Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Κατάσχεση κτιρίων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κοζάνης και Σερβίων

Ανακοινώθηκε προχθές το πρωί επίσημα η κατάσχεση δύο κτιρίων μεγάλης αξίας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κοζάνης και Σερβίων. Πρόκειται για το κτίριο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό, που χρησιμοποιούνταν ως κατάστημα αγροτικών προϊόντων, αλλά και για ένα κτίριο αξίας 280 χιλιάδων ευρώ στα Σέρβια.
Ο λόγος της κατάσχεσης ήταν τα χρέη της Ένωσης σε πρώην υπαλλήλους της, ενώ, όπως δήλωσαν οι υπάλληλοι της Ένωσης, παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην Ένωση κάνουν λόγω για δεινή οικονομική κατάσταση και εκφράζουν φόβους για τα χειρότερα. Από το χθες το πρωί ξεκίνησαν την μεταφορά των εμπορευμάτων των αποθηκών στο τελευταίο κτίριο που επέμεινε στην κατοχή της ΕΑΣ και ελπίζουν να μην κατασχεθεί και αυτό λόγω των χρεών της.
Πηγή: giapraki

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάλι καλα, που το ειχαμε βάλει στα σχολια, την ειδηση αυτη και το πηρατε χαμπαρι.

Ανώνυμος είπε...

Είναι είδηση όμως...καλή...

Π.Π.

ai-vreS είπε...

Και ελπίζουμε ν' ανοίξει διάλογος.

Ανώνυμος είπε...

H χρεωκοπία της Ενωσης Σερβίων-Κοζάνης είχε σαν αποτέλεσμα να εκποιείται η ακινητη περιουσία της, όσο-όσο και παλι χρεωμένη να μένει.
Ειδικά για τα Σέρβια, το επίκεντρο της κατασχέσεως και που γίνεται πολύ κουβέντα, είναι οι κτιριακες εγκαταστάσεις με το Τυροκομείο μαζί, για τις οποίες ενδιαφέρονται πολλοί. Μέσα ειναι και το κτιριο, που καποτε ηταν σουπερ-μαρκετ της ενωσης, δίπλα στα παλιά κτελ σερβίων.
Να σημειώσουμε οτι πολλοι υπαλληλοι της ενωσης ειναι απληρωτοι για χρονια, με δεδουλευμενα απο 50-60 χιλ ευρω ο καθενας.
Τέτοια εποχή, άλλες χρονιές η ενωση σερβιων μαζευε τα σταρια των παραγωγών...
Τωρα δεν υπαρχει τιποτε...

Ανώνυμος είπε...

Ο σωστός πατέρας λέει στο γιο:''Nα σι χρωστούν πιδί μ να μη χρωστάς''.Το κράτος λέει:΄΄Αν είσαι πρόσωπο και χρωστάς πας φυλακή.Αν είσαι δήμος, συνεταιρισμός, ΔΕΚΟ θα κάνω μία ρύθμιση και θα σου τα χαρίσω΄΄. Δυο μέτρα και δύο σταθμά.Πως λοιπόν να πάμε μπροστά...

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Endiaferon gia tis Apothikes kai tyrokomeio, edeixe o dimarhos servion, poy thelei na metaferei ekei-afoy diamorfothei- ypirisies toy dimoy.
Akoygete epeisis, oti to idio endiaferon deihnoyn kai oi Zarogianaioi-Ntalikes/metafores gia tin agora ton apothikon-katopin katasheseos- kai na metaferoyn ena meros apo tis ntalikes toy ekei.

Ανώνυμος είπε...

Είναι άξιο απορίας πως ο πρόεδρος της Ένωσης, στον Flash, απάντησε ότι δεν γνωρίζει ποιοί πήραν τα δυο ακίνητα!!!!!!!!!!!!!!!!! Είπε κάτι για μια σύζυγο υπαλλήλου της ΕΑΣ κτλ...αν είναι δυνατόν...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά το θέμα είναι πολύ μεγάλο...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Γιαντσς πίνει Γιαντσς κερνάει....

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Tα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σερβίων και Κοζάνης επισκέφθηκε χθες ο αρμόδιος Αντινομάρχης, Γιώργος Μαργαρίτης, για να συζητήσει με το Διοικητικό Συμβούλιο για την κατάσχεση των αποθηκών της ΕΑΣ Σερβίων και Κοζάνης.

Αίτημα του Προέδρου του Συνεταιρισμού είναι να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Νομάρχη Κοζάνης, Γιώργο Δακή, για να βρεθεί κάποια λύση, ώστε να επιστραφούν οι αποθήκες στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Κοζάνης-Σερβίων, Κωνσταντίνος Πολυχρονίδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, τόνισε μεταξύ άλλων πως «ενημέρωσα σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο για όλες τις τελευταίες, δυσάρεστες εξελίξεις, παρουσία και του Αντινομάρχη, αλλά και του νομικού μας συμβούλου και αυτό που ζήτησα είναι να μας κλείσει ο πρώτος ένα ραντεβού με τον ίδιο τον Νομάρχη Κοζάνης, γιατί είναι εκείνος ο καθ’ ύλην αρμόδιος για ζητήματα που θα θέσουμε.
πηγή:Flash TV/Πρωινός Λόγος


Ήμουν αναλυτικός σε όλα και τέθηκαν και συγκεκριμένα ερωτήματα που απαντήθηκαν και περιμένουμε το συντομότερο να κλείσει αυτή η συνάντηση. Όσο για την κατασχετήρια απόφαση, είναι κάτι που και εγώ, αλλά και το Δ.Σ., καθώς είμαστε όλοι παλιοί εδώ μέσα, δεν το περιμέναμε να γίνει από τις συγκεκριμένες εργαζόμενες, γιατί είναι και οι μόνες που έχουν λάβει τα δεδουλευμένα τους και μάλιστα η μια 500 ευρώ περισσότερα από όσα δικαιούται, ενώ η δεύτερη 1000 ευρώ περισσότερα. Βέβαια, για να λέμε τα πράγματα και όπως είναι, και οι δυο έχουν να πάρουν το εφάπαξ που είναι περίπου 30-31.000 ευρώ έκαστη. Όμως ξέρουν πολύ καλά πως άλλοι συνάδελφοί τους, πριν από αυτές, έχουν να πάρουν διπλάσια και τριπλάσια ποσά, αλλά δεν προέβησαν σε αυτές τις ενέργειες και δεν ξέρω γιατί έφτασαν σε αυτό το σημείο».

Ιδιαίτερη εντύπωση πάντως προκάλεσαν οι δηλώσεις του Προέδρου της ΕΑΣ κατά της απόφασης του δικαστηρίου και οι αιχμές που άφησε, λέγοντας πως «νομίζω πως εδώ το δικαστήριο και η πολιτεία έχουν ευθύνες και περισσότερο το Δικαστικό Σώμα. Γι’ αυτό το λόγο αφήνουν υπονοούμενα και αυτά που ακούμε σε ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας. Και, ενώ η εφορία είναι αυτή που βγάζει την αντικειμενική αξία στις 280.000 ευρώ, οι εργαζόμενες νόμιμα, μέσω των δικηγόρων τους, ζήτησαν να κατέβει η αξία στις 70.000 ευρώ. Εμείς ζητήσαμε να φτάσει η αξία στις 270.000 ευρώ και δεν ξέρω το σκεπτικό της δικαστίνας και νομίζω πως αφήνει υπονοούμενα για όσα ακούμε για το παραδικαστικό κύκλωμα και ίσως και εδώ έδειξε κάτι να συμβαίνει. Και καλόπιστα ανταποκρίθηκε στην πρότασή τους, για αξία 100.000 ευρώ». Πάντως, ο κ. Πολυχρονίδης υποστήριξε πως «είμαστε από τις καλύτερες Ενώσεις, παρά τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα, γιατί υπάρχουν και άλλες με πολύ σοβαρότερα ζητήματα. Και δεν υπάρχει και η πολιτική βούληση από όλες τις κυβερνήσεις και στηρίξουν το συνεταιριστικό κίνημα, το οποίο μόνο το εκμεταλλεύτηκαν προς όφελός τους».

Ανώνυμος είπε...

Αυτό με την επιθεση κατά της δικαστού είανι χοντρό...

Π.Π.

Το Προφίλ μας