Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Η 8η Λαμπαδηδρομία στο Δήμο Μουρικίου

Για Τέταρτη χρονιά η φλόγα της Λαμπαδηδρομίας των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών διέτρεξε το Δήμο Μουρικίου. Την φλόγα υποδέχτηκαν οι δρομείς της ποδοσφαιρικής ακαδημίας ¨ΛΕΟΝΤΕΣ¨ στα ανατολικά όρια του δήμου πριν το Δ. Διαμέρισμα Φούφα και αφού διέτρεξαν διαδρομή 25 περίπου χιλιομέτρων, εναλλασσόμενοι βεβαίως οι δρομείς, κατέληξαν στην πλατεία του Δ. Διαμερίσματος Άρδασσας όπου άναψαν το Βωμό.



Την εκδήλωση χαιρέτησε η Δήμαρχος του Δήμου Μουρικίου κα Παρασκευή Βρυζίδου η οποία αναφερόμενη στην ανάγκη ύπαρξης διαθέσιμου Αίματος προέτρεψε τους δημότες της στην επόμενη Αιμοδοσία να είναι πιο συνεπείς, υπενθυμίζοντας το πόσο στενάχωρο και δύσκολο είναι την ώρα που τρέχεις στο Νοσοκομείο, με γιατρούς, διαδικαστικά, το σπίτι, κάποιοι άλλοι από την οικογένεια που ίσως σε χρειάζονται, εσύ να προσπαθείς μέσα σε όλα αυτά να βρεις και το απαιτούμενο Αίμα ή να έχεις το σθένος, την διάθεση και την ικανότητα να δώσεις ο ίδιος Αίμα.
Γι αυτό κατέληξε τιμούμε τους Εθελοντές Αιμοδότες, γιατί είναι ανιδιοτελής στην προσφορά τους, γιατί δεν ρωτούν ποιος χρειάζεται βοήθεια, απλά την προσφέρουν.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης ευχαρίστησε την Δήμαρχο και τους Δημότες για το αγκάλιασμα της Λαμπαδηδρομίας και τους κάλεσε να μεταφέρουν το μήνυμα σε όλους τους Δημότες, ώστε του χρόνου στην 9η Λαμπαδηδρομία οι Αιμοδότες να είναι τουλάχιστον διπλάσιοι και βέβαια αναφέρθηκε στην νέα προσφορά Ζωής από τους μέλλοντες γονείς, στην ανάγκη δωρεάς ομφάλιου Αίματος (βλαστοκυττάρων) στην δημόσια τράπεζα βλαστοκυττάρων στο Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου, για να έχουν ελπίδα Ζωής όσοι περιμένουν ένα Μόσχευμα και είναι πολλοί. Από τους 165-170 που αρρωσταίνουν κάθε χρόνο και χρειάζονται μόσχευμα μόνο οι Δύο στους τρις βρίσκουν, οι υπόλοιποι 60-70 δυστυχώς χάνουν την μάχη από έλλειψη μοσχεύματος. Για αυτό δεν πρέπει να πάει χαμένο κανένα Ομφάλιο Αίμα, για αυτό πρέπει να δωρίσουν όλοι οι γονείς τα βλαστοκύτταρα των παιδιών τους στην δημόσια τράπεζα βλαστοκυττάρων, με 10.000 μονάδες στην δημόσια τράπεζα, σχεδόν όλοι μας θα έχουμε ένα μόσχευμα σε ώρα ανάγκης.
Οι επόμενες διαδρομές είναι την Τρίτη 7 Σεπτεμβρόυ στο Δήμο Νεάπολης και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στο Δρέπανο του Δήμου Ελλησπόντου και την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στο Δήμο Αγίας Παρασκευής

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Τσαουσίδης Θεόδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας