Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Στην Αθήνα η Αιανή-Θεσσαλονίκη η Σιάτιστα!

του Παν. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Κλείδωσε» τελικά, για σήμερα, Πέμπτη, το…πολυπόθητο ραντεβού που επιζητούσε εδώ και αρκετές ημέρες η δημοτική αρχή της Αιανής με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση στην Αθήνα, προκειμένου να του ζητήσει την αυτονομία της περιοχής και μετά την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας. Όπως ανέφερε χθες, μιλώντας στον «Π.Λ.», ο δήμαρχος Γιώργος Τζέλλος, η συνάντηση θα λάβει χώρα περίπου στις 2-2.30 σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία και βουλευτών, πιθανότατα, από το Νομό Κοζάνης. 


Ο κ. Τζέλλος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη θετική αυτή εξέλιξη, η οποία έρχεται να δώσει ελπίδες στους δημότες της Αιανής, καθώς θα τεθούν υπόψη του υπουργού όλα τα επιχειρήματα για την ανεξαρτησία της περιοχής, με δεδομένη και την ιστορικότητα της αρχαίας Ελίμειας. Λίγο νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι, η αντιπροσωπεία της Αιανής θα έχει συνάντηση και με τον αρμόδιο υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο. Τα αποτελέσματα των συναντήσεων στην Αθήνα και όλες οι τελευταίες εξελίξεις θα αναλυθούν σε νέα λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της Αιανής που θα λάβει χώρα πιθανότατα το βράδυ της Παρασκευής. Να σημειωθεί πως στην Αθήνα αναμένεται να μεταβούν σήμερα περισσότεροι από 100 δημότες της Αιανής, με λεωφορεία, προκειμένου να υποστηρίξουν το αίτημα για την αυτονομία του Δήμου τους. 

Χθες, επίσης, η Συντονιστική Επιτροπή της Σιάτιστας, παρουσία και δεκάδων δημοτών, μετέβη στη Θεσσαλονίκη και επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον γενικό γραμματέα Μακεδονίας-Θράκης, ζητώντας να αλλάξει η έδρα του Δήμου Βοϊου, από τη Νεάπολη, που προβλέπει η αρχική πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών, στη Σιάτιστα, εξηγώντας και τα επιχειρήματα τους. Παρόντες στη συνάντηση αυτή ήταν και Σιατιστινοί-μέλη του Συλλόγου Σιατιστινών Θεσσαλονίκης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΗΘΕΛΕΣ ΚΥΡΙΕ ΤΖΕΛΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΚΑΖΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΤΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΙΣΕΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ. ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΒΑΔΕΡΟ.
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ. ΠΡΩΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ. ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.
Η ΚΥΡΙΑ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΧΤΕΣ ΑΠΗΥΘΥΝΕ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΑΝΗΣ.

Το Προφίλ μας