Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Γ. Βλατής: Νέα αγροτική ανάπτυξη και κοινωνικές δομές για τα χωριά του Μουρικίου

«Η αγροτική ανάπτυξη του Μουρικίου σε συνδυασμό με τις αγροτουριστικές δραστηριότητες, μπορούν να φέρουν μια άλλη ευημερία στην περιοχή και τους κατοίκους της», τόνισε κατά τις επισκέψεις που πραγματοποίησε ο Γιάννης Βλατής στην Άρδασσα, την Κρυόβρυση, την Αναρράχη, το Εμπόριο, το Μηλοχώρι, τον Φούφα, το Δροσερό, τη Γαλάτεια και την Ολυμπιάδα.
«Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου θέλει την ύπαιθρο ακμαία και ικανή να ανταπεξέλθει στη σύγχρονη πραγματικότητα και γι’ αυτόν τον λόγο θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ανάπτυξή της. Οι αγρότες μας σήμερα, πρέπει να οργανωθούν σε νέου τύπου συνεταιρισμούς, που θα είναι βασισμένοι σε ανανεωμένο και ισχυρό νομικό πλαίσιο και θα είναι θωρακισμένοι από διάφορους επιτήδειους που θέλουν να τους απομυζούν», είπε συνεχίζοντας την ομιλία του. Εκείνο στο οποίο στάθηκε επίσης ο κ. Βλατής, είναι η ανάπτυξη όλων των υπηρεσιών που σήμερα παρέχονται στα μεγάλα αστικά κέντρα και για την ύπαιθρο, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά: «είναι απαράδεκτο το να μην έχουν ίσες ευκαιρίες τα παιδιά της ελληνικής υπαίθρου με εκείνα των πόλεων, είναι απαράδεκτο να μη στηρίζεται η οικογένεια στην ύπαιθρο με παιδικούς σταθμούς για να μπορέσουν και οι δύο γονείς να έχουν τις ευκαιρίες της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, είναι τέλος απαράδεκτο να μην υπάρχουν προνοιακές υπηρεσίες για την τρίτη ηλικία που δούλεψε για μια ολόκληρη ζωή στο χωράφι και σήμερα νιώθει μόνη και εγκαταλειμμένη στην τύχη της. Το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου θα αλλάξουμε αυτή την εικόνα και θα επαναφέρουμε στο επίκεντρο τις ανθρώπινες ανάγκες» είπε ο κ. Βλατής.
Κλείνοντας τις ομιλίες του ο κ. Βλατής ζήτησε τη στήριξη των κατοίκων λέγοντας: «Ζητώ τη στήριξή σας σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Σ’ αυτή τη δύσκολη προσπάθεια για να δώσουμε νέα προοπτική στο νομό Κοζάνης, στην Εορδαία και την Πτολεμαΐδα, με το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου Πρωθυπουργό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας