Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Διαλογή στην Πηγή Βιοαποβλήτων» του Δήμου Κοζάνης σε συνεργασία με τη ΔΙΑΔΥΜΑ (φωτογραφίες και βίντεο)

 Το ζήτημα της διαχείρισης βιοαποδομήσιμων αποβλήτων και των βιοαποβλήτων αποτελεί σημείο κλειδί για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων.  Ο Δήμος Κοζάνης πρωτοπόρος στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα, με τη συνεργασία της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, συνεχίζει την επέκταση του προγράμματος  «Διαλογή στην Πηγή Βιοαποβλήτων» μετά την περιοχή του Αγίου Αθανασίου και στις  Εργατικές
Κατοικίες έναντι του στρατοπέδου «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ».
Για τον σκοπό αυτό το πρωί της Πέμπτης 28 Νοεμβρίου, στον εξωτερικό χώρο του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης,  πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης σε πολίτες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Παράλληλα, διανεμήθηκε στους ενδιαφερόμενους οικιακό καδάκι καφέ χρώματος για την συλλογή βιοαποβλήτων, ενώ διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό τόσο για την εφαρμογή της συλλογής βιοαποβλήτων, όσο και τηγανέλαιων.
Στόχος του Δήμου Κοζάνης είναι  το δίκτυο των βιοαποδομήσιμων να αναπτυχθεί σε ποσοστό 60% μέσα στο 2020, δηλαδή σταδιακά να επιτευχθεί η εκτροπή των οργανικών αποβλήτων από τον πράσινο στον καφέ κάδο. Όπως υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Βασίλης Βασιλακόπουλος  «ο Δήμος Κοζάνης είναι πρωτοπόρος σχεδόν σε όλη την Ελλάδα στη διαχείριση των αποβλήτων. (…) Θέλουμε να περάσουμε την ιδέα ότι η ανακύκλωση έχει διττό σκοπό. Ο πρώτος είναι από μη χρησιμοποιούμενα αναλώσιμα υλικά να παράγουμε πρώτες ύλες για άλλα υλικά (…) και ο δεύτερος και σημαντικότερος  λόγος είναι το υπόλειμμά τους το οποίο θα θάβουμε να ρυπαίνει όσο το δυνατόν λιγότερο το περιβάλλον ».
Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Αθανασίου που δε συμμετέχουν μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα, μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες έτσι ώστε να ενημερωθούν σχετικά και εάν επιθυμούν να προμηθευτούν τον οικιακό κάδο συλλογής βιοαποβλήτων και το φυλλάδιο οδηγιών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
1. Δήμος Κοζάνης  : 24613 50444  (Γραμματικός Παναγιώτης – Kώτη Αφροδίτη)
2. ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ     : 24610 45531 (Ιασωνίδου Φρόσω - Μάρκου Εύη)


Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας