Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κοζάνης: 75η ΔΕΘ & "Η Ελλάδα αλλάζει"

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κοζάνης, καλεί όλους τους πολίτες καθώς και όλα τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να παραβρεθούν στην ομιλία του Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των εγκαινίων της 75ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης»), το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 20:00. Δηλώσεις συμμετοχής στο 2461026665 και 2461025500 και ώρες 10:00-14:00 και 18:00-22:00.

Επίσης, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κοζάνης, έχοντας την ευθύνη της διοργάνωσης, καλεί όλους τους πολίτες καθώς και όλα τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ στην σημαντική πολιτική εκδήλωση-ομιλία του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με θέμα «Η Ελλάδα Αλλάζει», που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 7:30 μ.μ..


Για τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κοζάνης
Ρούσης Αλεξανδρής

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΟΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΣΤΟ ΤΡΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ...ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ.
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΥ (ΑΝ ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΙ Ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ)....
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΛΙΑΝΑ , ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΟΥΦΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΑΙΝΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΙΝΙ...ΜΠΟΥΦΟΣ

Ανώνυμος είπε...

νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ΚΟΖΑΝΗΣ...

Συνδικάτα, ΑΔΕΔΥ, ΓΕΣΣΕ, μικροεπιχειρηματίες, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές, νέοι , πολίτες απο ολο το πολιτικό φάσμα μεταξυ αυτών και ανθρωποι που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ.. θα βρίσκονται στη ΔΕΘ.
Μόνο μου θα διαδηλώνουν κατά του πρωθυπουργού που θα βρίσκονται στο Βελλίδιο...
και δεν ειστε και εξυπνοι να αποκρύψετε το γεγονός της μετακίνησης ώστε να φαίνεται το βελλίδιο γεμάτο...
αλλα η εξουσία σας εχει τυφλώσει..και δυστυχώς μαζι με σας και πολλούς που δηλώνουν οποδοί σας..και το χειρότερο βέβαια δεν ειναι αυτό, αλλα το ότι η χώρα πουλιεται και σεις στηρίζεται
ΑΥΤΆ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΨΗΦΙΖΕΙ.. γινεται εξουσία, και ζει για την εξουσία. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα πλέον.

Ανώνυμος είπε...

Ήταν πράγματι «αναπόφευκτο» το μνημόνιο;

1) Τουλάχιστον μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2010, η Ελλάδα δανειζόταν χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο ΓΑΠ επαίρεται γιατί βρήκε 110 δις και «έσωσε τη χώρα» (λέμε τώρα…), ενώ σε μία μόνον δημοπρασία, της 25ης Ιανουαρίου 2010, τής είχαν προσφερθεί 25 δις χωρίς τους εξοντωτικούς όρους του μνημονίου.

2) Η καταστροφή της ελληνικής πιστοληπτικής ικανότητας ήταν μεθοδευμένη, συστηματική και σκόπιμη, από την πλευρά της κυβέρνησης. Η πρώτη σοβαρή ένδειξη ότι αυτό συνέβαινε ήταν το σκάνδαλο T+10. όμως η προϋπάρχουσα κυβερνητική στόχευση για υπαγωγή στο ΔΝΤ ομολογήθηκε ανοιχτά από τον Υφυπουργό Οικονομικών Σαχινίδη («πρώτη επιλογή και μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου και μετά»).

3) Δεν ήταν όμως δυνατόν να υπαχθούμε στο ΔΝΤ, εφόσον μπορούσαμε να δανειζόμαστε από τις αγορές. Συνεπώς, ήταν «αναγκαίο» να καταστραφεί πρώτα η ελληνική πιστοληπτική ικανότητα (εκεί αποσκοπούσε το σκάνδαλο Τ+10 και όλη η καταστροφολογική ρητορική) και μετά να ζητηθεί η υπαγωγή στο ΔΝΤ.

Σωστά λοιπόν χαρακτήρισε ο Στάθης τη συγκεκριμένη ενέργεια ως «εσχάτη προδοσία». Όχι μόνον δεν ήταν αναπόφευκτη, αλλά ήταν, αντιθέτως, σκόπιμη.

Απομένει να απαντηθεί ένα ακόμη σοβαρό ερώτημα: Πώς, στο καλό, τόσος πολύς κόσμος δεν βλέπει αυτά τα προφανή και έχει πεισθεί ότι το Μνημόνιο ήταν «αναγκαίο κακό»;

Η απάντηση είναι πολύπλοκη. Εδώ θα παρατεθούν δύο μόνον σύντομες σκέψεις:

α) Έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο η έντονη τάση συμπλεγματικής αυτοϋποτίμησης που έχει ο σύγχρονος Έλληνας. Δεν συνειδητοποίησε ότι το να δανείζουν οι αγορές μια χώρα είναι κάτι το φυσιολογικό και δεν είναι δα και τόσο μεγάλη υπόθεση. Εδώ, π.χ., το Ιράκ και η Ουκρανία μπορούν, σήμερα, και δανείζονται, η μία κατεστραμμένη από τον πόλεμο και η άλλη μια εξαθλιωμένη χώρα της πρώην ΕΣΣΔ που κάθε χειμώνα αναρωτιόμαστε αν θα έχει να πληρώσει για το φυσικό της αέριο. Γιατί να μην μπορεί να δανειστεί η Ελλάδα;

β) Τεράστιο ρόλο έπαιξε η απόλυτη απουσία της ΝΔ το κρίσιμο χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου. Όσον καιρό ο ΓΑΠ έχτιζε τα επικοινωνιακά θεμέλια της εγκληματικής πολιτικής του πάνω στη συκοφάντηση της προηγούμενης κυβέρνησης και η ενεργή ΝΔ ήταν απασχολημένη με την εκλογή νέου αρχηγού, ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, ανυπομονούσε να παραδώσει την αρχηγία και οι πρώην υπουργοί οικονομικών σιωπούσαν. Η συνεχιζόμενη, μέχρι σήμερα, διαβόητη «σιωπή του Καραμανλή», εδραίωσε πλήρως αυτή την εντύπωση. Έτσι, πέρασε εύκολα η πεποίθηση στον κόσμο ότι «για να μη μιλάει ο Καραμανλής, πράγματι κατέστρεψε την οικονομία η ΝΔ». Άλλα στραβά όμως μπορεί να έκανε η ΝΔ, αλλά αυτό όχι. Η αλήθεια είναι ότι, αν δεν είχε έρθει ποτέ η κυβέρνηση ΓΑΠ, η χώρα θα δανειζόταν μέχρι σήμερα χωρίς πρόβλημα.

Το συμπέρασμα είναι ότι, όχι μόνον δεν ήταν «αναγκαίο κακό» το Μνημόνιο, όχι μόνον η Ελλάδα θα μπορούσε πολύ άνετα να συνεχίσει να δανείζεται από τις αγορές χωρίς ιδιαίτερο κόπο και με λιγότερο σκληρά μέτρα, αλλά και ότι πρέπει να είναι κανείς τυφλός για να μην βλέπει ότι η καταστροφή της ελληνικής πιστοληπτικής ικανότητας και η υπαγωγή μας στο ΔΝΤ έγιναν σκόπιμα και μεθοδευμένα από την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Η προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι δεν θα διαρκέσει περισσότερο από μερικούς μήνες η έξοδός μας από το Μνημόνιο, μόλις αλλάξει η κυβέρνηση. Να δούμε τότε που θα τρέχουν να κρυφτούν όσοι μιλούν για «αναγκαίο κακό» και τα συναφή.

Ανώνυμος είπε...

Οι εκλογές του Νεοεμβρίου θα αποτελέσουν ένα είδος IQ τεστ σε εθνικό επίπεδο. Ας αναλάβει τις ευθύνες του επιτέλους ο “κυρίαρχος” λαός και ας δώσει ένα ήχηρο μήνυμα στους κάθε λογής λαοπλάνους.
Και φυσικά για να δώσει κάποιο μήνυμα πρέπει να ψηφίσει και όχι να απέχει.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς και θα είναι τεστ IQ.
Γι’ αυτό και θα στηρίξουμε αυτούς που με θάρρος και ειλικρίνεια πήραν τις αναγκαίες αποφάσεις ώστε να μην χρεοκοπήσει η χώρα και θα καταψηφίσουμε αυτούς που μας οδήγησαν προς την χρεοκωπία.

Το Προφίλ μας