Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Χρήστος Ελευθερίου: «Η Αριστερά είναι μεγαλείο, ο Αλέξης πόλος έλξης και ο Αλιάκμονας πηγή πλούτου» "Έδωσα το φως και το δρόμο στους άλλους..."

της Ιωάννας Παπαδημητρίου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ

Για το προσφυγικό: «Έδωσα το φως και το δρόμο στους άλλους που φοβούνται να το κάνουν»- «Μακάρι να είχαμε κι εμείς δομές για να δεχτούμε ανθρώπους και να σώσουμε και κάποιους ξενοδόχους»
Ο δήμος χρωστάει 4, 5 εκ ευρώ σε προμηθευτές , οι δημότες 2-2, 5 εκ ευρώ στο δήμο

Ο δήμαρχος Σερβίων κ.Χρήστος Ελευθερίου μίλησε στην Κατερίνα Μαρκοπούλου στο Flash για την πολυσυζητημένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στα Σέρβια.«Ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει τι εστί Σέρβια. Κάπου στο μέρος του μυαλού του μπήκαν τα Σέρβια. Κι επειδή μπήκαν στο λογαριασμό του 10-15 φωτογραφίες είναι σημαντικό» είπε ο δήμαρχος. «Επειδή είμαστε ελληνάρες, την βλέπουμε μέσα από κομματικά γυαλιά.Εμείς δεν την είδαμε κομματικά την εκδήλωση.Τα Σέρβια έπαιζαν παντού, έγινε γνωστό ότι ο δήμος χωρίς να ξοδέψει 1 ευρώ, γίναμε πανελληνίως γνωστοί. Η προσωπική επαφή

με τον Αλέξη Τσίπρα, μια μεγάλη προσωπικότητα είναι κάτι που δεν συμβαίνει εύκολα» συνέχισε.
Το Δ.Σ. έγινε μετά την άδεια όλων των αρχηγών , δεν ήταν μια κομματική φιέστα., δεν έγινε συζήτηση για το ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια εποικοδομητική επίσκεψη, ο κόσμος ήταν από όλα τα πολιτικά κόμματα και βρέθηκε εκεί να ακούσει τον Αλέξη Τσίπρα , ο οποίος πριν από μήνες κατείχε το ανώτερο αξίωμα, ανέφερε ο κ.Ελευθερίου.Αν κάποιοι θέλουν να μειώσουν το δήμαρχο ή τον Τσίπρα πρόσθεσε είναι άλλο θέμα «Η παράταξή μας λέγεται Γέφυρα κι έτσι αγκαλιάσαμε με καθαρό μυαλό τον Αλέξη Τσίπρα.Το δημοτικό συμβούλιο κέρδισε, ο τόπος κέρδισε και αυτοί που έχασαν είναι αυτοί που δεν συμμετείχαν».
Η Γέφυρα ξεκίνησε σαν μια Γέφυρα επιστημόνων , έβγαλε στελέχη καινούρια, ομάδα ατόμων του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να προσχωρήσει σε εμάς και τελικά πήγε σε άλλη παράταξη.Τα κόμματα δεν έχουν λόγο στην τοπική αυτοδιοίκηση συνέχισε.
Η επίσκεψη Τσίπρα ήταν εφαλτήριο για να γίνουν τα Σέρβια γνωστά χωρίς να ξοδέψουμε ένα ευρώ. Αποδείχτηκε ότι δεν ήταν μια κομματική φιέστα είπε. Για το λογοπαίγνιο με τα 3 Άλφα είπε ότι «Μου αρέσει να κάνω παιχνίδια με τις λέξεις.Το βιβλίο ήταν δώρο φωτογράφου, μου άρεσαν τα τρία Άλφα, έκανε εντύπωση θετική ή αρνητική. Η Αριστερά είναι μεγαλείο, ο Αλέξης πόλος έλξης στον χώρο και ο Αλιάκμονας η πηγή πλούτου της περιοχής μας .Ήταν μια ευχή από την καρδιά μου στον πρώην πρωθυπουργό με πρωτότυπο τρόπο».
Αν έρθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρότεινε τα 3 Άλφα: Αξιοσύνη, Άνθρωπος κλπ «Μακάρι να ερχόταν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είμαστε για όλους ανοιχτοί».
Τα προβλήματα του δήμου
Ο δήμος χρωστάει 4, 5 εκ ευρώ σε προμηθευτές , οι δημότες 2-2, 5 εκ ευρώ, οι δικαστικές αποφάσεις έρχονται σε μορφή χιονοστιβάδες 200.000 ευρώ, έχουμε ένα βρώμικο ΑΦΜ τόνισε ο κ.Ελευθερίου. Μίλησε για παλιές αμαρτίες δεκαετιών και περιττές δαπάνες, όπως ένα ακινητοποιημένο λεωφορείο, στο οποίο ο δήμος πλήρωνε τέλη και ασφάλεια επί χρόνια ή και ένα ρολόι στο Φλάμπουρο που έδινε 3.000-4.000 ευρώ ρεύμα τον χρόνο. Στο Ρύμνιο-Γούλες υπάρχει μια γεώτρηση και ο δήμος Σερβίων επί 15 χρόνια πλήρωνε το ηλεκτρικό και όχι ο δήμος Κοζάνης συνέχισε.
«Τα ανείσπρακτα είναι δύσκολο να εισπραχθούν αν ο δήμος έχει να μετρήσει νερά τρία και τέσσερα χρόνια. Κάποια χρέη θα παραγραφούν, κάποια θα εισπραχθούν.Τα πρόστιμα της τροχαίας δεν έχουν καταχωρηθεί. Έχει έρθει ένα δάνειο για να ξεχρεώσουμε από κάποιους μεγάλους προμηθευτές, της τάξης του 1, 2 εκ ευρώ .Από τη διάσπαση αναμένεται ένα σημαντικό ποσό».
Το προσφυγικό
Το μεταναστευτικό είναι μεγάλο πρόβλημα ούτε η Ευρώπη θέλει να το λύσει ούτε η κεντρική πολιτική σκηνή έχει πυξίδα για να ρίξει φως είπε ο κ. Ελευθερίου. «Αυτό που έκανα ήταν να δείξω μια αλληλεγγύη στους Έλληνες των νησιών , δεν μπορεί να φορτώνεται μόνο εκεί το βάρος. Δεν θα μπορούσα να αρνηθώ. Δεν ανοίγω τους ασκούς του Αιόλου, ούτε είπα ελάτε, αλλά δεν μπορώ να φράξω το δήμο. Έκανα το αυτονόητο, αν θα χρειαστεί θα ανοίξουμε την αγκαλιά και τα σπίτια μας». Πρώτα η Ευρώπη και μετά η Ελλάδα να αποφασίσει για το μεταναστευτικό, αν θέλει να ριζώσουν ή να είναι περαστικοί πρόσθεσε. «Έδωσα και το φως και το δρόμο στους άλλους που φοβούνται να το κάνουν.Μακάρι να είχαμε κι εμείς δομές για να δεχτούμε ανθρώπους και να σώσουμε και κάποιους ξενοδόχους. Ο δήμος θα σηκώσεις το βάρος που του αντιστοιχεί. Χώροι και ανεκμετάλλευτοι υπάρχουν παντού.Μιλάμε με τη γλώσσα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης». Μάλιστα τόνισε ότι αφού εμείς στείλαμε τα παιδιά μας στο εξωτερικό κάποιοι άνθρωποι να ριζώσουν και να μείνουν με κατάλληλες προϋποθέσεις.
Τα πρώτα έργα
Η ύδρευση στο Μεταξά, Ελάτη και Τριγωνικό με νέα ρολόγια με τηλεμετρίες είναι από τα βασικά έργα της νέας δημοτικής αρχής. Το Ράπτη είναι ένα κόσμημα, αλλά ακόμα είναι κλειστό και αναξιοποίητο είπε ο δήμαρχος μετά και το σχόλιο του Βασίλη Κωνσταντόπουλου. «Ήρθε η ώρα να το ανοίξουμε για τη νεολαία και την ιστορία μας ως σημείο αναφοράς για το δήμο και τη Μητρόπολη. Ο καθένας έχει δικαίωμα να βγάζει φωτογραφίες».

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΨΩΝΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ; ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΠΟΣΟ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ;

Ανώνυμος είπε...

Από αριστερός πέρασε και δεν ακούμπησε

Ανώνυμος είπε...

anathema tin ora kai tin stigmi pou ton psifisa.ti PSONARA einai auti?

Ανώνυμος είπε...

Κανόνισε δήμαρχε να κάνεις καμιά εξυπνάδα και να φέρεις μετανάστες στα Σέρβια θα τελειώσεις
την περιοχή με μια σου κίνηση. Ψάξε μέρος να κρυφτείς μετά.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ,ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΛΟΥΖΕΤΑΙ Η ΑΙΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΌΙΟ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΒΟΣ. ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΑΚΟΥΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΣΟΥΝ!

Ανώνυμος είπε...

Καλά είναι δυνατόν? Υπάρχουν 2 τρόποι να προβληθεί ένα τόπος είτε θετικά είτε αρνητικά πάντως και στις δύο περιπτώσεις ο τόπος προβλήθηκε και μάλιστα αρνητικά κύριε Ελευθερίου. Πρωτίστως το αν η ονομασία των Σερβίων αναφέρθηκε στο προσωπικό face book του Τσίπρα ποσώς μας νοιάζει κατά δεύτερον όταν διαδίδετε πανελλαδικά ότι ο Δήμος μας είναι ανοιχτός για φιλοξενία μεταναστών καταλαβαίνετε τι διαφήμιση μπορεί να κάνατε με αυτόν τον τρόπο, σαν να λέτε ελάτε είμαστε χύμα στο κύμα εδώ στην κοσμάρα μας, δεν μας επηρεάζουν τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Κρήτη στον Έβρο στην Λέσβο κ.α. Χρησιμοποιώντας αρνητική διαφήμιση ο τόπος ακούστηκε δωρεάν και όλοι διαμορφώσανε την χειρότερη εικόνα για την περιοχή μας. Να το ξανά κάνατε και στο τέλος θα πιστέψουμε όλοι ότι τελικά σε αυτόν τον τόπο κατοικούνε UFO και πέφτουν αστροπελέκια. Τα μάρα μας τα χάλια. Φέρτε τους τενεκέδες πίσω ήταν καλύτεροι.

Ανώνυμος είπε...

ρε φιλε πες οτι θες . αλλα γιατι θα τελειωσουν τα σερβια εαν ερθουν μεταναστες;;;; ισα ισα λεφτα θα πεσουν

Ανώνυμος είπε...

Με την ίδια λογική διαφήμιση έκανε και ο γιατρός με τον Σωρρα

Ανώνυμος είπε...

XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAX

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος23 Νοεμβρίου 2019 - 6:38 μ.μ.

Πολύ Σοστά βλέπω μπένεις στο νόημα ....

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη το Βελβεντο που εφερε εν ενεργεια πρωθυπουργο και φερνει και τον προεδρο της δημοκρατιας και που είναι ο μονος ηπειρωτικος δημος που διαχωριστηκε τι πρεπει να λεει και παρολο που ο Τσιπρας τους ανεξαρτητοποιησε ουτε αριστερα ουτε πλακετες ουτε φανφάρες ,,τον ποιητη φανφαρα μου θυμιζεις Χρηστο !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως προσέξατε ότι τό Ανεξάρτητο Βελβεντό υποδέχτηκε διακριτικά τόν πρώην Πρωθυπουργό τιμώντας τον μέ αντιπροσωπία χωρίς τήν παρουσία τού Δημάρχου?

Ανώνυμος είπε...

καποιοι διαφημιζονται σαν ανθρωποι και καποιοι σαν ρατσιστες. καποιοι σαν δημοκρατες και καποιοι σαν φασιστες. εν θες το χωριο σου να ειναι φασιστοχωρι μην περιμενεις επισκεψεις. προφατα σε χωριο της λαρισας μπλοκαραν ενα πουλμαν με παιδια ολα ανηλικα. πανω απο 300 μυνηματα πηραν απο ελληνες παραθεριστες οτι δεν θα ξαναπατησουν εκει το ποδι τους

Ανώνυμος είπε...

η παραδοχή λοιπόν είναι μια. Δεν είναι ότι δεν θέλουμε ξένους.δεν θέλουμε φτωχούς ξένους.κοινως, είμαστε ρατσιστές με τους φτωχούς.τα ίδια ακριβώς θα έλεγαν οι περισσότεροι εάν μιλάγαμε για εγκατάσταση Ελλήνων Ρόμα, δομή απεξάρτησης κλπ

Ανώνυμος είπε...

Συγγνωμη,6:20,ειμαστε που ειμαστε αφραγκοι ολοι μας, να μας κατσικωθουν και τετοιοι στη φτωχη μας χωρα εσυ το θες; Γιατι δε λες οτι εισαι ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ??

Το Προφίλ μας