Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Δήμος Βοΐου - Το Crash Test των υποψηφίων

της Στέλλας Καρανάνου από τη ΔΥΤΙΚΗ
Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις στο Δήμο Βοΐου, με τις πολλές και ισχυρές υποψηφιότητες, ειδικότερα από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Η έλλειψη στήριξης ενός συγκεκριμένου προσώπου πυροδοτεί σφοδρές συγκρούσεις, με κοινό γνώρισμα όλων την επιμονή στις αρχικές τους θέσεις της διεκδίκησης του Δημαρχιακού θώκου. Από την πλευρά του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο μοναδικός, μέχρι στιγμής, διεκδικητής του Δήμου είναι ο Μανώλης Γκάσης, νυν Δήμαρχος Τσοτυλίου. Ρόλο – κλειδί παίζουν οι κάτοικοι της Νεάπολης, οι οποίοι, λόγω της αντιπαράθεσης για το ζήτημα της έδρας του Δήμου, είναι πολιτικά εκτός ελέγχου.

Παναγιώτα Ορφανίδου - Στην ολοκλήρωση του ψηφοδελτίου



Η Παναγιώτα Ορφανίδου δηλώνει για άλλη μία φορά ότι ουδέποτε ζήτησε τη στήριξη της Ν.Δ. και ουδέποτε μπήκε στη διαδικασία της διεκδίκησης, αντίθετα με κάποια δημοσιεύματα που τη θέλουν να το περιμένει. Εμμένει στις αρχικές της δηλώσεις, με ξεκάθαρες θέσεις για ενωμένο Βόιο και βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης του ψηφοδελτίου της, το οποίο αποτελείται από “ομάδα εργασίας και συνεργασίας”, όπως θέλει να την αποκαλεί. Η υποψήφια Δήμαρχος προέρχεται από το χώρο της Ν.Δ., όμως τυγχάνει της στήριξης και άλλων πολιτικών χώρων, αφού στο ψηφοδέλτιό της συμμετέχουν και άτομα από τον χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στοίχημα για την Παναγιώτα Ορφανίδου είναι η στοιχειοθέτηση ψηφοδελτίου με ισχυρά στελέχη, ειδικότερα από τη Σιάτιστα, ώστε να αντισταθμίσει την πολιτική της καταγωγή από τη Νεάπολη.

Δημήτρης Λαμπρόπουλος - Προχωρά ακάθεκτος


Εδώ και 6 μήνες, ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος έχει δηλώσει ότι κατεβαίνει ανεξάρτητος στο Βόιο και δεν περιμένει τη στήριξη από το χώρο της Ν.Δ. από τον οποίο προέρχεται. Προχωρά ακάθεκτος, ειδικά στη Νεάπολη και το Τσοτύλι από όπου κατάγεται και δηλώνει ότι είναι 90% έτοιμος στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου του. Επίσης, δηλώνει ότι δεν θα αποχωρήσει από τη διεκδίκηση σε καμία περίπτωση, γιατί εισπράττει την αγάπη των πολιτών.

Βασίλης Πάτρας - Πειθαρχημένος στην παράταξη

Ο νυν Δήμαρχος Ασκίου, Βασίλης Πάτρας, εμμένει στην αρχική του θέση και δηλώνει έτοιμος να διεκδικήσει το Δήμο Βοΐου, αρκεί η παράταξη να δώσει τη στήριξή της, κάτι που βέβαια θεωρεί ότι θα έχει δικαιωματικά, μετά από δύο επιτυχείς τετραετίες στο Δημαρχιακό θώκο. Πιστεύει ότι η λύση στην περίπτωση του Βοΐου θα δοθεί μόνο όταν το κόμμα της Ν.Δ. επιλέξει έναν από τους συνυποψηφίους και αφήνει αιχμές για κάποιους που επιθυμούν το αντίθετο, καθώς θεωρούν ότι τους ωφελεί αυτή η κατάσταση. Ο ίδιος δηλώνει ότι ως Δήμαρχος εν ενεργεία είναι μεν έτοιμος να καταθέσει το ψηφοδέλτιό του που αποτελείται από επίλεκτα στελέχη, αλλά και να συνταχθεί στο πλευρό του υποψηφίου που θα επιλέξει το κόμμα του, προκειμένου να μην υπάρξει διχόνοια ανάμεσά τους.

Κων/νος Κοσμίδης - Κλειστά χαρτιά

Ο νυν Δήμαρχος Σιάτιστας, Κώστας Κοσμίδης, κρατά ακόμη και σήμερα τα χαρτιά του κλειστά. Η στάση αυτή δημιουργεί ερωτηματικά αλλά και μία κατάσταση αναμονής για όλους τους υποψηφίους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, αφού η Σιάτιστα αποτελεί το πολυπληθέστερο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Βοΐου. Σε αναμονή λοιπόν των αποφάσεων του κ. Κοσμίδη.

Χρήστος Ζευκλής - Ο μόνος Σιατιστινός

Ο Χρήστος Ζευκλής είναι ένα άτομο που γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού έχει συμμετάσχει σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις έως και σήμερα και μάλιστα και ως υποψήφιος Δήμαρχος. Ο νέος επιχειρηματίας κινείται σε πεδίο ανεξάρτητο από κομματικές αποχρώσεις, ενώ μέτρησε πολύ θετικά η κίνησή του να προβεί σε συναντήσεις με τους απερχόμενους Δημάρχους. Αντιμετωπίζει το πλεονέκτημα της καταγωγής του από τη Σιάτιστα που του δίνει το προβάδισμα να είναι προς το παρόν ο μοναδικός υποψήφιος που κατάγεται από αυτήν, με αποτέλεσμα, εάν κάνει σωστούς χειρισμούς, να συσπειρώσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Βοΐου. Η κομματική του προέλευση από το χώρο της Ν.Δ. δεν δίνει πλεονέκτημα στην υποψηφιότητά του, γιατί έχει να αντιμετωπίσει άλλους τρεις τουλάχιστον συνυποψηφίους που προέρχονται από τον ίδιο κομματικό χώρο. Επίσης, ο Χρήστος Ζευκλής πρωτοστάτησε στον αγώνα της Σιάτιστας για την διεκδίκηση της έδρας, κάτι που θα προκαλέσει την αρνητική διάθεση των ψηφοφόρων ιδιαίτερα της Νεάπολης. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της “ΔΥΤΙΚΗΣ”, στις 8 Ιουλίου 2010, ο Χρήστος Ζευκλής είχε δηλώσει ότι “πρέπει να διατηρηθεί η ενότητα ως κόρη οφθαλμού”. Περιμένουμε λοιπόν το τί θα πράξει περί τούτου.

Μανώλης Γκάσης - Ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ

Ο Μανώλης Γκάσης κατεβαίνει στις εκλογές και διεκδικεί το Δήμο Βοΐου, υποστηριζόμενος κυρίως από ψηφοφόρους του χώρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από όπου και προέρχεται. Ο νυν Δήμαρχος Τσοτυλίου τυγχάνει της στήριξης των πολιτών της περιοχής του, τουλάχιστον μέχρι και σήμερα, καθώς στην παρούσα εκλογική αναμέτρηση έρχεται αντιμέτωπος με την παρουσία της Παναγιώτας Ορφανίδου. Μετά από δύο επιτυχημένες τετραετίες, φαίνεται έτοιμος να ριχτεί στην εκλογική αναμέτρηση, με ψηφοδέλτιο κοινής αποδοχής.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο που οι τετραετίες του Γκάση είναι τέσσερις και όχι δύο....και η κυρία Ορφανίδου δεν έχει καμία καταγωγή από Νεάπολη.Πάλι καλά που έχει κι ένα γραφείο εκεί και ξέρει κατά που πέφτουν και οι υπόλοιποι δρόμοι πέραν του κεντρικού....

Το Προφίλ μας