρεσίες άλλων Φορέων, προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, δικτύωσης μέσω βάσεων δεδομένων καθώς και γενικότερα υποστήριξη, συμβουλευτική – τεχνική βοήθεια.
Ο κ. Χαραλαμπίδης και ο Αντιπρόεδρος  του ΤΕΙ κ. Νικόλαος Ασημόπουλος ενημέρωσαν τον κ. Λιβανό  για τη πορεία του Ιδρύματος και μετά το πέρας της υπογραφής του μνημονίου, συνόδεψαν την αντιπροσωπεία στους χώρους του Ιδρύματος προκειμένου να ενημερωθούν για τον χώρο φιλοξενίας της Θυρίδας Νεανικής Επιχειρηματικότητας που θα δραστηριοποιηθεί το επόμενο διάστημα στο ΤΕΙ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ai-vres
κάποιο λάθος έγινε με την ανάρτηση.
Διορθώστε γιατί άλλο το κείμενο και άλλος ο τίτλος

Το Προφίλ μας