Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Κατευθυνόμενα ...παιδιαρίσματα!

από το servianet.gr
Σε προηγούμενη ανάρτηση (σχόλιο στην αρχική πρόταση του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ») ανέφερα ότι ήταν δίκαιη για τους Βελβεντινούς η αυτονομία σαν ανεξάρτητος δήμος και ταφόπλακα για τα Σέρβια και το νέο διευρυμένο δήμο Σερβίων η μη ένταξη σε αυτόν του Βελβεντού. Ανεπίτρεπτη θεωρώ τη στάση, όλων ανεξαιρέτως των Δημάρχων του νομού, που μέσω της ΤΕΔΚ, φάνηκαν να συμμαχούν ΟΛΟΙ ενάντια στο Βελβεντό, που κατάφερε να κρατήσει την αυτονομία του. Ενώ μέχρι τότε κάνενα –τουλάχιστον σοβαρό και διεκδικητικό- αίτημα δεν υπήρχε ούτε καν από την Αιανή, που πιστεύω ότι είχε τις προϋποθέσεις να διατηρήσει το Δήμο, ούτε από άλλους Δήμους, ξαφνικά όλοι άρχισαν να ζητούν και να ζητούν σαν κακομαθημένα παιδάκια, που διεκδικούν την καραμέλα τους… 
Ανωριμότητα, παιδιαρίσματα και καιροσκοπισμοί από ανθρώπους που εκλέχθηκαν για να προασπίζονται τα συμφέροντα των δημοτών τους. 
Κι ερχόμαστε στο «φρέσκο» σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη βουλή για ψήφιση μετά από τη … διαβούλευση (τώρα ποιοι και πώς διαβουλεύθηκαν μόνο οι ίδιοι το γνωρίζουν). 
ΜΠΑΧΑΛΟ! 
ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ! 
ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΙΑ! 
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ!
ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ. 
Αυτοί στο υπουργείο εσωτερικών μπορούν να δημιουργήσουν πόλεμο από το τίποτα. 
Δήμος Βελβεντού-Σερβίων με έδρα τα Σέρβια Δήμος Βοίου με έδρα τη Νεάπολη και «ιστορική έδρα» τη Σιάτιστα και άλλα …κουλά!!! Με τέτοιες πουστιές και αλχημείες αν μας πάρουν χαμπάρι οι Σκοπιανοί βλέπω να μας σερβίρουν (οι αμερικάνοι φυσικά) καμιά ονομασία like: Δημοκρατία Σκοπίων-Μακεδονίας με έδρα τα Σκόπια και ιστορική έδρα την Πέλλα ή τις Αιγές ή τη Θεσσαλονίκη και μακάρι να υπήρχε και η πιθανότητα της Αθήνας (να τους πάρουν όλους τους εγκεφάλους και να τους χαίρονται). 
Μία ώριμη στους πολίτες και αναγκαία διοικητική μεταρρύθμιση, μετατράπηκε, λόγω των ηλίθιων χειρισμών, σε …πανηγυράκια αντίστασης με κλεισίματα δρόμων, πανό και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, σχεδόν σε όλους τους Δήμους. 
Και ας έρθουμε και στα του οίκου μας. Δήμος Βελβεντού-Σερβίων: Για ποιο λόγο; Επειδή έπρεπε Ραγκούση να «χρυσώσεις το χάπι» στους Βελβεντινούς που τους κορόϊδεψες; Tί λογική είναι αυτή και με τι κριτήρια επέλεξες αυτή την ονομασία; Εάν έπρεπε να γίνει ένας δήμος, αυτός αυτοδίκαια θα έπρεπε να είναι Σερβίων, για λόγους ιστορικούς, πληθυσμιακούς, και γιατί τα Σέρβια αποτελούσαν, από την αρχαιότητα, το αστικό κέντρο της περιοχής και κανείς Βελβεντινός δεν θα είχε, ούτε φαντάζομαι έχει, αντίρρηση σε αυτό. 
Αφήνοντας όμως κατά μέρος τις παλινωδίες και τα … «καραγκιοζιλίκια» θα πρέπει μόνοι μας να βρούμε τη λύση, που δεν είναι άλλη από τη συνύπαρξη και την ανάπτυξη της περιοχής μας. Έχουμε όλα τα φόντα και τις προϋποθέσεις να τα καταφέρουμε ενωμένοι. Δεν μας χωρίζει τίποτα (εκτός ίσως από κάτι ρέματα). 
Εντάξει εσείς (οι βελβεντινοί) είστε πιο εργατικοί (έτσι τουλάχιστον καυχιέστε και το πιστεύω), αλλά κι εμείς είμαστε πιο …όμορφοι!!! (αστειάκι, αλλά και αυτό το πιστεύω ) 
Ενωμένοι λοιπόν με έναν και μοναδικό σκοπό ας επιλέξουμε ανθρώπους μακρυά από τα μικροπολιτικά συμφέροντα, ανθρώπους με όραμα (και ναι φίλοι του Βελβεντού έχουμε και μεις τέτοιους) και αγάπη για την περιοχή μας και ας συνεχίσουμε δυνατοί και με αποφασιστικότητα. Ένας Δήμος από το Λιβαδερό και τα Μεταξά, μέχρι το Βαθύλακκο και το Βελβεντό, με τη λίμνη και τον πανέμορφο ορεινό όγκο του Τιτάριου και των Πιερίων δεν χρειάζεται και … ιδιαίτερη προσπάθεια. Μας ενώνει ένας από τους ομορφότερους τόπους της βόρειας ελλάδας … ας το κάνουμε γι’ αυτό, ας συνυπάρξουμε δημιουργικά και η επιτυχία θα είναι για όλους μας. 

Υ.Γ. Ας σταματήσουν επιτέλους οι «πατριωτικές» φωνές και τα γκαρίσματα από όλες τις πλευρές. Ο οπαδισμός οι τσαμπουκάδες και οι ειρωνείες, μόνο τους ανεγκέφαλους εξυπηρετούν, που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Λίγη ωριμότητα και σοφρωσύνη δε βλάπτει …

15 σχόλια:

Βάγια Σ. είπε...

Ενώ τα πας αρκετά καλά μέχρι ενός σημείου, προχωρόντας στην ανάγνωση κάτι δε μου αρέσει στο ύφος σου που μοιάζει με ύφος σωτήρα και εμπεριέχει αρκετή δόση ειρωνίας.
Αυτό το "ναι μεν αλλά" εμένα δε μου πάει. Όταν 10.000 κόσμου διαμαρτύρεται, κάτι δεν πάει καλά κι εσύ με ένα κείμενο 10 σειρών προσπαθείς να δώσεις λύση.
Δε βρίσκονται τόσο εύκολα οι λύσεις αδερφέ...
"Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία" κι όχι οθόνη και πληκτρολόγιο και γράφουμε και δυο λογάκια και τους βάζουμε όλους στη θέση τους.
Τους εγκέφαλους στην Αθήνα ο ελληνικός λαός τους έχει τοποθετήσει εκεί, τον Στεργίου οι Βελβεντινοί και τον Κοκολιό οι Σερβιώτες, συμπερασματικά και κοινώς... είμαστε όλοι συνένοχοι και συγκάτοικοι στην τρέλα επίσης!
Κοζανίτης μου εξομολογούνταν πως το 1960 όταν όλος ο νομός είχε χωματόδρομους, οι Βελβεντινοί έφτιαχαν τσιμέντο και έστρωναν δρόμους με προσωπικά έξοδα και κόπο και εν έτει 2010 θα απλώνουμε το χέρι για να αλλάξουμε μια λάμπα της ΔΕΗ ή ένα φρεατιο?!?!?
Καλές οι θεωρίες αλλά ας το δούμε επί του πρακτέου το ενδεχόμενο της συνένωσης και σας παρακαλώ να προσπαθήσετε ΈΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ να έρθετε στη θέση μας!
Αλλά μάλλον ζητάω πολλά...

Βάγια Σ. είπε...

συμπληρωματικά να σου πω πως ξέρουμε και πόσο εργατικοί είμαστε και πόσο όμορφοι επίσης (100% ΜΗ ΑΣΤΕΙΑΚΙ)

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΨΑΞΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΣ ΠΟΛΕΣ ?((((((((((((((ΜΗΠΩΣ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ?)))))))))))))))) ΕΧΟΥΜΕ ΓΟΥΣΤΟ ΟΙ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ ,ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ,ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ?

Βάγια Σ. είπε...

Α εσείς ανώνυμε ισχυρίζεστε ότι δεν πατάμε το πόδι μας στα Σέρβια λόγω υπεροψίας και τώρα ξαφνικά έχετε τόσες πολλές νύφες Βελβεντινές??

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΨΑΞΕ ΝΑ ΔΕΙΣ. ΡΩΤΑ ΠΟΣΟΙ ΧΩΡΙΑΝΟΙ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΑΜΠΡΟ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ Α ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΕ ΕΦΟΣΟΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΕ ΔΗΜΟΤΕΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕΡΒΙΩΤΙΣΕΣ ΠΛΕΟΝ. ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ .ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕ ΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΝ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΑΝ ΕΔΩ ΣΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ? ΜΗΠΩΣ ΑΥΤ ΤΟ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΙΚΟΦΑΝΤΙΑΣ ? ΠΡΟΣΕΧΕ ΕΧΩ ΣΥΓΚΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΓΡΑΤΣΑΝΟ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Ε καλά δεν είναι και τόσες πολλές! Αλλά και πολλές να ήταν, και αυτό κακό είναι???
Αααα!! εσείς είστε μεγάλα τσακάλια!!! Ούτε άσπρο, ούτε μαύρο, ούτε αλήθεια, ούτε ψέμματα, ούτε κρύο, ούτε ζέστη, ούτε πάνω, ούτε κάτω. Τί σας ευχαριστεί λοιπόν??? Να σβηστεί το Βελβεντό από το χάρτη????

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΥΣΕ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΒΗΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΑΠΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΑΖΛ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Βάγια Σ. είπε...

Εγώ φίλε ανώνυμε για να σου σπάσω λίγο τον τσαμπουκά και τη φόρα, δεν είμαι καν δημότισσα Βελβεντού άρα δεν πρόκειται ποτέ να γίνω δημότισσα Σερβίων!
Προσωπικά γνωρίσω και Σερβιώτισες που πήραν Βελβεντινούς και Σερβιώτες που πήραν Βελβεντινές.
Και μπράβο τους γιατί έκαναν εξαιρετικές επιλογές!
Δεν είναι καθόλου πολλές αυτές οι κοπέλες αλλά έκαναν πολύ καλά!
Θα μπορούσα να σου ρίξω κι εγώ το μπαλάκι και να σε ρωτήσω "αφού μας θεωρείτε υποχθόνιους και καταχραστές και γλειψιματίες και γόνους των γερμανών γιατί μας πανστρεύεστε?" Αλλά είναι αέναη αυτή η χαζο-κολοκυθιά και άνευ ουσίας και αποτελέσματος. Εν δυνάμει, φίλε Ανώνυμε, είμαστε όλοι και άγγελοι και διάβολοι! Δε στέκομαι εκεί και δεν κρίνω μεμονωμένα τον κάθε ένα σαν οντότητα. Αυτό κατάλαβέ το! Μιλάς μαζί μου και έχεις και το όνομά μου και δεν εκπροσωπώ κανέναν άλλο αυτή τη στιγμή. Μη μου χρεώνεις επιλογές άλλων και μη μου βάζεις γρίφους.
Επιμένω όμως να λέω πως σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε αυτοί οι δύο δήμοι να μπορέσουν να λειτουργήσουν σαν ένας κάτω απ΄την ίδια στέγη. Θα λειτουργήσει εις βάρος του Δήμου Βελβεντού!
Τελεία και παύλα

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ - ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!! ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ!!

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

... δηλαδή τζίφος! το χάνουμε το παιχνίδι ΠΑΤΡΙΩΤΕΕΕΕΣ. Μόνο μαζί με τις δάφνες βάλτε και τη μιζέρια σας...

Ανώνυμος είπε...

ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΚΟΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΡΑΞΗ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ.
ΤΕΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ? ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΠΟΥΘΕΝΑ.
ΤΕΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΦΙΛΕ 10 31 Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ

Ανώνυμος είπε...

φυσικα και υπαρχει βελβεντο που υπαγεται στο δημο σερβιων,οπως και αιανη στο δημο κοζανης,οπως και γαλατινη στο δημο βοιου..δεν σημαινει οτι θα χασουμε την ταυτοτητα μας σαν πολεις-χωρια κανεις μας,σταματηστε να τρεχετε πισω απο καθε δημαρχο και να ζητατε παρανομα ρουσφετια απο καθε βουλευτη,φτανει πια η να εφαρμοστει δικαια το σχεδιο η να μην γινει καθολου!!

Το Προφίλ μας