Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ : Αγωγή για μείωση μισθών !

Αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου και αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου για την παράνομη μείωση των μισθών και την κατάργηση ή περικοπή 13ου και 14ου μισθού κατέθεσε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συνεπής στις δεσμεύσεις της για την προσφυγή στην δικαιοσύνη κατά των όσων περιλαμβάνουν οι αντεργατικοί – αντιλαϊκοί νόμοι 3833 και 3845 που επέβαλαν οι σύγχρονοι κατακτητές της ΤΡΟΪΚΑ κατέθεσε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης και στα πολιτικά δικαστήρια αγωγές που υπογράφονται και υποστηρίζονται από τους εγνωσμένης αξίας και κύρους κ.κ. Ρουπακιώτη Αντώνη πρώην πρόεδρο δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, Λουκά Αποστολίδη πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κατρούγκαλο Γιώργο αναπληρωτή καθηγητή στο ΔΠΘ, Χρυσόγονο Κώστα καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου και την απαράδεκτη και παράνομη περικοπή των μισθών μας.


Όπως επισημαίνεται, η ενέργεια αυτή σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με ενέργεια ανεύθυνων ανθρώπων που δεν κατανοούν την τραγικότητα της κατάστασης της Ελληνικής Οικονομίας και που αρνούνται να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματος και στο ξεπέρασμα της κρίσης ή πολύ περισσότερο από μια συντεχνιακή διάθεση να γλυτώσουμε εμείς έναντι των υπολοίπων. Άλλωστε οι συνδικαλιστικοί μας αγώνες με μπροστά τη ΓΣΕΕ ήταν για το σύνολο του λαού μας.

Η προσφυγή της στη δικαιοσύνη, σημειώνει, ότι είναι συνειδητή επιλογή για την υπεράσπιση των όσων με αγώνες και θυσίες κατακτήσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες.
Τονίζεται, ότι είναι το λιγότερο που οφείλει να κάνει ο κάθε πολίτης που σέβεται τον εαυτό του όταν αδίκως τον βάζουν να πληρώνει τα σπασμένα και κλεμμένα άλλων. Για την κατάσταση που έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι εργαζόμενοι.
Κλείνοντας επισημαίνεται, ότι η κρίση και η κατάντια του ελληνικού κράτους έχει ονοματεπώνυμο και υπευθύνους που μόνο οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν είναι. 
Επιπροσθέτως, τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί προσφυγή στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας για την καταστρατήγηση και την ωμή παραβίαση των Σ.Σ.Ε..
Πηγή : www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας