Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Γιώργος Ε. Παπαδόπουλος. : Σκέψεις ...


Με αφορμή τις επικείμενες Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές που τυγχάνει να είναι και οι πρώτες μετά τη ψήφιση του «Καλλικράτη» θα ήταν χρήσιμο για όλους να γίνει ένας επαναπροσδιορισμός του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του χαρακτήρα της και της Δυναμικής που μπορεί να λάβει στις νέες συνθήκες όπως αυτές διαμορφώνονται.
Ήδη από τα πρώτα βήματά της αλλά και από το γενετήσιο βασικό χαρακτηριστικό της η Τοπική Αυτοδιοίκηση τόσο σε πρώτο αλλά πολύ περισσότερο στο Δεύτερο Βαθμό της ακροβατεί σε ένα τεντωμένο σχοινί μιας ουσιαστικής αντίφασης. Και μαζί και χωριστά από τη Κεντρική Διοίκηση. Και απέναντι από αυτή όπου οι καταστάσεις το απαιτούν και μαζί με αυτή ούσα μία μορφή εξουσίας.
Και αυτή η αντίφαση δεν γεννάται από το πουθενά. Είναι η ίδια η δομή και ο συγκεντρωτικός χαρακτήρας της Κεντρικής Εξουσίας που έρχονται σε απόλυτη αντιδιαστολή με τον αποκεντρωτικό ρόλο που καλείται να υιοθετήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κι εδώ ακριβώς είναι και το βασικό της όπλο. Οι πρωτοβουλίες, οι ενέργειες και οι τομές που θα πρέπει να υιοθετήσει η Νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να δημιουργήσει υγιείς δυναμικές και πάνω από όλα Δημοκρατικές Μικρές Κοινωνίες, συντελώντας έτσι στην Αναδιαμόρφωση και Βελτίωση της ίδιας της Ποιότητας Ζωής των κατοίκων της.
Σε μία εποχή που οι Δημοκρατικοί θεσμοί της κοινωνίας υφίστανται ασφυκτική πίεση από την ισχύ των επικοινωνιακών Μέσων και των Πρακτικών που αυτά ακολουθούν η Τ.Α μπορεί να ξεπεράσει την εποχή της να βρεθεί ένα βήμα μπροστά και να ταράξει τα νερά της συμμετοχικότητας στην κοινωνία. Και αυτό, όσο και να ακούγεται οξύμωρο μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας την βασική αρχή της Αθηναϊκής Δημοκρατίας που είναι η άμεση εκπροσώπηση με ίσως πιο σύγχρονα μέσα.
Οι συνελεύσεις των κατοίκων, τα κατά τόπους Μικρά Δημοτικά Συμβούλια, με άμεση συμμετοχή όλων των δημοτών θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη θερμοκοιτίδα για μία Δημοκρατική Μεταμόρφωση στο Τόπο μας. Έτσι θα μπορούσαν οι κάτοικοι να εκφράσουν τις αντιρρήσεις, τα παράπονα και τις ενστάσεις τους, να καταθέσουν προτάσεις, ακόμα και να παίρνουν οι ίδιοι αποφάσεις για το Κοινό Καλό. Και τι σπουδαιότερο από το να μπορεί να καθορίζει ο ίδιος ο Δημότης τα κατά τόπους ζητήματά του. Τι σπουδαιότερο από το να ελέγχει να κρίνει και να κατακρίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα την Τοπική «Εξουσία» και όχι μόνο κάθε τέσσερα χρόνια και μέσω των Εκλογών.
Εδώ θα μπορούσαν να διατυπωθούν επιμέρους ζητήματα και ανησυχίες σχετικά με τοη λειτουργικότητα και χρηστικότητα που θα μπορούσε να έχει μία τέτοια μορφή άμεσης Δημοκρατίας, αλλά και με το πώς θα μπορεί πρακτικά να γίνει κάτι τέτοιο βιώσιμο.
Οι σκέψεις και οι Προτάσεις που υπάρχουν είναι πολλές. Καμία όμως δεν μπορεί γίνει πραγματικότητα χωρίς τη βούληση και τη συναίνεση των Τοπικών Κοινωνίων. Συνεπώς, μία ευρεία συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει πάνω στο θέμα και με αφορμή τις Εκλογές του Νοέμβρη να μπορέσουμε όλοι μαζί, να πάμε ένα Μικρό Βήμα πιο πέρα τον τρόπο που διοικείται η περιοχή μας.
Και εμείς μπορούμε να το συζητήσουμε και αυτό και όλα τα άλλα θέματα που μας απασχολούν γιατί εμείς είμαστε κάθε μέρα μαζί!
Γιώργος Παπαδόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού

44 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλόόόόό....το "ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΖΙ"!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

"Οι σκέψεις και οι Προτάσεις που υπάρχουν είναι πολλές. Καμία όμως δεν μπορεί γίνει πραγματικότητα χωρίς τη βούληση και τη συναίνεση των Τοπικών Κοινωνίων".
Ωραίο το κόλπο να διπλαρώσεις και τους βελβενούς.
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΧ

Ανώνυμος είπε...

ΟΝΤΩΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΗΣ ΜΕΝΕΓΑΚΗ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ

Ανώνυμος είπε...

Oι δημοτικές εκλογές στο δήμο Σερβίων - Βελβεντού (* του Άρη Μποζατζή)

Διάβασα με πολύ μεγάλη προσοχή την διακήρυξη του Υποψηφίου Δημάρχου Σερβίων - Βελβενδού Παπαδόπουλου Γεωργίου -. Μου άρεσε το περιεχόμενο , κυρίως οι ανησυχίες του και οι ενωτικές του θέσεις για την συνένωση των ανανεωτικών, δημιουργικών και υγιών δυνάμεων της περιοχής, μόνον που δεν δίνει στον αναγνώστη να καταλάβει ποιες είναι οι δυνάμεις αυτές.


Περισσότερο μου έκανε εντύπωση η αναφορά του ότι είναι μακριά από κομματικές επιρροές, χρίσματα και ορισμούς υποψηφίων από την Αθήνα. Έχει ξεχάσει φαίνεται ότι πρόσφατα διεκδίκησε το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια ακούγεται ότι προτείνεται ως υπερκομματικός υποψήφιος από τον νυν Δήμαρχο και λίγους Δημοτικούς Συμβούλους διότι λένε ότι μόνον έτσι υπάρχει ελπίδα να κερδηθεί ο Δήμος. Σε όλους αυτούς ήθελα να υπενθυμίσω ότι τις προηγούμενες δύο εκλογικές αναμετρήσεις τις κέρδισαν διότι είχαν την στήριξη του κόμματος αφενός και αφετέρου η νίκη τους στηρίχθηκε στην κομματική συσπείρωση καθώς και στην στελέχωση του ψηφοδελτίου με άτομα από άλλους κομματικούς χώρους. Συνεπώς πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Αρχηγός και το Kόμμα είναι δύο παράγοντες οι οποίοι συνθέτουν μια νικηφόρα πορεία μιας παράταξης, οι δε υπόλοιποι παράγοντες συμβάλουν στην νίκη και χρεώνονται στον Αρχηγό και τον Συνδυασμό. Για να κερδηθεί συνεπώς ο Δήμος απαιτείται καθαρή κομματική πρόταση και συσπείρωση όλων, διότι κανείς δεν περισσεύει από μία τέτοια δημοτική αναμέτρηση όπως διαμορφώνονται τα πραγματα με τον Καλλικράτη. Δικαιολογίες για τον συσχετισμό της δύναμης των κομμάτων στην περιοχή σε βάρος της Ν.Δ. δεν ευσταθεί, διότι στις Δημοτικές εκλογές παίζουν μεγάλο ρόλο και οι προσωπικές σχέσεις και γενικά ο τοπικός δεσμός των ανθρώπων-κοινωνιών. kozan.gr

Δεν μπορώ τέλος να διανοηθώ ότι η κίνηση αυτή μπορεί να έχει σχέση με συμφωνίες για πάρε-δώσε μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας. Αυτά ήταν θεωρώ άγνωστα και πρέπει να παραμείνουν μακριά από τον Δήμο μας, ήταν βέβαια προσφιλή σε παρακείμενες περιοχές κατά τις προηγούμενες εκλογές. Όλα αυτά τα αναφέρω διότι στα διάφορα πηγαδάκια πολλά ακούγονται και ορισμένοι πρέπει να τα λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Για ορισμένους βέβαια υποψήφιους στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, πιστεύω ότι τώρα αναθάρρησαν καθόσον είχαν πάρει φωτιά τα μπατζάκια τους, διότι θα έπρεπε πρώτα να εκλεγούν και μετά να καταλάβουν τους πολυπόθητους θώκους που ονειρεύονται και δεν θα ήταν εύκολη όπως παλαιά η εκλογή τους. Διερωτώμαι δε μήπως ευρίσκονται αυτοί στο παρασκήνιο των παραπάνω συμφωνιών, είναι κινήσεις προσφιλούς τακτικής τους.
kozan.gr
ΜΠΟΤΖΑΤΖΗΣ ΑΡΗΣ
Υποστράτηγος ε.α.της ΕΛ.ΑΣ
Ανεξάρτητος Νομαρχιακός Σύμβουλος

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο δεν θέλουμε παχιά λόγια χορτάσαμε , μην μας γράφεις πράγματα ,που ούτε εσύ ο ίδιος πιστεύεις ότι θα κάνεις .ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΙΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ . ποιος σούμαθε τις λαϊκές συνελεύσεις , αυτές γίνοντε μόνο στο Βελβεντό και μπράβο τους.

Ανώνυμος είπε...

AN EINAI NA ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΤΕ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ "ΑΝΗΘΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ"

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ WORD. ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.

Ανώνυμος είπε...

μαθετε πρωτα να μιλατε και να γραφετε ορθα και μετα κρινετε τον κοσμο,απολιτιστοι!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΝ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ; ΠΟΙΟΝ; ΠΟΙΟΝ;
""Δεν μπορώ τέλος να διανοηθώ ότι η κίνηση αυτή μπορεί να έχει σχέση με συμφωνίες για πάρε-δώσε μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας. Αυτά ήταν θεωρώ άγνωστα και πρέπει να παραμείνουν μακριά από τον Δήμο μας, ήταν βέβαια προσφιλή σε παρακείμενες περιοχές κατά τις προηγούμενες εκλογές. Όλα αυτά τα αναφέρω διότι στα διάφορα πηγαδάκια πολλά ακούγονται και ορισμένοι πρέπει να τα λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Για ορισμένους βέβαια υποψήφιους στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, πιστεύω ότι τώρα αναθάρρησαν καθόσον είχαν πάρει φωτιά τα μπατζάκια τους, διότι θα έπρεπε πρώτα να εκλεγούν και μετά να καταλάβουν τους πολυπόθητους θώκους που ονειρεύονται και δεν θα ήταν εύκολη όπως παλαιά η εκλογή τους. Διερωτώμαι δε μήπως ευρίσκονται αυτοί στο παρασκήνιο των παραπάνω συμφωνιών, είναι κινήσεις προσφιλούς τακτικής τους.
kozan.gr
ΜΠΟΤΖΑΤΖΗΣ ΑΡΗΣ""
ΠΟΙΟΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΡΗ ΜΟΥ;;;;
ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ.
ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΡΩΕΙ Η ΑΓΩΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Η Δημοκρατία είναι απαιτητικό πολητευμα . Θέλει αντοχές κι εσύ απέδειξες ότι δεν τις έχεις΄΄Ενσ κείμενο που σου το γράψαν αλοι και βάλαν και το όνομά σου απο κάτω, Για ποιά δημοκρατία και πιές συνελεύσεις. Κατέθεσες αίτηση στο ΠΑΣΟΚ.Γιατί δεν σεβάστηκες τη διαδικασία που ήταν γνωστη σε σένα .Σαυτη τη δημοκρατία πιστεύεις να γίνα Δήμαρχος με οποια διαδικασία ,Ασε τη δημοκρατία ήσυχη παίξε με αυτούς που δήθεν σε πάνε γιατί θα τους βγάλεις απο ένα αδιέξοδο και το αποτέλεσμα το ξέρουν όλοι.

Ανώνυμος είπε...

Και ξαφνικά όλοι στρέφονται στην άμεση δημοκρατία. Όμως ο Καλλικράτης είναι δημαρχοκεντρικό σύστημα με την όποια μεταφορά αρμοδιοτήτων κατά σειρά στις:
α) εκτελεστική επιτροπή.
β) οικονομική επιτροπή.
Άρα στην πράξη ο κ. Παπαδόπουλος ξέρει ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει τις εύηχες εξαγγελίες του, ούτε για τους Βελβεντινούς ούτε για Καμβουνιώτες ή Λιβαδεριώτες (για τοπικές κοινότητες δε συζητάμε).
Αγαπητοί υποψήφιοι, οι απλοί πολίτες θέλουν αλήθειες και να ακούσουν δύο τρεις εφικτούς και άμεσα εφαρμόσιμους στόχους ώστε 2-3 χρόνια μετά να λένε ότι ο δήμος είναι καλύτερος και κοντά στον πολίτη και έχω την ελπίδα ότι τα επόμενα χρόνια θα ανέβει και άλλο η ποιότητα ζωής μου εδώ στην ύπαιθρο.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ. Μαθαίνω ότι ο ανεξάρτητος υποψήφιος κ Παπαδόπουλος εθεάθη στην αιθουσα του Ξενοδοχέιου ΕΡΜΙΟΝΙΟ παρέα με γνωστό δικηγόρο και συγκενικό του πρόσωπο λόγω συμπεθεριου. Στην παρέα αργότερα προστέθηκαν και μέλη της ΝΟΔΕ κοζάνης Η είδηση δεν διαψεύδεται Κατά τα άλλα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ Η Τ Ο Ν δημοκρατίας τι έχει να πεί.

EKTORAS είπε...

VRE TON PONIRO POLITEYTI.....ME MONOSTAYRIES STO LIVADERO KAMVOYNIA KATA TIS NOMARXIAKES EKLOGES APETREPSE TOTE TIN EKLOGI TOYLAXISTON DYO NOMARXIAKON SYMVOULON APO SERVIA VELVENDO.....KAI SIMERA ME TIN ITHIKI THS..ANITHIKOTITAS EKANE AITISI YPOPSIFIOTITAS STO PASOK GIA NA KATALIKSEI NA EKLIPAREI THN NOYDOYLA. O TEMPORA O MORES

Ανώνυμος είπε...

Ο γνωστός Δικηγόρος είναι ο Τζιούτζιας από τα Κρανίδια, αυτός άλλωστε τον συνόδευσε και προχτές στην τηλεοπτική εμφάνιση του Παπαδόπουλου στο δελτίο ειδήσεων του West.
Τι να πεί κανείς ;
ΌΜΟΙΟΣ ΟΜΟΙΩ ΚΑΙ Η ΚΟΠΡΙΑ ΣΤΑ ΛΑΧΑΝΑ !!!!!

EKTORAS είπε...

Loipon PROTI protasi pros naytilomenous. Otan to karavi vouliazei o Kapetanios pairnei apofaseis kai den afinei tous lostromous na pilotaroun...me gnomona ta 1500 euro. Se ena yperxreomeno dimo an yparxei akomi patriotismos o DIMARXOS,ANTIDIMARXOI kai oloi oi loipoi vahtmoforoi...ean einai misthotoi se dimosio deko klp gia logous simeiologias alla kai ekpaideysis ton politon se mia nea politiki ithiki,apopoioyntai yper toy dimoy ton misthon tous...epetai synexeia

ANDROMAXH είπε...

AGAPHTE EKTORA ENAS YPERXREWMENOS DHMOS OPWS O DIKOS MAS DEN SWZETAI APO TO MISTHO TOY DHMARXOY KAI TON ANTIDHMARXON.

AFOY EINAI PARONTES KAI DOULEYOYN AS TA PAROYN.

TO THEMA EINAI NA DOULEYOUN KAI NA PARAGOUN SOSTO ERGO KAI NA FYLAGOUN PANTA TO YPOLOIPO DHMOSIO XRHMA.
EMEIS EDO KOLYMPAME STA XREH.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παπαδοπουλε, αποφασισε πρωτα τι ιδεολογια πρεσβευεις και μετα ελα και ζητα την ψηφο μας! Ολα για την καρεκλα ομως!!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ν αρχίσουμε να ονομάζόμαστε όλοι σιγά σιγά κ.Ελευθερίου που έξω το παίζεις κύριος κι εδώ ξεκατινιάζεσαι?να προσέχεις τι λες και που,εχεισ παντού ρουφιάνους!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως να αρχίζω να σας ονομάζω όλους "κύριοι" χέστηδες?όλοι είστε από αυτούς που έξω γλύφουν και βγάζουν εδώ τα αποθημένα τους!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ,ΔΕ ΖΗΤΑ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΔΕ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΑ!
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΚΑΛΗΜΕΡΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΗΜΟΤΗ ΜΑΣ ΑΛΛΟΥ ΧΩΡΟΥ.ΑΛΙΜΟΝΟ ΤΟΥ!ΕΧΑΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΑΣΟΚΟΥΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΟΛΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΑΝΤΟΥ.
ΒΑΣΙΛΗ ΠΡΟΧΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι από τους πρώτους που σχολιάζουν επώνυμα στο συγκεκριμένο blog.To έχω γράψει πολλές φορές το να σχολιάζουν ανώνυμα επώνυμους και να βγάζουν κάποιοι τα εσώψυχά τους είναι "φλιαγγινισμός".Τώρα αν κάποιοι προσπαθούν με τις ...κιες τους να με βάλλουν στην ίδια μοίρα με τον εαυτό τους τότε κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.Την ιστορία του ο καθένας την γράφει κάθε μέρα για όλη την διάρκεια της ζωής του.Δυστυχώς για σένα φίλε μου 11.27 δεν χρωστάω σε κανέναν(εκτός από το στεγαστικό μου) για αυτό και είμαι ελεύθερος.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να με βρεις εδώ :
http://ylikonet.ning.com/profile/ChRESTOSELEYThERIOY

Χ.Ε.

ΑΚΠΠ (Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών πέρα από το Ποτάμι) είπε...

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ σημαίνει είσαι ΣΤΑΘΕΡΟΣ στην ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και πράτεις ΠΑΝΤΟΤΕ σύμφωνα με αυτήν.

ενας βελβεντινος είπε...

ο κυριος Χ.Ε. εχει ηδη προσφερει στις κοινωνιες των,νυν δημου σερβιων,νυν δημου βελβεντου.προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι η κοινωνια των σερβιων θα του ανταμοιψει την προσφορα αυτη.το ιδιο θα εκανε & η κοινωνια του βελβεντου,αν συμμετειχε στις εκλογες.μακαρι το νεο δημοτικο συμβουλιο να απαρτιζεται απο ανθρωπους σαν τον Χ.Ε.απο ανθρωπους που εχουν γνωρισει την κοινωνια του βελβεντου,αναγνωριζουν την "ιδιαιτεροτητα" της κι ελπιζουν οτι η κοινωνια του νυν δημου σερβιων μπορει να αποκτησει αυτη την ιδιαιτεροτητα.βελβεντινος που θα ψηφιζα τον Χ.Ε. αν συμμετειχα στις εκλογες.

Ανώνυμος είπε...

Η προσπάθεια του Παπαδόπουλου, με την υποψηφιότητα του, να καταστεί ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων, οδηγείτε σε αποτυχία.
Ηλπιζε ο...πηγαιονερχόμενος ένθεν & ένθεν υποψήφιος δήμαρχος, οτι θα ετύγχανε ευρείας υποστήριξης, κυρίως απο ενα κομμάτι της τοπικής ΝΔ και με τον μανδύα του ανεξάρτητου θα κερδιζε τις εκλογές...
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών,μετά την ανακοίνωση του κομματικού υποψηφίου της ΝΔ - αναμένεται να γίνει την Δευτέρα- για το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού, ο πηγαιονερχόμενος ένθεν & ένθεν υποψήφιος δήμαρχος, πολύ σύντομα θα αποσύρει την υποψηφιότητα του, γιατί δεν θα μπορέσει να συγκροτήσει ικανό ψηφοδέλτιο...
Απλά υποστηρίζεται απο μια μερίδα δημοτικών συμβούλων του Κοκολιού, που πιστεύουν οτι Παπαδόπουλος είναι καλύτερη λύση, για νίκη!!!! και οχι κομματικός-δικός της υποψήφιος...
Μέσα στο παρασκήνιο των ζυμώσεων, ορισμένοι μιλούν και για το όνομα ''Φούντογλου '' για ΝΔ...κάτι που οπως δείχνει ο ιδιος, αδιαφορεί παντελώς για τις δημοτικές εκλογές...

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά καλά όλα αυτά αλλά αν χάσει ο Βασίλης από τον Παπαδόπουλο τι θα πούμε μετά στο κόσμο?
Κόφτε το πια, κατάντησε αηδία!

Εντάξει πολιτισμένες εκλογές δε θα κάνουμε?

όσο για σένα φίλε Χ.Ε. δε χρειάζεται να απαντάς σε όλα και να ξέρεις ότι συνυποψήφιοί σου, τα γράφουν αυτά για να σου σπάσουν τα νεύρα

Ας δείξει ο καθένας τις δυνάμεις στη κάλπη.

Παιδιά δε κερδίζονται έτσι οι εκλογές. θέλει αγώνα ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. οχι από τα blog. Ο κόσμος δεν είναι χαζός και μάλλον φίλοι μου όπως ο ΓΚ ο ΧΕ ο ΚΛ και πολλοί άλλοι δε ασχολήθηκαν με εκλογές και τους συμβουλεύω να σταματήσουν να ασχολούνται με το internet και να βγουν έξω στη κοινωνία έστω και αυτόν τον τελευταίο μήνα!

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ Κ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ.ΟΧΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΔΩ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΙ Κ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ.ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ.ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΕΡΓΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΜΕΣΟ ΜΠΟΡΕΙ!ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΑΣ ΜΗ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

MHN EPITREPETE RE PAIDIA NA GRAFOUN ONOMATA.DILADI BOREI O KATHENAS NA MPEI KAI KATIGORISEI KAPOION OTI EKLEPSE?ELEOS!DEN ELEGXETE TIPOTA?

Ανώνυμος είπε...

O PONIROYLIS TRAPEZIKOS APO TA KRANIDIA OLO DEN JERI TIPOTA KE SE OLES TIS POY...ES INE MESA.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου 8.37 ευχαριστώ για τις συμβουλές.Είναι απόλυτα σωστές αλλά δεν μπορώ να μην απαντήσω σε έναν ανώνυμο που προσπαθεί να εκβιάσει ή να ρίξει λάσπη σε κάποιον επώνυμο.Τώρα για τον αγώνα που λες δεν είναι αγώνας ενός μήνα αλλά αγώνας είκοσι τουλάχιστον ετών.Τα φρέσκα μυαλά και η όρεξη για δουλειά μας χρειάζονται όλα τα άλλα είναι φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες.

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου 9.58!εξάλλου όλοι πετροβολούν το δέντρο που έχει καρπούς και αυτό το έχουν αποδείξει αυτοί που μπαίνουν και εκτοξεύουν τα πικρόχολα σχόλια τους κατά του κ.Παπαδόπουλου. Φαίνεται ζόρισε πολλούς αυτή η υποψηφιότητα,ίσως τους χάλασε τα σχέδια και δεν ξέρουν τι να κάνουν.Υπομονή λοιπόν λίγες μέρες έμειναν και μετά θα δούμε ποιος θα κλαίει...

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ.ΟΥΤΕ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΟΥΤΕ ΣΑΣ ΕΚΒΙΑΣΕ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.ΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΙ ΜΕ ΣΑΣ!ΑΧ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ "ΧΩΡΙΟ" ΤΕΛΙΚΑ,ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΚΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ.ΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΕΙ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ,ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ AI-VRES ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ.ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΑΒΑΣΙΜΑ ΕΥΥΠΟΛΗΠΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ!ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΧΡΙΣΕ ΔΙΚΑΣΤΕΣ?ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΙΣΕΙΣ ΣΑΣ!ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Κ....... ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ BLOG ΟΤΙ ΣΕ ΕΙΔΑ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΤΑΔΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΤΑΔΕ ΑΙΣΧΟΣ.ΜΠΟΡΩ ΔΕ ΜΠΟΡΩ?ΝΑ ΔΩ ΜΕΤΑ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

o οχι ονομα δε γραφω αλλα ο κυριοσ αυτοσ εχει γυναικα αυτην και παιδια αυτα και καταγεται απο εκει και μενει στην ταδε γειτονια.αλλα ονομα δε λεω.και μετα κατηγορω.σαν δε ντρεπεστε!πατε αλλου να παιξετε"ποιος που ποτε γιατι" μην αρχισω να λεω για ολους σας και ποιος σας ξεπλενει!

ai-vreS είπε...

Ποιο σχόλιο σε ενόχλησε 4.33; Τα πράγματα είναι απλά: μας το λες και το αποσύρουμε.

Ανώνυμος είπε...

A!ΡΕ ΧΡΗΣΤΑΡΑ ΕΧΟΥΝ ΣΚΑΣΕΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ.......... ΘΑ ΕΚΡΑΓΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

O ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΞΥΛΟΥΡΓΟΣ!!!!
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΟΜΑΓΕΙΡΑ ΤΟΥ SERVIA.NET
Κεραμίδα (!) ακούγεται να ετοιμάζουν οι νυχθημερόν δια(δ)ουλεύοντες (α)δεξιοι και εφόσον οι πληροφορίες μας επαληθευτούν (όπως πάντα) δεν θα είναι μόνο κεραμίδα, αλλά όλη η …σκεπή, που θα φέρει τα πάνω κάτω στην προεκλογική εκστρατεία (και τέρμα ο «περίπατος» green Βill).
Φαίνεται λοιπόν ότι οι (α)δέξιοι συσπειρώνονται σε ένα καινούριο πρόσωπο, με εξαίρεση τον «φωτοβολταϊκό», που δε ρισκάρει και άλλο reset, γιατί θα πάει για …format.
Το όνομα του; Θα σας κρατήσω σε αγωνία.
Πάντως τα ξύλα για τη …σκεπή θα είναι προσφορά του καταστήματος !!!

Υ.Γ. Για να ξανακυκλοφορήσει το αίμα μερικών, απλά συμπληρώνω ότι η όλη διεργασία είναι ακόμη στα σκαριά και τα τυχόν «στραβώματα» δεν αποκλείονται.
ΕΡΩΤΗΣΗ: ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΞΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΕΠΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ; ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ; ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ-ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ; ΑΠΟ ΣΕΡΒΙΑ, ΑΠΟ ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ, ΑΠΟ ΛΙΒΑΔΕΡΟ, Ή ΑΠΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΞΥΛΟΥΡΓΟΣ!!!
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΟΜΑΓΕΙΡΑ ΣΤΗ ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.
Κεραμίδα (!) ακούγεται να ετοιμάζουν οι νυχθημερόν δια(δ)ουλεύοντες (α)δεξιοι και εφόσον οι πληροφορίες μας επαληθευτούν (όπως πάντα) δεν θα είναι μόνο κεραμίδα, αλλά όλη η …σκεπή, που θα φέρει τα πάνω κάτω στην προεκλογική εκστρατεία (και τέρμα ο «περίπατος» green Βill).
Φαίνεται λοιπόν ότι οι (α)δέξιοι συσπειρώνονται σε ένα καινούριο πρόσωπο, με εξαίρεση τον «φωτοβολταϊκό», που δε ρισκάρει και άλλο reset, γιατί θα πάει για …format.
Το όνομα του; Θα σας κρατήσω σε αγωνία.
Πάντως τα ξύλα για τη …σκεπή θα είναι προσφορά του καταστήματος !!!


Υ.Γ. Για να ξανακυκλοφορήσει το αίμα μερικών, απλά συμπληρώνω ότι η όλη διεργασία είναι ακόμη στα σκαριά και τα τυχόν «στραβώματα» δεν αποκλείονται.
ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΣ ΞΥΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΑ ΞΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ;;; ΑΠΟ ΣΕΡΒΙΑ, ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ, ΛΙΒΑΔΕΡΟ Η ΒΕΛΒΕΝΤΟ;

Ανώνυμος είπε...

ANTE ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥ. ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

papadopoule o kokolios pali sto grafeio tou makrigianni simera . sou ta esteile ta xeretismata .... h akomi den emathes peri tinos prokite k h deyteri episkepsi sto grafeio tou ypopsifiou dimarxou ?

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΣΟΥ.ΜΗ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΚΑΝ.Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΗ!

Ανώνυμος είπε...

tis ekloges mexri prin anakoinosi h nd htan ksekatharo pos tha tis kerdize o konstantopoulos. apo ti stigmi pou mpike sto paixnidi k o makrigiannis ta pragmata eine zorika k gia papadopoulo k gia konstantopoulo.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να πιστέψω οτι ακομη και σήμερα, με την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η χώρα μας, κάποιοι περιμένουν χρίσμα, για να αποφασίσουν ποιον θα ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές. Στη συνείδηση των ψηφοφόρων πρέπει να απεμπλακεί η επιλογή τοπικής αυτοδιοίκησης από την "σκέπη" του κόμματος. Στις μικρές τοπικές μας κοινωνίες είναι λίγο πολύ γνωστά τα "λόγια και τα έργα" καθενός. Ψηφίζουμε αυτόν που θεωρούμε ικανότερο και όχι αυτόν που επέλεξε το κόμμα (..επιλογές που δεν στηρίζονται πάντα σε κριτήρια ικανότητας, άλλα ειναι αυτά που βαραίνουν δυστυχώς σε αυτές τις διαδικασίες).
Γνωρίζουμε όλοι οτι ο δήμος μας υστερεί κατά πολύ σε ανάπτυξη, το δε έλλειμα που παρουσιάζει αγγίζει ιλλιγγιώδη ποσά, παρόλ' αυτά οι μέχρι πρότινος δημοτικές αρχές υπήρξαν ιδιαιτέρως γενναιόδωρες σε ότι αφορά..τα πανηγύρια και τα σουβλάκια(..κατά το "άρτος και θεάματα").Ποιος είναι αυτός που θα μας πείσει ότι έχει όντως ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που θα βγάλει την τοπική μας κοινωνία από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει? Ποιος είναι αυτός που θα μείνει μακρυά από χιλιοειπωμένες υποσχέσεις και ουτοπικά προγράμματα. Ποιος είναι αυτός που θα μας δείξει ότι δεν περιπαίζει την νοημοσύνη μας? Ότι εχει επίγνωση των δυσκολων συνθηκών όχι μόνο του δήμου μας αλλά και ολόκληρης της χώρας. Ποιος είναι αυτός που θα σεβαστεί στο ακέραιο και την τελευταία ψήφο που θα λάβει, και θα εργαστεί για το κοινό καλό, με ευθύνη απέναντι στους πολίτες και το δημόσιο χρημα.Ποιος είναι αυτός που θέλει να εργαστεί και να προσφέρει και όχι απλά να ικανοποιήσει προσωπικές φιλοδοξίες. Ας αναδειχθεί αυτός και τότε ανεξαρτήτου πολιτικής - κομματικής απόχρωσης θα συστρατευτούμε μαζί του. Υπάρχει άραγε?
Η "κομματική γραμμή" μας οδήγησε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Ας "ξυπνήσουμε" επιτέλους, γιατί έχουμε και εμεις πολυ μεγάλο μερίδιο ευθύνης, άλλωστε, είμαστε οι επιλογές μας.
Είναι η πρώτη φορά που γράφω και συγγνώμη εκ των προτέρων για το μακροσκελές του λόγου μου. Ε.Θ.Κ

Το Προφίλ μας