Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Κλείνει ο Τσιούμαρης τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης;

(από το zougla, την είδηση την είδαμε στο ιστολόγιο του Δημήτρη Ζιούζιου, ziouzios.blogspot.com)
Απλήρωτοι καταγγέλλουν ότι είναι εδώ και 11 μήνες οι εργαζόμενοι στα δύο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στην Πτολεμαΐδα. Όπως καταγγέλλουν, οι έξι εργαζόμενοι, όχι μόνο δεν έχουν πληρωθεί για σχεδόν ένα χρόνο, αλλά, όπως τους ενημέρωσε ο δήμαρχος της πόλης, προτίθεται να κλείσει τα δύο κέντρα, χωρίς όμως οι ίδιοι στη συνέχεια να έχουν τη δυνατότητα να μπουν στο ταμείο ανεργείας. Και αυτό γιατί, όπως τους είπε ο δήμαρχος, αδυνατεί να πάρει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι παρά τις προσπάθειες που έγιναν σε τοπικό επίπεδο, δεν δόθηκε ουσιαστική λύση. Στην καταγγελία τους αναφέρουν ότι «το αποκορύφωμα της κοροϊδίας ήταν όταν ο υπεύθυνος της επιχείρησης δέχτηκε πιέσεις, ώστε να τους αποδώσει τα δεδουλευμένα των 11 μηνών». Τότε ο υπεύθυνος, αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή που έστειλαν οι εργαζόμενοι στο zougla.gr, αντί να στείλει τις 35 προσκλήσεις των παιδιών που είχαν γραφτεί το Σεπτέμβριο με την αρχή της σύμβασης των εργαζομένων, προκειμένου να πληρωθούν, έστειλε στην Εργατική Εστία μόνο τις 28 από αυτές, ισχυριζόμενος ότι τις υπόλοιπες 7, τις «έκοψε» ο νομικός σύμβουλος της Εργατικής Εστίας.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, αγωνιούν για το μέλλον που προβλέπεται δυσοίωνο, καθώς εις βάρος της επιχείρησης που διαχειρίζεται τα οικονομικά, υπάρχουν πολλές καταγγελίες για κακοδιαχείρισης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ούτε ένα σχόλιο για τον δήμο Πτολεμαϊδας.....Ξέρει κανείς να μας ενημερώσει ποιά επιχείρηση του δήμου έκανε τις προσλήψεις, ποιός ήταν υπεύθυνος, με τι κριτήρια έγιναν οι προσλήψεις αυτές, πόσοι ήταν οι απασχολούμενοι, ποιό το αντικείμενο της εργασίας τους, τι ειδικότητες έχουν, πόσα παιδιά απασχολούσαν; Ας μας ενημερώσει κάποιος γι΄αυτά και μετά βλέπουμε...

Το Προφίλ μας