Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο Κοζάνης μετά από 19 χρόνια

από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Δήμο Κοζάνης, μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του δημάρχου Πάρι Κουκουλόπουλου από τον δημαρχιακό θώκο, μετά από 19 ολόκληρα χρόνια. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στην υποβολή παραίτησης του κ. Κουκουλόπουλου από τη θέση του δημάρχου την ερχόμενη Δευτέρα, έστω και εάν έχει το δικαίωμα να το πράξει μέχρι και την Παρασκευή. Ωστόσο ο δήμαρχος Κοζάνης φέρεται αποφασισμένος να παραιτηθεί άμεσα (όπως έγραψε χθες ο «Π.Λ») για δυο λόγους: Ο πρώτος έχει να κάνει με την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, καθώς ο κ. Κουκουλόπουλος δεν επιθυμεί να δημιουργηθεί οποιοδήποτε ζήτημα με τους συνυποψήφιους του και όχι μόνο, για «αθέμιτο» συναγωνισμό.

Και ο δεύτερος και σημαντικότερος, όπως τόνιζε ήδη από προχθές ο δήμαρχος Κοζάνης, ο ίδιος δεν θέλει σε καμία περίπτωση να υπάρξει παρατεταμένο κενό εξουσίας στο Δήμο. Έτσι, η άμεση αυτή παραίτηση, θα οδηγήσει αυτομάτως και σε έναρξη των σχετικών διαδικασιών για την εκλογή νέου δημάρχου, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, ο οποίος ορίζει πως μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα πρέπει να εκλεγεί νέος δήμαρχος από το συνδυασμό της συμπολίτευσης. Στη συνέχεια και μόνο αφού εκλεγεί δήμαρχος, τότε αντικαθίσταται αυτομάτως στο Δημοτικό Συμβούλιο από την πρώτη επιλαχούσα στις δημοτικές εκλογές του 2006, που είναι η Μαρία Χαρισίου.

Όπως έγινε χθες γνωστό, ο Πάρις Κουκουλόπουλος θα ανακοινώσει και επίσημα την παραίτηση του από τον δημαρχιακό θώκο το βραδάκι της ερχόμενης Δευτέρας, στις 7 μ.μ., σε ανοιχτή εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Κοβεντάρειο, παρουσία δημοτικών συμβούλων, φορέων της αυτοδιοίκησης, αλλά και πολιτικών του φίλων. Πρόκειται για ένα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο πανηγυρικού χαρακτήρα αφού ο κ. Kουκουλόπουλος γυρίζει σελίδα στην πολιτική του σταδιοδρομία ζητώντας την ψήφο των πολιτών που θα τον μετακυλίσει στη Bουλή.

14 σχόλια:

Pontios είπε...

Στο καλό και να μας γράφει... τώρα θα κάνει παρέα με τον Μητλιάγκα και διηγόντας τα θα κλαιν...

Ανώνυμος είπε...

Μακαρι να υπήρχαν πολίτες σαν τον Πάρι σε όλο τον κρατικό μηχανισμό.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πάρις αποτελεί κεφάλαιο για τον τόπο και για το ΠΑΣΟΚ και το έχει αποδείξει.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πάρις αποτελεί κεφάλαιο για τον τόπο και για το ΠΑΣΟΚ και το έχει αποδείξει......


Με ποιόν τρόπο????

απευθυνόμενος σε ΣΙΟΥΡΔΟΥΣ ???

Ανώνυμος είπε...

Ο κάθε πολιτικός στην δύση της καρριέρας του, αντι να αποχωρεί με τιμή για τον κόσμο που τον τίμησε, φεύγει με ενα τρόπο απαξιωτικό, για μεγάλα αξιώματα. Ο Πάρις Βουλευτής! Το είχε τόσο πολύ αναγκη και εγκαταλείπει τον δήμο.Πετάει 19 χρόνια, ετσι.Και ποιος είπε, οτι θα εκλεγεί?
Απο τις εκλογές και μετά, θα εχει χρόνο, να πίνει καφέ στην Πλατεία, σαν απλός πολίτης. Θα περνα εξω απο το δημαρχείο και θα λεει τι καλα που ημουνα εκει μέσα.
Παρη, εκανες το λάθος...
Περίμενε, μόνο, το αποτέλεσμα!
Οτι δεν εκλέγεσαι...

Ανώνυμος είπε...

Αυτός δεν ξέρει να μιλήσει ρε παιδιά.Αλλά με αντίπαλο τον πλιάτσιο γιατι να μη βγεί?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΒΑΡΟΣ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ... ΧΑΙΡΕΤΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ...

Ανώνυμος είπε...

Βρε πόντιε τι στεναχωριέσαι αφού οι δικοί σου θα βγούνε.Ασε τους Κοζανίτες να βγάλουν τα μαχαίρια μόνοι τους για να "βγάλουν" και αυτοί έναν "μούγκι" βουλευτή.
Ο Πάρις έχει τα γένια.Εξυπνος είναι θα βρει και τα χτένια.....Δεν μπορώ να καταλάβω το μένος για τον Πάρι που είναι ίσως ο μοναδικός που έχει το ειδικό πολιτικό βάρος και τις γνώσεις για να γίνουν οι ανατροπές που ονειρεύεται ο ΓΑΠ.

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

τελος εποχης για το δημο κοζανης. ο παρις σημαδεψε με την παρουσια του την τοπικη αυτοδιοικηση. ελπιζουμε να επιτυχει και σαν βουλευτης.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι εδώ μέσα βγάζουν τέτοια χολή... λες και τους έφαγε τη γκόμενα ο Πάρις.

Ας σοβαρευτούμε λίγο και αν θέλει κάποιος να μιλήσει σοβαρά να ρίξει μια ματιά στα κονδύλια που απορρόφησε ο Δήμος Κοζάνης επί Κουκουλόπουλου.
Μετά το Δήμο Αθηναίων, ο δήμος Κοζάνης είναι ο αυτός που ακολουθεί σε όλη την Ελλάδα. Δευτερος δήμος σεόλη τη χώρα. Οσό και να μη θέλουν κάποιοι να το χωνέψουν αυτή είναι η αλήθεια. Μεγάλο σχολείο η τοπική αυτοδιοίηκηση.
Και αν ο Κουκουλόπουλος που όντως έκανε λάθη σε κρίσιμες στιγμές όσον αφορά τη πολιτική του σταδιοδρομεία και μόνο που είναι ακόμη στο προσκήνιο λέει κάτι.
Οι υπόλοιποι απλά τον ακολουθούν και τον κοιτάζουν από μακριά.
Ποιος να του μιλήσει του Πάρι ο Λωτίδης ή ο Κωνσταντόπουλος ΄ο Αθανασιάδης. Και σε τι να συναγωνιστούν στο λόγο που έχουν ή σε πολιτική άποψη. Εντάξει...

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΤΑΞΕΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΥΝΑΤΟ ΟΝΟΜΑ Ο ΠΑΡΙΣ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣΕ. ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΩΤΙΔΗ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΙΣ 4 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ. Η ΕΟΡΔΑΙΑ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΤΙΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΜΟΝΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Mia paroimia leei...
Tha rixto mpampa , tha se do paidi moy...
Ora kalh kai na mhn mas grafei...Siga na mhn xasoyme to pouli...Megalyteros psiekas den yphrkse..Ksepernaei kai ton Aisopo sto paramythi..
Fysika oi volemenoi apo afton ton vlepoyn kalo..

pontios είπε...

Ερώτηση:Ποιος είναι ο μεγαλύτερος ψέκας της Κοζάνης που κυβερνάει εδώ και 3398766 χρόνια (oxι o Μητλιάγκας)... Ρε αϊ σιχτιρ

Ανώνυμος είπε...

Ο 15/9 2.30 ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΙ ΨΕΚΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ.

Το Προφίλ μας