Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Η καταλληλότητα του νερού στο Δήμο Σερβίων

του Δημήτρη Ζιούζιου http://ziouzios.blogspot.com/
Με δημοσίευμα του εχθές ο κάτοικος Σερβίων Νίκος Λαζαριώτης ζητά απο οποιονδήποτε αρμόδιο να γνωστοποιήσει τα στοιχεία(απο τα δείγματα τα οποία πήρε το ΚΕΠΕ) και να συστήσει στους κατοίκους του δήμου τυχόν μέτρα προφύλαξης. Αυτό το μειζων ζήτημα ξεκίνησε με αφορμή την επίσκεψη του δημοτικού συμβούλου Κυριάκου Τσολακίδη στο δημαρχείο Σερβίων όπου ζήτησε να ενημερωθεί για τον έλεγχο ποιότητας του νερού που έγινε σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του επέτρεψε να δεί για λίγο τα αποτελέσματα, στα οποία όπως διαπίστωσε ο κ. Τσολακίδης υπάρχουν προβλήματα αλλα όταν ζήτησε αντίγραφο των αποτελεσμάτων εισέπραξε αρνητική απάντηση.

Η απουσία σοβαρότητας και ευθύνης της δημοτικής αρχής είναι ολοφάνερη και εξωφρενική. Σε ένα τέτοιο ζήτημα θα έπρεπε να είχαν γίνει ήδη οι απαραίτητες ενέργειες τόσο ώς προς την ενημέρωση των κατοίκων του δήμου όσο και προς την επίλυση του προβλήματος όπου υπάρχει. Παρ' όλα αυτά όχι μόνο δεν έγινε κάτι τέτοιο αλλα απεναντίας εαν δεν δημοσιευότανε το θέμα θα έμπαινε στο "συρτάρι" του δημάρχου. Μπορεί τα αποτελέσματα να δείχνουν οτι όλα είναι καλά και μέσα στα νόμιμα πλαίσια που έχουν οριστεί. Αν ισχύει όπως αυτό γιατί δεν κοινοποιείται στους κατοίκους του δήμου;

Ο δήμαρχος προσωπικά πρέπει να δώσει απαντήσεις όπως οφείλει μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Η δημόσια υγεία είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους. Σε τέτοιες μετρήσεις θα πρέπει να έχει πρόσβαση ο κάθε πολίτης. Θα πρέπει να αναρτώνται σε πίνακα ανακοινώσεων στο Δημαρχείο αλλα και στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας