Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Ανακύκλωση τώρα! στο Δήμο Αιανής









Με την πραγματοποίηση δυο σημαντικών εκδηλώσεων , το Σαββατοκύριακο, 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2009, έκλεισε και ο τελευταίος κύκλος των καλοκαιρινών πολιτιστικών, αθλητικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων στο Δήμο Αιανής.
Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Τέχνης του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ η προγραμματισμένη εκδήλωση με θέμα «Ανακύκλωση τώρα». Οι κάτοικοι της Αιανής ανάμεσά τους και πολλά παιδιά παρακολούθησαν την εισήγηση των επιστημόνων -στελεχών της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ κ.κ. Παντελή Παπαγόρα και Κώστα Τσιόπτσια, η οποία προκάλεσε το ενδιαφέρον όλων καθώς η παρουσίαση περιλάμβανε πλούσιο πληροφοριακό αλλά και φωτογραφικό υλικό και οι οποίοι απάντησαν και στις παρά πολλές ερωτήσεις. Στην παρουσίασή τους έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες για τον τρόπο που λειτουργεί η ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ , για την κατάσταση των χωματερών πριν και μετά τις εργασίες για την αποκατάστασή τους , αλλά και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ανακυκλώνουμε τα διάφορα υλικά, όπως το χαρτί, το αλουμίνιο κ.ά.
Ο Δήμαρχος Αιανής στον χαιρετισμό τόνισε πως "Το πρόβλημα της ανακύκλωσης δεν είναι θεωρητικό. Είναι πρόβλημα συνειδητοποίησης του από όλους τους πολίτες του κόσμου και οπωσδήποτε και από τους δημότες μας και η σημερινή εκδήλωση πιστεύουμε ότι συμβάλει προς την κατεύθυνση αυτή. Τον Ιούνιο του 2007 αποκτήσαμε με αγορά είκοσι κάδους για τη συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων υλικών χαρτιού, αλουμινίου , γυαλιού και μπαταρίας . Οι κάδοι εγκαταστάθηκαν κυρίως σε σχολεία και πλατείες των διαμερισμάτων του Δήμου. Στο μεταξύ διάστημα παρατηρήθηκε μια πρόοδος στην στάση των πολιτών. Xθες παραλάβαμε από τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ επιπλέον δώδεκα κάδους για χαρτί, τους οποίους θα κατανέμουμε σε όλα τα χωριά τις επόμενες ημέρες. Το χαρτί θα το πάμε με το δικό μας αυτοκίνητο στο σταθμό μεταφόρτωσης και η μετέπειτα προώθηση του για επεξεργασία θα γίνεται από τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ. Στόχος 10 τόνοι. Ελπίζουμε η προσπάθεια να επιτύχει και σύντομα να πολλαπλασιάσουμε τους κάδους χαρτιού και ανάλογα με την πρόοδο των προγραμμάτων να αρχίσουμε οργανωμένα να συγκεντρώνουμε και να προωθούμε για ανακύκλωση το αλουμίνιο και το γυαλί και σιγά- σιγά και όλα τα άλλα τα ανακυκλώσιμα υλικά.»

Η «περιβαλλοντική» όμως δράση του Δήμου συνεχίστηκε και την Κυριακή το πρωί. Μια ομάδα τριάντα ευαίσθητων περιβαλλοντικά ατόμων από Αιανή και Αγία Παρασκευή , στα οποία περιλαμβάνονταν και πολλά μικρά παιδιά, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο κ. Λαμπρόπουλο Γιάννη και τους Προέδρους της Κερασιάς, κ. Τότσκα Κωνσταντίνο και της Αγίας Παρασκευής, κ. Μάστορα Κωνσταντίνο, συγκεντρώθηκαν και ξεχύθηκαν στο δρόμο από την Κερασιά μέχρι τα όρια του Δήμου στη Λευκοπηγή, τον οποίο και «καθάρισαν» στην κυριολεξία από τα σκουπίδια που πετούνε καθημερινά ασυνείδητοι πολίτες & οδηγοί. Τις επόμενες ημέρες θα καθαριστούν και τα τμήματα του δρόμου από Αιανή μέχρι Κερασιά και από Αιανή μέχρι Ρύμνιο.
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Τζέλλο για την πρωτοβουλία.

Το Προφίλ μας