Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Κατάληψη του διοικητηρίου σχεδιάζει το Συνδικάτο

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
Δελτίο τύπου
Κατάληψη του διοικητηρίου και στάσεις εργασίας στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου.
Το συνδικάτο μας σε συνεργασία με τους εργαζόμενους της βάρδιας αποφάσισαν να προ-χωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις γιατί μετά από πολλούς μήνες διαλόγου και συ-ζητήσεων με την Ιεραρχία δεν έγινε κατορθωτό να συμφωνήσουμε σε κάποια ζητήματα που το συνδικάτο μας τα θεωρεί ζητήματα αρχών και αφορούν τη Υγεία, την ασφάλεια και την Ισότιμη μεταχείριση των εργαζομένων στις βάρδιες των ορυχείων.
Γι αυτό σήμερα Πέμπτη 9/7/2009 κάνουμε δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην αρχή του ωραρίου και κατάληψη του διοικητηρίου του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου μέχρι να δοθούν ικανοποιητικές απαντήσεις στα αιτήματα των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα απαιτούμε:
1) Επάνδρωση του πάγιου εξοπλισμού τουλάχιστον με όσους εργαζόμενους προβλέ-πουν οι μεταλλευτικοί κανονισμοί.
2) Εναλλαγή των εργαζομένων (κύκλος) στον πάγιο εξοπλισμό της βάρδιας ανά διετία από λιγνιτικά σε άγονα και σε αποθέτες γιατί υπάρχει πρόβλημα με την υγεία των εργαζομένων.
3) Αγορά καινούργιων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού.
4) Αυστηρή τήρηση της καθηκοντολογίας για την ασφάλεια των εργαζομένων.
5) Κατασκευή κλειστού τύπου ταινιόδρομου μεταφοράς της τέφρας από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και μόνιμη διαβροχή σε όλο το μήκος των ταινιών και στη μεταφόρτωση μέχρι να κατασκευαστεί ο κλειστός ταινιόδρομος.
6) Πιστή τήρηση της εργατικής νομοθεσίας στην πληρωμή των υπερωριών και την χο-ρήγηση των αδειών στο προσωπικό της βάρδιας.
7) Τήρηση των κανονισμών, των νόμων και της εργατικής νομοθεσίας στις εργολαβίες με ευθύνη της επιχείρησης.
Το Γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας