Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης θα μιλήσει ο Γ. Παπανδρέου την Πέμπτη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα είναι ο πρώτος αρχηγός πολιτικού κόμματος που θα επισκεφτεί την πόλη της Κοζάνης, στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο που μόλις ξεκίνησε, καθώς, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αναμένεται να βρεθεί στην πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου! Τη σχετική είδηση μετέδωσε χθες το μεσημέρι το δελτίο ειδήσεων του «Mega», ανακοινώνοντας το πρόγραμμα της περιοδείας των πρώτων αυτών ημερών για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, μέχρι και χθες το απόγευμα δεν υπήρχε καμία επίσημη ενημέρωση από την Ιπποκράτους, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου αρκέστηκε να σημειώσει πως «μάλλον θα γίνει η επίσκεψη».
Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Ρούσης Αλεξανδρής, μιλώντας στον «Πρωινό Λόγο», ανέφερε πως ακόμη δεν είχε φτάσει καμία σχετική ειδοποίηση στα γραφεία του κόμματος, αλλά εκτίμησε πως κατά πάσα πιθανότητα ο Γιώργος Παπανδρέου θα έρθει στην Κοζάνη, τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Φυσικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία της πόλης, σε μια συγκέντρωση που θα προετοιμαστεί, εφόσον τελικά δεν αλλάξει κάτι μέσα στο Σαββατοκύριακο, με κάθε λεπτομέρεια και στόχο των διοργανωτών να επιβεβαιωθεί και στην περιοχή μας το κλίμα που υπάρχει για το ΠΑΣΟΚ…
Πηγή: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από 5,7 έως 6,7 μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ σε πέντε δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σε κυριακάτικες εφημερίδες. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research για την εφημερίδα Το Βήμα, η «αδιευκρίνιστη ψήφος» φτάνει το ποσοστό του 26,1%.

Προβάδισμα 5,7 μονάδων στο ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της Rass που δημοσιεύεται στο Παρόν, 6 μονάδες δείχνει η MRB για λογαριασμό της Real News. Στις 6,3 μονάδες το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα, στις 6,5 μονάδες η διαφορά σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για το Έθνος.

Τη μεγαλύτερη διαφορά τη δίνει το Βήμα της Κυριακής, με το ΠΑΣΟΚ να προηγείται 6,7 μονάδες έναντι της ΝΔ.

Η δημοσκόπηση του Βήματος, δίνει ποσοστό 30,8% στο ΠΑΣΟΚ, έναντι 24,1% στη ΝΔ. Μεγάλο είναι το ποσοστό της «αδιευκρίνιστης ψήφου» που φτάνει το 26,1% και φαίνεται πως τελικά αυτή είναι που θα κρίνει εάν θα υπάρξει αυτοδυναμία ή όχι.

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 7,1%, 4,3% συγκεντρώνει ο ΛΑ.ΟΣ., ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο όριο για είσοδο στη Βουλή με ποσοστό 3%. Οικολόγους-Πράσινους εκτός Κοινοβουλίου δείχνει η δημοσκόπηση, με ποσοστό 2,4%.

Η παράσταση νίκης για το ΠΑΣΟΚ φτάνει το 69,5%. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (54,2%) τάσσεται υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης, ενώ το 43% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας.

Θετικά κρίνεται η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να προσφύγει πρόωρα στις κάλπες (64,7%).

Το 32,6% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα ζητήματα της οικονομίας, το 23% θεωρούν πιο κατάλληλη τη ΝΔ, ενώ ένα 27,6% θεωρούν ότι κανένα από τα δύο κόμματα δεν μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματα που προκύπτουν από την οικονομική κρίση.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (72,6%) θεωρεί ότι θα πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις για την οικονομία.

Το Προφίλ μας