Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ: Ασημένιοι Μιχαηλίδου και Τζέλλος

Σε τροχιά μεταλλίων επέστρεψαν θριαμβευτικά σήμερα τα ελληνικά «χρώματα», κατά την τρίτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τάεκβοντο Ανδρών/Γυναικών, που διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Νίκος Τζέλλος και Μαργαρίτα Μιχαηλίδου ανέβασαν σήμερα τον απολογισμό της ελληνικής αποστολή στα τρία μετάλλια, μετά το χάλκινο του Τσουρδίνη στα -58κ. στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Ο Τζέλλος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, όπως και η Μιχαηλίδου, ενώ από τις σημερινές εμφανίσεις ξεχώρισε και ο Ανέστης Νικολαϊδης, ο οποίος περιορίστηκε στην πέμπτη θέση.

Ο Τζέλλος (ΑΓΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΑΚΕΔ. ΔΥΝΑΜΗ) στα -80κ. αντιμετώπισε στον πρώτο γύρο τον Λιθουανό Τζίκεβιτς Βιτόλδας, τον οποίο και κέρδισε 6-4, ενώ στον δεύτερο πέρασε και το εμπόδιο του Ισπανού Νικολας Εμε Γκαρθία με 6-5. Στα προημιτελικά ο πρωταθλητής Ελλάδας «ξέσπασε» με 7-3 πάνω Γεωργιανό Δαβίδ Κοπαλιάνι και με την πρόκριση στα ημιτελικά εξασφάλισε μετάλλιο. Ωστόσο, ο θρίαμβος του Τζέλλου δεν περιορίστηκε στο χάλκινο και με τη νίκη του 13-12 επί του Γάλλου Μαμεντί Ντουκαρά προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό των -80κ. Στη «μάχη» για το χρυσό μετάλλιο ο Τζέλλος βρήκε απέναντι του τον Βρετανό παγκόσμιο πρωταθλητή, Άαρον Κουκ, και παρά τις προσπάθειες του το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τη λήξη του αγώνα σε 11-10 και να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Η Μιχαηλίδου (ΑΣ ΜΑΚΕΔ. ΕΛΕΥΘ. ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ) στα -62κ. άρχισε τις υποχρεώσεις της από τον δεύτερο γύρο, από τον οποίο πέρασε νικηφόρα με 15-7 επί της Γκουνάι Αγκακισκίγιεβα (Αζερμπαϊτζάν) και πήρε το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά, όπου δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση (10-3) της Σίλα Ρουμέισα Ολτσεκ (Τουρκία) και να μπει στα μετάλλια. Η πορεία της Ελληνίδας πρωταθλήτριας προς την κορυφή δεν σταμάτησε ούτε στα ημιτελικά, όπου επικράτησε 1-0 στον «ξαφνικό θάνατο» (4-4 η κανονική διάρκεια) της Εστεφανία Γκαρθία Ερνάντεθ και προκρίθηκε στον τελικό των -62κ. Ωστόσο, στον αγώνα για το χρυσό, η Μιχαηλίδου ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 5-3 από τη Γαλλίδα Αμπί Νιαρέ και πανηγύρισε το ασημένιο μετάλλιο.

Ο Ανέστης Νικολαϊδης (ΑΣ ΜΕΓ. ΑΛΕΞ/ΔΡΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ) στα -74κ. μπήκε δυναμικά και στον πρώτο γύρο δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πολωνό Καμίλ Κολοτζιέτσικ, τον οποίο και νίκησε 15-8. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στον δεύτερο γύρο, όταν συνέτριψε 10-2 τον Κροάτη Ματία Σάντιτς. Ωστόσο, στον προημιτελικό αγώνα που θα του άνοιγε την... πόρτα για ένα μετάλλιο ηττήθηκε 15-05 από τον Τούρκο Ριντβάν Μπαϊγκούτ (ο οποίος στο τέλος κατέκτησε το χρυσό) και περιορίστηκε στην πέμπτη θέση. Τέλος, η Ευαγγελία Βέτσιου (ΑΓΣ ΠΟΛΥΔΑΜΑΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ) στα -67κ. αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο, καθώς ηττήθηκε 8-3 από την Νουρ Τατάρ (η οποία κατέκτησε το ασημένιο) και είδε τα όνειρα της για διάκριση να «σβήνουν».

Το αυριανό πρόγραμμα της 4ης και τελευταίας ημέρας:

-87κ. Ανδρών (Γκόλτσιος Κώστας, ΑΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ)
+87κ. Ανδρών (Νικολαΐδης Αλέξανδρος, ΑΣ ΜΕΓ. ΑΛΕΞ/ΔΡΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)
-73κ. Γυναικών (Πριμούδη Αθανασία, ΑΓΣ ΠΟΛΥΔΑΜΑΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ)
+73κ. Γυναικών (Δηλγεράκη Αθανασία, ΑΣ ΜΑΚΕΔ. ΕΛΕΥΘ. ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ)

18:30-20:30 Ημιτελικοί και τελικοί.
Πηγή: ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας