Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Ό,τι αγγίζουν οι Έλληνες κωπηλάτες γίνεται χρυσάφι!

Πέντε μετάλλια εκ των οποίων τα τέσσερα είναι χρυσά κατέκτησαν τα ελληνικά πληρώματα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μπρεστ της Λευκορωσίας. Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου εξασφάλισαν σε λιγότερο από 25 μέρες και τον ευρωπαϊκό τίτλο στο ενεργητικό τους. Με χρόνο 7 λεπτά και 15.26 δευτερόλεπτα άφησαν πίσω τους τις Πολωνές Μαγκνταλένα Κεμνιτς με 7:19.69 και τις Αυστριακές Στέφανι Μπορζακίνι και Μικαέλα Τουπέ-Τράερ με 7:23.84 στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών. Το χρυσό μετάλλιο στην ίδια κατηγορία, αλλά στους άνδρες πήραν οι αργυροί Ολυμπιονίκες Βασίλης Πολύμερος και Δημήτρης Μούγιος. Στην πρώτη κοινή τους εμφάνιση μετά το Πεκίνο σημείωσαν χρόνο 6 λεπτά και 28.21 δευτερόλεπτα. Στο Νο2 βρέθηκαν οι Ιταλοί Λορέντσο Μπερτίνι και Ελία Λουίνι με 6:31.45 και στο Νο3 οι Γάλλοι Πιέρ Ετιέν Πολές και Μαξίμ Γκοϊσέ με 6:33.86.
Πλήρης  στοίχισηΕπιπλέον οι αδερφοί Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας ήρθαν πρώτοι στον τελικό στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου. Με χρόνο 6 λεπτά και 48.53 δευτερόλεπτα επικράτησαν των Σέρβων Νίκολα Στόιτς και Γκόραν Τζάγκαρ (6:52.34) και των Γάλλων Λοράν Καντό και Ζαν Νταβίντ Μπερνάρ (6:54.88)
Νωρίτερα το πλήρωμα στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου είχε ανοίξει το χορό των χρυσών μεταλλίων για να ακολουθήσει ο Γιάννης Χρήστου με το αργυρό μετάλλιο στο απλό σκιφ. Τέλος η Τριανταφυλλιά Καλαμποκά απλό σκιφ πήρε την τρίτη θέση στον μικρό τελικό και κατετάγη ένατη στη γενική κατάταξη.
sport24

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια και πάλι στα αδέλφια Γκουντούλα.

Το Προφίλ μας