Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Ο Βασιλιάς και το Βιβλίο- πουλί” στη Βιβλιοθήκη της Κοζάνης. Το παραμύθι της Ανατολής Βροχαρίδου στο αμφιθέατρο την Παρασκευή 29/11, στις 18.00

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιεί για τα παιδιά των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων με στόχο την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας, φιλοξενεί την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου την κ. Ανατολή Βροχαρίδου που θα παρουσιάσει το παραμύθι της “Ο Βασιλιάς και το Βιβλίο- πουλί”.
Η παρουσίαση του θα γίνει στις 18.00 στο αμφιθέατρο του νέου κτιρίου της Βιβλιοθήκης.


Ποια είναι η Ανατολή Βροχαρίδου
Γεννήθηκε στην Κοζάνη και σπούδασε στη Σχολή Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης και στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Φύλο, Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας» στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει παρακολουθήσει, επίσης, το πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης στο Διδασκαλείο «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή» του Πανεπιστημίου Αιγαίου και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος  από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Εργάστηκε πολλά χρόνια ως νηπιαγωγός σε σχολεία του Ν. Αττικής και του Ν. Χίου. Στη συνέχεια, ως Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χίου. Από το 2012 μέχρι το 2018 ήταν αποσπασμένη στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, ως υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων.
Από το 2018 έως και σήμερα είναι Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Εκπαίδευσης για την Αειφορία στο 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ Βορείου Αιγαίου.
Συμμετείχε, ως μέλος, στο Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης «Αδαμάντιος Κοραής», είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Βιβλιοθήκης Κοραής» και μέχρι πρόσφατα μέλος του Δ.Σ του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χίου.
Έγραψε το παραμύθι «Ο Βασιλιάς και το Βιβλίο-Πουλί» που αφορά παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.
Συμμετέχει σε δράσεις φιλαναγνωσίας σε σχολικές μονάδες, με την παρουσίαση του βιβλίου της που εκδόθηκε από το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Βιβλιοθήκης Κοραής» και διανεμήθηκε δωρεάν σε όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Νομού Χίου .
Συμμετείχε, ως αρθρογράφος, στο διαδικτυακό περιοδικό ποικίλης ύλης aplotaria.gr, παρουσιάζοντας θέματα που αφορούσαν στις «Γυναίκες και Τέχνη», στους «Θησαυρούς της Βιβλιοθήκης Κοραής» και άλλα λογοτεχνικού περιεχομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας