Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΗ: Προτείνει στους δήμους συνεργασία στις ΑΠΕ

Την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με τη μετοχική συμμετοχή δήμων σε εταιρείες στις οποίες θα συμμετέχει, προτείνει η ΔΕΗ στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να βρει δίαυλο επικοινωνίας με τις τοπικές κοινωνίες και να διασφαλίσει τη συνεργασία τους, τόνισε σε ομιλία του στο συνεδριο της ΚΕΔΚΕ στην Κοζάνη ο πρόεδρος και διευθυνων σύμβουλος της επιχείρησης κ. Π. Αθανασόπουλος'. Οπως εξήγησε ο κ. Π. Αθανασόπουλος στην κίνηση αυτή προχωρά η επιχείρηση προκειμένου να σταματήσουν οι υπερβολικές αντιδράσεις σε απόλυτα αναγκαίες εγκαταστάσεις των δικτύων της, ακόμη κι αν οι εγκαταστάσεις αυτές γίνουν με τον πλέον αποδεκτό αισθητικά και περιβαλλοντικά τρόπο.
Ο κ. Αθανασόπουλος γνωστοποίησε ακόμη ότι καταρτίζεται ένα πενταετές πρόγραμμα υπογείωσης δικτύων διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο θα εγκριθεί από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, το υπουργείο Ανάπτυξης και τη ΚΕΔΚΕ, ενώ σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντική η πρόταση που γίνεται, μεταξύ των άλλων από την ΚΕΔΚΕ, οι δήμοι να προχωρήσουν στον σχεδιασμό εκστρατειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών πάνω σε θέματα ενέργειας. ''Γιατί, στις επόμενες δεκαετίες η αυξανόμενη στενότητα ενεργειακών πρώτων υλών αλλά και η καθολική απαίτηση για ένα ολοένα και πιο καθαρό περιβάλλον, καθιστούν επιτακτική ανάγκη την ολόπλευρη και σωστή ενημέρωση όλων των πολιτών για τα ενεργειακά θέματα και την ενεργό συμμετοχή τους στις προσπάθειες που καταβάλλονται για εξοικονόμηση ενέργειας'' όπως είπε.
Μια άλλη συνεργασία που επιδιώκει η ΔΕΗ με του δήμους είναι η ενημέρωση των πολιτών για τα Δίκτυα και τις εγκαταστάσεις σχετικά με τα ηλεκρομαγνητικά πεδία καθώς από πληθώρα μετρήσεων που έχουν διεξαχθεί τόσο από τις υπηρεσίες μας όσο και από ανεξάρτητους φορείς (Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κλπ) οι τιμές μαγνητικού πεδίου που ανιχνεύτηκαν ήσαν δεκάδες ή και εκατοντάδες φορές μικρότερες από την οριακή επιτρεπτή τιμή που προβλέπονται με βάση διεθνώς αναγνωρισμένες αρχές. Ακόμα προτίνεται η συνεργασία για την αξιοποίηση του πλούσιου αρχείου των πελατών της ΔΕΗ από τους δήμους σχετικά με τα προς εκτέλεση ενεργειακά έργα και μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό.
Πηγή: ΑΠΕ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να μάθω ποια θα είναι η στάση του blog στους υποψήφιος βουλευτές.Π.χ. θα έχουν όλοι την ίδια προβολή ή όχι;Kαι φυσικά όχι στα λόγια αλλά στα έργα.Μήπως πρέπει να τεθούν κάποιοι κανόνες;Μάλλον η βαλίτσα πάει μακριά αλλά είμαι λίγο περίεργος.Οι βουλευτές μετά την 4 Οκτωβρίου θα μας ξεχάσουν εμείς όμως θα είμαστε και πάλι εδώ.Προσοχή στα παιδιά του blog "άσπρος κώλος μαύρος κώλος στο ποτάμι φαίνεται".

Χ.Ε.

ai-vreS είπε...

Αγαπητέ Χ.Ε.
είναι έκδηλο ότι το παρόν ιστολόγιο στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και το Γιώργο Παπανδρέου. Στους υποψηφίους βουλευτές ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλό αγώνα. Σε όλους.

Το Προφίλ μας