Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης για το ωράριο και τις συνθήκες δουλειάς μπροστά στις γιορτές

ΕΛΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ καλεί τους συναδέλφους να απευθυνθούν στο σωματείο για κάθε ζήτημα που
αντιμετωπίζουν στο χώρο εργασίας τους. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που οι εργοδότες απαιτούν να εργαζόμαστε ασταμάτητα, 10ωρα και 12ωρα, σπαστό ωράριο ,χωρίς ρεπό και διάλλειμα.  Από  κοινού  και οργανωμένοι στο σωματείο μας μπορούμε να εμποδίσουμε τα σχέδια της εργοδοσίας, η οποία μπροστά στην εξασφάλιση των κερδών της, ισοπεδώνει κατακτήσεις, δικαιώματα, σμπαραλιάζει ακόμα και τις κατάπτυστες ατομικές συμβάσεις που επιβάλλει στους εργαζόμενους,  χτυπά το σταθερό χρόνο εργασίας. 
Μαύρα μάτια θα κάνουμε για να δούμε τα παιδιά και την οικογένεια μας. Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου κορυφώνεται άλλη μια  BLACK FRIDAY, στις 5 Δεκέμβρη έχουμε ξανά τη ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ,  ακολουθεί το εορταστικό ωράριο από  12 - 31 Δεκεμβρίου, ο Γενάρης  με τις εκπτώσεις και τις απογραφές ενώ από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι καλέστηκαν να εργαστούν τις  Κυριακές. Δουλειά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ωράρια λάστιχο, έντονη πίεση και  εξαντλητικοί ρυθμοί. Αυτή είναι η σκληρή και μαύρη  πραγματικότητα για τους εργαζόμενους στο εμπόριο. Αυτή είναι η κανονικότητα και η δικαιοσύνη που μας τσαμπουνάει η Κυβέρνηση της ΝΔ. 
Το σωματείο είναι το όπλο μας και έχουμε υποχρέωση να οργανωθούμε σ’ αυτό και να συμμετέχουμε στη ζωή και τη δράση του. Για να το κάνουμε πιο μαζικό, πιο δυνατό, ικανό να παλεύει πιο αποτελεσματικά για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας σε κάθε μικρό και μεγάλο κατάστημα, κάθε εμπορική αλυσίδα. Για να γίνει αυτό είναι αναγκαία και η δική σου συμμετοχή. Η εμπειρία του εργατικού κινήματος αυτό δείχνει, με την πάλη και την οργάνωση μας κατακτήθηκαν δικαιώματα.
Γιατί στο Σωματείο μας θα γνωρίσεις τα δικαιώματα μας τι μισθό δικαιούμαστε, τι άδειες πρέπει να πάρουμε, τι ωράριο πρέπει να δουλεύουμε, τι θα διεκδικήσουμε. Το σωματείο μας είναι το δικό μας «αποκούμπι». Αυτό θα σε υποστηρίξει, θα σου σταθεί σε κάθε δυσκολία, θα είναι μαζί σου για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων. Θα δώσει μεγάλη και σκληρή μάχη για την απλήρωτη δουλειά και τις απολύσεις.
Γιατί  αλλιώς χτυπάς με ένα δάχτυλο και αλλιώς με τη γροθιά. Αυτό είναι το  σωματείο μας.  Σ’αυτο θα βοηθήσει και η δική σου συμμετοχή. Στο σωματείο οργανώνονται όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από σχέση εργασίας μόνιμοι και εποχιακοί ή 4ωροι, εργαζόμενοι μέσα από προγράμματα κλπ.  Γιατί αυτό που δεν μπορούμε να πετύχουμε ο καθένας μόνος του, μπορούμε να το κατακτήσουμε αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και αγωνιστούμε για τα συμφέροντα μας Μ’ αυτό τον τρόπο απαντάμε στις απειλές, στην εργοδοτική τρομοκρατία. Με τη δύναμη της εργατικής αλληλεγγύης και της ταξικής ενότητας αναμετριέται το σωματείο μας με την εργοδοσία που καλλιεργεί το φόβο της απόλυσης.
Συνάδελφε απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν είσαι μόνος σου, δεν είσαι απροστάτευτος. Έχεις το κλαδικό σου σωματείο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης, που σε καλεί να απευθυνθείς για οποιοδήποτε ζήτημα αντιμετωπίζεις στο κατάστημα και οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση που εργάζεσαι, να γίνεις μέλος του και να δυναμώσουμε τους αγώνες μας. Το σωματείο βρίσκεται σε ετοιμότητα να πραγματοποιήσει παρεμβάσεις στην εργοδοσία απαιτώντας να σταματήσει τώρα η επίθεση στα δικαιώματά μας, να πληρωθούν μισθοί και υπερωρίες, να δοθούν κανονικά τα ρεπό και τα διαλλείματα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας με το σωματείο: 6943969145 Γιώργος
                                                                                                                                                                                                     6955037090 Δώρα

                                                        Διεύθυνση: Νικολάου Πλακοπίτη 4, ισόγειο Εργατικού Κέντρου Νομού Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας