Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗ : “ Τόπος να ζεις”


Στις 5/9/2010, σε συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής της κίνησης, που πραγματοποιήθηκε στο στέκι μας αποφασίστηκε η σύγκλιση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ των μελών της, στις 22/9/2010 ημέρα Τετάρτη  και ώρα 20:00 στο ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ ώστε να γίνει : α) Απολογισμός για την έως τώρα πορεία της κίνησης β) Προγραμματισμός των επόμενων κινήσεων γ) Ανάδειξη του επικεφαλής του συνδυασμού.

Τηρώντας την αρχική μας δέσμευση για ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες, αποφασίστηκε η εκλογή του επικεφαλής να γίνει από την γενική συνέλευση των μελών. Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερες από μία υποψηφιότητες θα γίνει ψηφοφορία. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι πολίτες το επιθυμούν, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπογράψουν δημόσια την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού.
Όσοι πολίτες επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να έρχονται στο στέκι της κίνησης μας Β. ΦΟΡΗ 7 (πλησίον Café Gallery, ή να επικοινωνούν στα τηλ. 2461300123, 6947823734).
Περισσότερες πληροφορίες για την γενική συνέλευση θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες
Στα πλαίσια της προετοιμασίας εν΄ όψει της Γενικής Συνέλευσης έγινε προγραμματισμός επισκέψεων σε δημοτικά διαμερίσματα του νέου διευρυμένου δήμου. Οι επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν απογευματινές ώρες.  Το πρόγραμμα των επισκέψεων έχει ως έξης :

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/9/2010:  ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ (Μαυροδένδρι – Ποντοκώμη
ΤΡΙΤΗ 14/9/2010 : (Κρόκος, Άνω Κώμη, Καισαρειά)ΑΙΑΝΗ (Αιανή – Ροδιανή -  Αγ. Παρασκευή)
ΤΕΤΑΡΤΗ 15/9/2010 : ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ (Δρέπανο, Ακρινή, Αγ. Δημήτριο, Κοιλάδα)
ΠΕΜΠΤΗ 16/9/2010 : ΑΙΑΝΗ (Αιανή – Ροδιανή -  Αγ. Παρασκευή

Στην συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής αποφασίστηκε και η σύγκλιση των συντονιστών των θεματικών ομάδων. Οι θεματικές ομάδες που ήδη λειτουργούν είναι οι παρακάτω :

·         ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ–ΕΝΕΡΓΕΙΑ (βιομηχανική και αστική ρύπανση, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας & εξοικονόμηση, πράσινες επενδύσεις δήμων)
·         ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (Δημοτικές Υποδομές κ Υπηρεσίες, διαχείριση απορριμμάτων-αποβλήτων, πράσινο – ελεύθεροι χώροι, συγκοινωνίες, πολεοδομία -  χωροταξία) 
·         ΘΕΣΜΟΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ (σχέση Καλλικρατικών Δήμων και κεντρικής διοίκησης, μέτωπο κατά της διαφθοράς κλπ)
·         ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ
·         ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (πράσινες θέσεις εργασίας, νέες τεχνολογίες, επιχειρηματικότητα, ανταγωνιστικότητα ) 
·         ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ / ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
·         ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ, ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ.
·         ΣΥΜΒΟΛΗ ΔΗΜΩΝ στους ΤΟΜΕΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.
·         ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ  ΚΙΝΗΜΑΤΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ. (Σχέσεις με οργανώσεις καταναλωτών, προστασίας περιβάλλοντος, ορειβατικές, ποδηλατικές, πολιτιστικές, εθελοντών αιμοδοτών, δασοπυροσβεστών κ.α) 

     Όσοι πολίτες επιθυμούν να συμμετάσχουν σε κάποια ή κάποιες από τις παραπάνω θεματικές ομάδες ή επιθυμούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους μπορούν επισκέπτονται το στέκι μας ή να επικοινωνούν στα τηλ :
(2461300123, 6947823734, 6944698568).

     Η αυτοδιοικητική κίνηση για το δήμο Κοζάνης, κάνοντας πράξης τις δεσμεύσεις για συμμετοχικότητα και δημοκρατικότητα στην λειτουργία της, εφαρμόζει μεθόδους συμμετοχής των πολιτών στην διαδικασία σχηματισμού μιας πραγματικά ανεξάρτητης κίνησης. Πιστεύουμε πως εμείς οι ίδιοι πρέπει να είμαστε η αλλαγή που επιδιώκουμε να φέρουμε.
    Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε των ανοιχτό και δημοκρατικό χαρακτήρα μας, αυτό που μας δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε πως είμαστε πραγματικά μια ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση ενεργών πολιτών για τον νέο δήμο Κοζάνης.


Η συντονιστική επιτροπή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το λέτε και δε ντρέπεστε ... κουνίστε λίγο τα Κεφάλια σας, τόσο μπερδεμένει είστε εκέι στην Κοζάνη καλύτερα το σύνθημα< ΚΟΖΑΝΗ ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ ΦΥΓΕΙ>

Το Προφίλ μας