Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

3ο Συνέδριο Πολιτιστικών Φορέων Ν. Κοζάνης

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Νομού Κοζάνης κ. Γιώργος Φίλιογλου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θρακιωτών & Μικρασιατών Δήμου Ελλησπόντου κ. Γιώργος Κακλαμάνος, σας προσκαλούν στην έναρξη και τις εργασίες του 3ου Συνεδρίου Πολιτιστικών Φορέων Νομού Κοζάνης με θέμα: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» στις 19 & 20 Σεπτεμβρίου 2009 στο Γυμνάσιο Καπνοχωρίου του Δήμου Ελλησπόντου.
Το 3ο Συνέδριο Πολιτιστικών Φορέων Νομού Κοζάνης πραγματοποιείται με Συνδιοργανωτές την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης – ΕΠΤΑΚ και τον Δήμο Ελλησπόντου, με την Υποστήριξη του ΥΠΕΧΩΔΕ, της Δ.Ε.Η, της COSMOTE και του Ι.Π.Α.Δ.Μ.
Στο Συνέδριο θα αναπτυχθούν θέματα όπως: «Δήμος Ελλησπόντου:Χθες-Σήμερα-Αύριο»- «Ολοκληρωμένη ανάπτυξη για ένα αξιοβίωτο περιβάλλον»-«Αναπτύσσοντας την πράσινη επιχειρηματικότητα στο νομό Κοζάνης» - «Μετάβαση στην εποχή του μέτρου: ο ρόλος των ΑΕΙ» - «Παγκόσμιες μεταβολές: Επιπτώσεις κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη - Σενάρια του μέλλοντος (φαινόμενο του θερμοκηπίου, στρώμα του όζοντος, υπεριώδης ακτινοβολία, ακραία καιρικά φαινόμενα, ερημοποίηση)» - «Ατμοσφαιρικό περιβάλλον: Διαχρονική και γεωγραφική κατανομή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο νομό Κοζάνης» -«Αστικό περιβάλλον: Διαχείριση αστικών απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας: Ανακύκλωση -Ανάκτηση -Υγειονομική ταφή»- «Δ.Ε.Η Α/Ε και τοπικές κοινωνίες στην Δυτική Μακεδονία: Υδάτινο περιβάλλον - Αποκατάσταση εδαφών - Μελλοντική χρήση γης» - «Ενέργεια και Πολιτισμός» - «Η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των παιδιών του Δήμου Ελλησπόντου για το Περιβάλλον» - «Ευρωπαϊκά προγράμματα για τους πολιτιστικούς φορείς και το περιβάλλον» - «Φορολογικά και οικονομικά ζητήματα Πολιτιστικών Συλλόγων».
Παράλληλα με τις εργασίες του Συνεδρίου θα γίνει «Παρουσίαση από την Χορωδία του Συλλόγου Θρακιωτών & Μικρασιατών Δήμου Ελλησπόντου το νέο CD με ανέκδοτα τραγούδια από τις Αλησμόνητες Πατρίδες: «Από την Πόλη στην Καλλίπολη Νο2» και στο χώρο του Συνεδρίου θα λειτουργεί έκθεση Φωτογραφίας με θέμα το Περιβάλλον από την Ορειβατική Λέσχη Εορδαίας.
Πηγή: ΔΥΤΙΚΗ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι κρύβετε πίσω απο τον πομπώδη τίτλο, 3ο Συνέδριο Πολιτιστικών Φορέων Νομού Κοζάνης; Μια προσπάθεια προβολής κάποιων προσώπων; Ένας τρόπος εξασφάλισης χρηματοδοτήσεων από Περιφέρεια, Νομαρχία, Δήμους; Και το Ινστιτούτο τι ρόλο παίζει; Είναι η ομπρέλα που φιλοξενεί κάθε προσπάθεια ανάπτυξης (χαχαχα!!!) ή και το παραπάνω είναι ένα από τα εργαλεία με τα οποία λυμαίνεται το δημόσιο χρήμα;

Ανώνυμος είπε...

Έλυσαν τα προβλήματα στο χώρο του πολιτισμού οι...πολιτιστικοί φορείς του τόπου και ασχολούνται με το έρμο το περιβάλλον;;;; Και τα απορρίματα;;;;

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Κρύβεται to PASOK.Και λίγο ΤΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο τους αν καταφέρνουν να τα έχουν καλά με Λεούδη, Δακή και τους δεξιούς Δημάρχους που τους στήριξαν στα συνέδρια τους. Ίσως και το φιλοξενών Ινστιτούτο να έγινε από ΠΑΣΟΚους και όχι καραμπινάτους δεξιούς.... Και ίσως πραγματικά να θέλουν την τοπική ανάπτυξη και όχι μερτικό από τα κονδύλια. Αλλά μάλλον συγχίστηκες φίλε 5:33 και ρίχνεις λάσπη. Αν έστω και λίγο κοιτούσαν αριστερά θα επεδίωκαν να μην είναι μόνο οι 7, αλλά να συγκεντρωθούν όλοι. Για τον πολιτισμό! Για τον εθελοντισμό!

Το Προφίλ μας